Tampereen ammattikorkeakoulu

TAMKin restonomiopiskelijat: Ponnistetaan majoitus- ja ravitsemisala valoisampaan tulevaisuuteen

Jaa
Majoitus- ja ravitsemisala tarvitsee lisää osaavaa ja motivoitunutta työvoimaa. Alan palveluista osataan kyllä nauttia, mutta työntekijän ja koulutusalaa harkitsevan näkökulmasta mara-alan arvostus on vähäistä. Mikä on opiskelijoiden näkemys alan tulevaisuudesta, työhyvinvoinnista ja tuottavuudesta? Entä asiantuntijoiden? Torstaina 20.4. painavan sanansa keskusteluun tuovat ravintoloitsija Hans Välimäki ja tulevaisuudentutkija Elina Hiltunen.
Kuva: Jonne Renvall
Kuva: Jonne Renvall

Majoitus- ja ravitsemisalan haasteina ovat työvoimapula, kustannuspaineet, kilpailu, sääntely ja rivakasti muuttuvat kulutustottumukset, jotka ravistelevat alan yrityksiä toistuvasti. Näköpiirissä on monenlaisia kehityssuuntia ja innovaatioita, jotka pyrkivät vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin ja tarpeisiin. Asiakkaan saama kokemus on entistä enemmän arvossaan, joten elämyksellisyyden ja ainutlaatuisuuden takaaminen tulee olemaan merkittävä valttikortti. Digitaaliset työkalut auttavat sekä asiakkaita että työntekijöitä, tehden palvelusta sujuvampaa. Teknologialla on mahdollisuus poistaa kuormitusta rutiinitöistä, jolloin huomio voitaisiin keskittää enemmän itse asiakkaisiin ja heidän tarpeisiinsa.

Tampereen ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat järjestävät ”Tulevaisuus luodaan yhdessä” -verkostoitumistapahtuman yhteistyössä Rethink Gastro -hankkeen kanssa. Tapahtuman ohjelmassa on teemanmukainen keskustelupaneeli, jossa asiantuntijoiden kanssa pohditaan alan kehittämistarpeita ja vetovoimatekijöitä. Asiantuntijapuheenvuoroja käyttävät ravintoloitsija ja keittiömestari Hans Välimäki sekä tulevaisuudentutkija ja futuristi Elina Hiltunen.

Kolmannen vuoden restonomiopiskelijat tekevät taustatyötä, tutkivat ja pohtivat alaan vaikuttavia tekijöitä ja kertovat tapahtumassa omia näkemyksiään tulevaisuudentiloista mara-alalla. Mistä voisimme hyötyä ja mikä mahdollisesti uhkaa toimialaa? Verkostojen rakentaminen työelämään halutaan mahdollistaa jo opiskeluaikana tämän kaltaisten tilaisuuksien avulla. Restonomin osaaminen, ominaisuudet ja ammattitaito ovat keskeisessä roolissa tapahtumaprojektissa.

Tilaisuuteen on kutsuttu Rethink Gastro -hankeyrityksiä, muita yhteistyökumppaneita ja restonomiopiskelijoita, yhteensä yli 100 henkilöä. Toimituksenne edustajat ovat tervetulleita mukaan.

Tampereen ammattikorkeakoulu
Auditorio G00-10 ja Catering Studio
Kuntokatu 3, 33520 Tampere
Torstaina 20.4.2023 kello 9–13 (jatkot kello 15 saakka)

Tapahtuman toimeksiantajana on Rethink Gastro -hanke, joka tukee mara-alan kasvua osallistamalla hankeyritysten henkilöstöä kehittämään työhyvinvointia ja tuottavuutta erilaisin kehittämistoimenpitein. Rethink Gastro: https://projects.tuni.fi/rethinkgastro/


Lisätiedot:

Iiro Mäkelä, restonomiopiskelija, iiro.o.makela@tuni.fi
Arja Luiro, lehtori, arja.luiro@tuni.fi, 050 311 9665

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Jonne Renvall
Kuva: Jonne Renvall
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampereen ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 TAMPERE

p. 0294 5222https://www.tuni.fi/tamk

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme