Business Tampere

Tampere houkuttelee av-tuotantoja uudella kannustimella

Jaa

Tampereen kaupungin strategisena tavoitteena on olla luovuuden ja innovaatioiden kansainvälinen kohtaamispaikka. Elämystalouden kehittyminen on kaupungin elinkeinopolitiikan keskeinen painopiste. Uutena avauksena kaupunki ottaa käyttöön audiovisuaalisen alan tuotantokannustimen.

Tampere houkuttelee av-tuotantoja uudella kannustimella.
Tampere houkuttelee av-tuotantoja uudella kannustimella.

Tampereen kaupungin strategisena tavoitteena on olla luovuuden ja innovaatioiden kansainvälinen kohtaamispaikka. Elämystalouden kehittyminen on kaupungin elinkeinopolitiikan keskeinen painopiste. Uutena avauksena kaupunki ottaa käyttöön audiovisuaalisen alan tuotantokannustimen.

Kannustimella houkutellaan lisää paikallisia, kansallisia ja kansainvälisiä tuotantoja Tampereen seudulle. Tavoitteena on edistää alan kehittymistä ja työpaikkojen määrän sekä Tampereella tehtävien kaupallisten tuotantojen liikevaihdon kasvua.

Kannustimen kautta audiovisuaalinen tuotanto voi saada takaisin osan kuluista, jotka se on käyttänyt palkkoihin ja palveluostoihin Tampereen seudulla. Kriteerit täyttävälle tuotannolle voidaan palauttaa 10-15% seudulla syntyneistä, hyväksytyistä kustannuksista. Kannustinta voi hakea ammattimaisiin tuotantoihin, jotka hyödyntävät Tampereen seutua lokaationa tai käyttävät seudulta hankittua alan erityisosaamista.

Lisääntyvien tuotantojen ansiosta Tampere näkyy nykyistä enemmän elokuvissa ja tv-sarjoissa, mikä lisää myös alueen tunnettuutta ja houkuttelevuutta.

”Tampereella on vahva TV-tuotannon historia ja osaamispohja. Tähän on merkittävästi vaikuttanut Yle TV2:n toiminnan sijainti Tampereella. Alan kehittyessä Tampereella on jatkossakin kaikki edellytykset olla alan edelläkävijä ja kasvaa kaupallisen mediatuotannon keskittymänä”, toteaa apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki.

Alueet, joilla on käytössään omia tuotantokannustimia, ovat menestyneet tuotantojen ja osaajien houkuttelussa. Sen sijaan alueet, joilla kannustinta ei ole käytössä näivettyvät. Tämä perustuu av-tuotannon globaaliin kilpailukenttään, joka pohjautuu kansallisiin ja alueellisiin tukiin.

”Tampereen av-alan infrastruktuuri on erittäin hyvä kansainvälisestikin mitattuna. Alueen modernit studiot sekä uusin teknologia mahdollistavat yhdessä kannustimen kanssa uutta liiketoimintaa ja kansainvälisen tason tuotantoja” toteaa Anna-Krista Sorvoja, Business Tampereen elämystaloudesta vastaava johtaja.

Kannustimen käyttöä hallinnoi Film Tampere, joka on osa Business Tampereen toimintaa. Päätökset myönnettävistä tuista tekee Tampereen kaupunki.

Lisätietoja: 

Anna-Krista Sorvoja
Business Tampere
p. 050 572 0607
anna-krista.sorvoja@businesstampere.com

Tuija Telén
Tampereen kaupunki
p. 040 801 6009
tuija.telen@tampere.fi

www.filmtampere.com www.businesstampere.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuija Telén
Tampereen kaupunki
p. 040 801 6009
tuija.telen@tampere.fi

Kuvat

Tampere houkuttelee av-tuotantoja uudella kannustimella.
Tampere houkuttelee av-tuotantoja uudella kannustimella.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja ja houkutella osaavaa työvoimaa sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Palvelemme sinua Tampereen kaupunkiseudun elinkeino-ohjelman mukaisesti asiakastoimialoillamme, joita ovat uudistuva teollisuus, älykkään kaupunkiseudun ratkaisut ja elämystalous. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

XR Challenge -kilpailu hakee ratkaisuja teollisuuden haasteisiin virtuaalitodellisuuden keinoin – kahdeksan finalistiyritystä kisaavat 40 000 euron palkintosummasta12.6.2018 10:18Tiedote

XR Challenge -kilpailu huipentuu syyskuussa Tampereella järjestettävään tapahtumaan, jossa nyt julkistetut kahdeksan finalistiyritystä kilpailevat 40 000 euron voittosummasta. Opiskelijasarjassa tuomaristo palkitsi kolme parasta työtä stipendein. XR Challenge on virtuaalisen, lisätyn ja yhdistetyn todellisuuden yrityksille ja opiskelijoille suunnattu kansainvälinen haastekilpailu, jonka kautta päämiehet Fastems, Glaston Corporation ja Valmet hakevat globaaleille markkinoille sopivia tuote- ja palveluratkaisuja. Finaalitapahtuman yhteydessä järjestettävä avoin seminaari kokoaa alan toimijat sekä siitä kiinnostuneet yhteen ja tarjoaa mielenkiintoisia puheenvuoroja.

LEHDISTÖKUTSU: Innovaatioseteli-hankkeen päätöstilaisuus 13.6.20188.6.2018 12:52Kutsu

Tampereen kaupunkiseutu on ottanut ensimmäisenä Suomessa käyttöön digitaalisen innovaatiosetelijärjestelmän. Sen avulla on kokeiltu käytännössä uudenlaista rahoitusinstrumenttia ja digitaalista asiointijärjestelmää yritysyhteistyössä. Innovaatiosetelillä start up-, mikro- ja pk-yritykset ovat voineet ostaa tarvitsemiaan asiantuntijapalveluita liiketoimintansa kehittämiseksi. Setelillä on madallettu yritysten kynnystä innovaatio- ja kasvupalvelujen hyödyntämiseksi. Tervetuloa kuulemaan innovaatiosetelin toimintamallin toteutuksesta, kokemuksista, tuloksista, vaikuttavuudesta ja mahdollisuuksista!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme