Hämeen ELY-keskus

Tammelassa valtatie 2:n Torronsuon kansallispuiston kohdalla laaditaan esisuunnitelmaa ulkoilureitille ja eläinten kulkureitille

Jaa

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) ja Tammelan kunta ovat käynnistäneet esisuunnitelman laatimisen valtatielle 2, Torronsuon kansallispuiston kohdalle.

Kuva suunnittelualueesta.
Kuva suunnittelualueesta.

Esisuunnitelman tarkoituksena on kartoittaa vaihtoehtoja Torronsuon kansallispuiston kohdan ulkoilureitin tai ekologisen yhteyden (eläinten kulkureitit) ali- tai ylikulkujärjestelyiden jatkosuunnittelun pohjaksi. Suunnitelman tavoitteena on parantaa myös alueen liikenneturvallisuutta. Torronsuon läheisyydessä on tapahtunut viimeisten vuosien aikana lukuisia riistaeläinonnettomuuksia. Alueelle valmistui vuonna 2019 riista-aita, mutta aidasta huolimatta vuosina 2020 ja 2021 alueella on tapahtunut etenkin peura- ja kaurisonnettomuuksia.

Suunnittelua ohjaa ohjausryhmä, jossa Uudenmaan ELY-keskuksen ja Tammelan kunnan edustajien lisäksi on mukana sidosryhmien edustajia Metsähallitukselta, Hämeen liitolta, Metsästysseura Hallilta ja Eerikkilän urheiluopistolta. Sidosryhmiä täydennetään lisäksi maanomistajilla. Esisuunnittelun on tarkoitus valmistua huhtikuussa 2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Herkko Jokela, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, p. 0295 021 367

Hannu Jalava, Tammelan kunta
etunimi.sukunimi@tammela.fi, p. 050 521 9962

Antti Heininen, Destia Oy,
etunimi.sukunimi@destia.fi, p. 040 545 5914

Kuvat

Kuva suunnittelualueesta.
Kuva suunnittelualueesta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hämeen ELY-keskus
Hämeen ELY-keskus
Kirkkokatu 12
15140 Lahti

0295 025 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-hame

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hämeen ELY-keskus

Lahden Kujalassa puhdistetaan vanhan maatalousoppilaitoksen pilaantunutta maaperää13.1.2022 09:09:51 EET | Tiedote

Hämeen ELY-keskus on antanut päätöksen Lahden Kujalassa sijaitsevan pilaantuneen maaperän puhdistamisesta. Alueella on ollut ennen Kujalan maatalousoppilaitos ja sen kasvihuoneita ja asuinrakennuksia. Maatalousoppilaitoksen toiminnan seurauksena maaperässä on torjunta-aineita ja metalleja. Alue on muuttumassa tavaraliikenneterminaalin kortteliksi. Maaperä puhdistetaan tänä vuonna ja puhdistamisesta vastaa kiinteistön omistava Lahden kaupunki. Pilaantunutta maata on yhteensä noin 2200 tonnia noin 1300 neliömetrin alueella.

Vantaanjoen vesistöalueen tulvariskien hallintasuunnitelma on hyväksytty21.12.2021 11:49:47 EET | Tiedote

Maa- ja metsätalousministeriö on hyväksynyt 16.12.2021 Vantaanjoen vesistöalueen päivitetyn tulvariskien hallintasuunnitelman vuosille 2022-2027. Hämeen ELY-keskuksen toimialueella on lisäksi hyväksytty Kokemäenjoen ja Kymijoen vesistöalueiden tulvariskien hallintasuunnitelmat. Tulvariskien hallintasuunnitelmissa esitetyillä toimenpiteillä pyritään vähentämään suurten tulvien aiheuttamia riskejä.

Marraskuussa 18 617 työtöntä työnhakijaa21.12.2021 08:10:34 EET | Tiedote

Kanta- ja Päijät-Hämeen kunnissa oli marraskuun lopussa 18 617 työtöntä työnhakijaa, joista 1287 kokoaikaisesti lomautettuja. Tämä on 3386 vähemmän (-15 %) kuin vuosi sitten, mutta edelleen 2053 enemmän kuin marraskuussa kaksi vuotta aiemmin. Lasku vuoden takaiseen verrattuna johtui sekä lomautettujen (-2149) että muiden työttömien (-1237) määrän vähentymisestä. Lokakuusta marraskuuhun työttömien kokonaismäärä TE-toimistossa ja kuntakokeiluissa väheni 528:lla. Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Tulevaisuuden työvoimatarpeisiin vastataan entistä vaikuttavammin ennakoimalla osaamistarpeita16.12.2021 11:09:05 EET | Tiedote

Hämeen alueella on syksyn 2021 aikana toteutettu selvitystyö, jonka avulla on kartoitettu tapoja kerätä ja hyödyntää työmarkkinoiden osaamistarvetietoja. Selvitystyöstä saatujen alustavien tulosten mukaan osaamistarpeita kerätään ja kartoitetaan Hämeen alueella osittain jopa runsaasti, mutta yhteistyön lisäämiselle on selkeä tarve. Tuloksia esitellään webinaarissa 11.1.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme