Business Tampere

Tampereelle yli 3 miljoonan EU-rahoitus kaupunki- ja tapahtumaturvallisuuden kehittämiseen

Jaa

Tampereen seudulla on Suomen suurin turvallisuusosaamisen keskittymä. Turvallisuus on myös yhä olennaisempi kilpailutekijä esimerkiksi kansainvälisissä tapahtumahauissa. Rahoitus mahdollistaa uusien edelläkävijäratkaisujen luomisen sekä asukkaiden ja vierailijoiden arjen turvallisuuden parantamisen.

Kuva: Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo

Tampere panostaa aiempaa enemmän suurten tapahtumien turvallisuuden nivomiseen osaksi kaupunkiturvallisuutta. Kehittämistyötä vauhdittavalle ’SURE -Smart Urban Security and Event Resilience’ -projektille on myönnetty 3,2 miljoonan euron rahoitus EU:n Urban Innovative Actions -ohjelmasta.

"EU-projektin hyväksyminen on iso näyttö, sillä kilpailu tästä rahoituksesta on huippukovaa. Tampereen projekti oli ainoa hyväksytty suomalainen hanke", kertoo hakemuksen valmistelusta vastannut Suomen Itämeri-instituutin johtaja Esa Kokkonen.

Tavoitteena on tehdä kaupungissa asuvien ja vierailevien ihmisten arki turvallisemmaksi kehittämällä kaupunkiympäristöön liittyviä älykkään turvallisuuden ratkaisuja. Samalla vahvistetaan turvallisuus- ja tapahtumatoimijoiden yhteistyötä sekä kaupunkilaisten osallistumista kaupunkikehittämiseen. Projektissa toteutettaviin ratkaisuihin kuuluu mm. sensoridatan integraatiota ja sen pohjalta tehtäviä 3D-malleja, simulaatioita ja tosielämän harjoituksia sekä investointeja älykkääseen valaisinverkkoon, videovalvontaan ja opastintauluihin.

"Tampereelle luodaan kaupunkiturvallisuuden kokonaisratkaisu, jollaista ei ole vielä toteutettu muualla. Kehitysprojekti on erinomainen väline seudun turvallisuusosaamisen näkyvyyden vahvistamiseen kansallisesti ja kansainvälisesti. Samalla se luo yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia", korostaa Smart Tampere -ohjelman turvallisuusteemasta vastaava Business Tampereen liiketoiminnan kehitysjohtaja Petri Nykänen.

”Kaupungin nopea kasvu, käynnissä olevat ja tulevat suuret investoinnit sekä vilkas tapahtumatoiminta korostavat turvallisuutta kaupunkikehittämisen strategisena painopisteenä”, toteaa Tampereen kaupungin riskienhallinta- ja turvallisuuspäällikkö Jouni Perttula.

Yhteensä 4 miljoonan euron hanke käynnistyy 1.9.2019 ja kestää kolme vuotta. Mukana ovat Tampereen kaupunki, Business Tampere, Tampereen yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu, Nokia, Insta DefSec, Intopalo Digital ja Securitas.

Lisätietoja:

Riskienhallinta- ja turvallisuuspäällikkö Jouni Perttula, Tampereen kaupunki,
puh. 040 196 6512, jouni.perttula@tampere.fi
Liiketoiminnan kehitysjohtaja Petri Nykänen, Business Tampere, puh. 040 806 2375, petri.nykanen@businesstampere.com
Suomen Itämeri-instituutin johtaja Esa Kokkonen, puh. 050 516 9111, esa.kokkonen@tampere.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Riskienhallinta- ja turvallisuuspäällikkö Jouni Perttula, Tampereen kaupunki,
puh. 040 196 6512, jouni.perttula@tampere.fi

Suomen Itämeri-instituutin johtaja Esa Kokkonen, puh. 050 516 9111, esa.kokkonen@tampere.fi

Kuvat

Kuva: Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja ja houkutella osaavaa työvoimaa sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Palvelemme sinua Tampereen kaupunkiseudun elinkeino-ohjelman mukaisesti asiakastoimialoillamme, joita ovat uudistuva teollisuus, älykkään kaupunkiseudun ratkaisut ja elämystalous. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme