Tammi

Tammi julkaisee keväällä tuoreen Nobel-voittajan teoksen

Jaa

Tammi on hankkinut käännösoikeudet juuri Nobelin kirjallisuuspalkinnon saaneen Abdulrazak Gurnahin romaaniin Afterlives, joka julkaistaan suomeksi Tammen maineikkaassa Keltaisessa kirjastossa. Teos ilmestyy huhtikuussa 2022 nimellä Loppuelämät, ja sen kääntää Einari Aaltonen.

Abdulrazak Gurnah on vuoden 2021 Nobelin kirjallisuuspalkinnon voittaja. Kuva: Mark Pringle
Abdulrazak Gurnah on vuoden 2021 Nobelin kirjallisuuspalkinnon voittaja. Kuva: Mark Pringle

Abdulrazak Gurnah on merkittävä afrikkalaistaustainen kirjailija, jonka teokset sijoittuvat kolonialismin ja maanpakolaisuuden välitiloihin. Hänen tuotantoaan voi luonnehtia historialliseksi ja poliittiseksi, mutta teemat ovat polttavan ajankohtaisia: pakolaisuus, maahanmuutto, irrallisuus, historian virroissa ajelehtiminen. Olemme äärimmäisen iloisia ja ylpeitä siitä, että Gurnahin suomalaiseksi kodiksi tulee Keltainen kirjasto”, sanoo Tammen suomennetun kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkö Päivi Koivisto-Alanko.

Tansanialle nyt kuuluvassa Sansibarissa vuonna 1948 syntynyt Gurnah lähti maasta poliittisena pakolaisena 18-vuotiaana ja on sen jälkeen asunut Isossa-Britanniassa. Gurnah kirjoittaa englanniksi ja on julkaissut kymmenen romaania sekä useita novelli- ja esseekokoelmia. Hän on Kentin yliopiston englannin kielen ja postkolonialistisen kirjallisuuden emeritusprofessori. Hän on useilla aiemmilla teoksillaan ollut Booker-ehdokkaana. Nyt suomeksi ilmestyvä Loppuelämät on hänen tuorein romaaninsa vuodelta 2020.

Tammen vuonna 1954 perustettu käännöskirjallisuuden kirjasarja Keltainen kirjasto tunnetaan nobelistien kotina. Gurnahin myötä sarja saa 31. nobelistinsa. Edelliset ovat Kazuo Ishiguro (2017), Svetlana Aleksijevitš (2015) ja Alice Munro (2013).

Kirjan voi jo ennakkotilata verkko- ja kirjakauppojen kautta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Päivi Koivisto-Alanko ǀ kustannuspäällikkö ǀ Tammi ǀ paivi.koivisto-alanko@tammi.fi ǀ +358 50 5874 305

Arvostelukappalepyynnöt: tiedotus@tammi.fi

Kuvat

Abdulrazak Gurnah on vuoden 2021 Nobelin kirjallisuuspalkinnon voittaja. Kuva: Mark Pringle
Abdulrazak Gurnah on vuoden 2021 Nobelin kirjallisuuspalkinnon voittaja. Kuva: Mark Pringle
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Tiedote: Timo Parvelan ja Pasi Pitkäsen Varjot-trilogialle poikkeuksellinen vastaanotto – oikeudet myyty jo useisiin maihin24.11.2021 10:07:44 EET | Tiedote

Kirjailija Timo Parvelan ja kuvittaja Pasi Pitkäsen lastenromaanisarja Varjot herättää kansainvälisesti poikkeuksellisen suurta kiinnostusta. Trilogia on myyty kustantajien välisen tarjouskilpailun tai korkean ennakkotarjouksen (pre-empt) jälkeen jo Saksaan, Hollantiin, Tanskaan, Venäjälle ja Viroon. Sarjan ensimmäinen osa Varjot 1. Helähdys julkaistiin Suomessa syyskuussa.

Tammen kevään 2022 kirjat on julkistettu16.11.2021 12:00:00 EET | Tiedote

Tammen keväässä Mikko Leppilampi pohtii avoimesti valintojaan vaiherikkaassa elämässään, R. M. Rosenberg kuljettaa Hakoisten Anna -romaanissa lukijansa 1700-luvulle ja keskelle erästä rakkaustarinaa, maineikkaan National Geographicin kirjojen julkaiseminen Suomessa alkaa monipuolisilla lasten tieto- ja kaunokirjoilla, ja Keltaisessa kirjastossa ilmestyy huhtikuussa tuoreen kirjallisuuden nobelistin Abdulrazak Gurnahin romaani Loppuelämät.

Tammi alkaa kustantaa arvostettuja National Geographic -kirjoja Suomessa15.11.2021 11:00:00 EET | Tiedote

Tammi alkaa julkaista yhden maailman tunnetuimman brändin, National Geographicin, kirjoja. Vuodesta 1888 lähtien vaikuttaneen National Geographicin ydintehtävä on ollut maailman ja sen ilmiöiden tuntemuksen edistäminen sekä luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen tuleville sukupolville. Tätä työtä on tehty parhaiden asiantuntijoiden ja tutkijoiden kanssa. Tammen kustannuslistalta julkaistavat kirjat on suunnattu kaikenikäisille tiedonhaluisille lukijoille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme