Hämeen ELY-keskus

Tammelassa valtatie 2:n Torronsuon kansallispuiston kohdalla laaditaan esisuunnitelmaa ulkoilureitille ja eläinten kulkureitille

Jaa

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) ja Tammelan kunta ovat käynnistäneet esisuunnitelman laatimisen valtatielle 2, Torronsuon kansallispuiston kohdalle.

Kuva suunnittelualueesta.
Kuva suunnittelualueesta.

Esisuunnitelman tarkoituksena on kartoittaa vaihtoehtoja Torronsuon kansallispuiston kohdan ulkoilureitin tai ekologisen yhteyden (eläinten kulkureitit) ali- tai ylikulkujärjestelyiden jatkosuunnittelun pohjaksi. Suunnitelman tavoitteena on parantaa myös alueen liikenneturvallisuutta. Torronsuon läheisyydessä on tapahtunut viimeisten vuosien aikana lukuisia riistaeläinonnettomuuksia. Alueelle valmistui vuonna 2019 riista-aita, mutta aidasta huolimatta vuosina 2020 ja 2021 alueella on tapahtunut etenkin peura- ja kaurisonnettomuuksia.

Suunnittelua ohjaa ohjausryhmä, jossa Uudenmaan ELY-keskuksen ja Tammelan kunnan edustajien lisäksi on mukana sidosryhmien edustajia Metsähallitukselta, Hämeen liitolta, Metsästysseura Hallilta ja Eerikkilän urheiluopistolta. Sidosryhmiä täydennetään lisäksi maanomistajilla. Esisuunnittelun on tarkoitus valmistua huhtikuussa 2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Herkko Jokela, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, p. 0295 021 367

Hannu Jalava, Tammelan kunta
etunimi.sukunimi@tammela.fi, p. 050 521 9962

Antti Heininen, Destia Oy,
etunimi.sukunimi@destia.fi, p. 040 545 5914

Kuvat

Kuva suunnittelualueesta.
Kuva suunnittelualueesta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hämeen ELY-keskus
Hämeen ELY-keskus
Kirkkokatu 12
15140 Lahti

0295 025 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-hame

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hämeen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme