Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulun muutosneuvottelut päättyneet

Jaa
Tampereen ammattikorkeakoulussa 19. tammikuuta 2023 alkaneet yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut päättyivät päätösneuvottelulla 14. maaliskuuta. TAMKin hallitus hyväksyi kokouksessaan 15. maaliskuuta esityksen yhteensä 28 henkilön työsuhteen irtisanomisesta ja 49 henkilön työsuhteen muutoksesta. Henkilöstösopeutuksilla saavutetaan noin 2,2 miljoonan euron vuotuiset säästöt.

Muutosneuvottelujen piirissä oli osa TAMKin hallinto- ja tukipalveluhenkilöstöstä sekä opetushenkilöstöstä yliopettajat. Muutosneuvottelujen perusteet ovat olleet toiminnalliset, tuotannolliset ja taloudelliset samoin kuin työnantajan toiminnan uudelleen järjestelyn perusteet. Tavoitteena on ollut ennakoida jo vuotta 2024 ja siitä eteenpäin näköpiirissä olevia toimintaympäristön ja asiakastarpeiden muutoksia.

Muutosneuvottelujen vaikutuksina työnantaja on luottamushenkilöitä kuultuaan päättänyt tukipalveluhenkilöstön osalta 28 työsuhteen irtisanomisesta. Tehtävämuutosta tarjotaan enintään 7 henkilölle. Yliopettajien osalta työtä selkiytetään ja suunnataan TAMKin strategisiin tavoitteisiin. Irtisanottavien määrä jäi hieman ennakoitua pienemmäksi, sillä neuvottelujen alkaessa irtisanomistarpeen arviona oli enintään 30 henkilöä.

TAMKin muutosneuvotteluissa on käsitelty sopeuttamistarvetta ja vaihtoehtoisia toimenpiteitä vaikutusten pienentämiseksi. Näitä ovat mm. työnantajan kohtuullisen kouluttamisvelvollisuuden toteuttaminen ja mahdolliset eläköitymiset. Työmäärää vähennettäessä oleellista on ollut myös tarkastella määräaikaisia työsuhteita.

TAMK tavoittelee muutosneuvottelujen jälkeisillä toimenpiteillä noin 2,5 miljoonan euron vähennystä henkilöstökuluissa vuonna 2024. Myös muita säästötoimia tehdään jatkuvasti.

– TAMKin valtiolta saama perusrahoitus ei mahdollista nykyisellä toimintatavalla jatkamista kustannusten noustessa. Henkilöstömenot ovat yli kaksi kolmasosaa TAMKin kustannuksista, ja loppukolmanneksessa on paljon kiinteitä menoja, joita ei voida välttää. Tällöin työmäärää ja henkilöstömenoja on sopeutettava mahdollisuuksien rajoihin, sanoo rehtori-toimitusjohtaja Tapio Kujala.

– Tarve lisätä ulkopuolisen rahoituksen osuutta on viime vuosikymmenen aikana kasvanut jatkuvasti. Talouteemme vaikuttaa myös se, että määräaikaisten lisäaloituspaikkojen rahoitus on jäämässä pois vuosina 2023–2024. Samanaikaisesti sopeutustoimien kanssa kehitämme strategiakärkiemme mukaista osaamista ja hyödynnämme digitaalisuutta toiminnan kehittämisessä. Haluamme varmistaa, että TAMKin toiminta Suomen toiseksi suurimpana ammattikorkeakouluna on turvattu tulevaisuudessakin.


Lisätietoja:
Rehtori Tapio Kujala, p. 0400 436 690, tapio.kujala@tuni.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tampereen ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 TAMPERE

p. 0294 5222https://www.tuni.fi/tamk

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

Proakatemian legendaarisilla Myyntipäivillä mukana kolme tamperelaista palvelua ja tuotetta20.3.2023 08:36:19 EET | Tiedote

Proakatemian Myyntipäivät tulevat taas 22.-24.3.2023. Proakatemia on Tampereen ammattikorkeakoulun yrittäjyyden ja tiimijohtamisen yksikkö, josta valmistuvilla tradenomeilla on parhaat työkalut tulevaisuuden yritys- ja työelämään. Opiskelu tapahtuu tiimiyrityksissä oikeaa liiketoimintaa yhdessä tekemällä. Proakatemiassa opiskelee tällä hetkellä noin 200 tiimiyrittäjää ja toiminnassa on 12 tiimiyritystä. Myyntipäivät ovat perinteikäs koko yhteisön tapahtuma, joka on järjestetty jo useampana vuonna.

Kätilötyön kehittäjille on tarvetta, koska seksuaali- ja lisääntymisterveyden tarpeet muuttuvat15.3.2023 12:34:15 EET | Tiedote

Seksuaali- ja lisääntymisterveyden hoito on muutoksessa. Syntyvyys laskee jatkuvasti ja väestö on moninaistunut: seksuaalisia suuntautumisia on enemmän ja eri kulttuureista tulevien kirjo on laaja. Kätilötyön kehittämiselle ja palveluiden uudistamiselle on laaja yhteiskunnallinen tarve. Tampereen ammattikorkeakoulussa syksyllä käynnistyvä Kliininen asiantuntija – Kätilötyön kehittäminen -ylempi amk-tutkinto pureutuu ajankohtaisiin seksuaali- ja lisääntymisterveyden tarpeisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme