Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tampereen Iceheartsille tämänvuotinen etiikkapalkinto

Jaa

Lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi työtä tekevälle Tampereen Iceheartsille on myönnetty tämänvuotinen Pirkanmaan etiikan edistämisrahaston palkinto. Palkinto on 5 000 euroa.

Palkinto luovutettiin Iceheartsin edustajille maanantaina 24.5.2021. Kuvaaja: Paula Pasanen/Tays, PSHP
Palkinto luovutettiin Iceheartsin edustajille maanantaina 24.5.2021. Kuvaaja: Paula Pasanen/Tays, PSHP

Iceheartsin jääkiekko-, jalkapallo- ja salibandy-joukkueisiin valitaan päiväkoti- tai alakouluikäisiä lapsia yhdessä sosiaalitoimen, päiväkotien ja koulujen henkilökunnan kanssa. Lapset saavat turvallisen yhteisön ja aikuisen sekä onnistumisen kokemuksia. Sama joukkue on yhdessä 12 vuotta. Joukkueiden vetäjät eli kasvattajat tukevat myös lasten koulunkäyntiä.

Pitkäjänteisellä Icehearts-toiminnalla tuetaan mukana olevien lasten ja nuorten elämää ja hyvinvointia ja näin vähennetään syrjäytymisen varaa. Kysymyksessä on merkittävä työ ennaltaehkäisevän lastensuojelun alueella. Toiminta on myös hoitoeettisen neuvottelukunnan mielestä eettisesti korkealle arvostettavaa.

Icehearts-toiminta on alkanut yksityishenkilöiden käynnistämänä pääkaupunkiseudulla vuonna 1996 lasten ja nuorten pahoinvoinnin ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Toiminta on laajentunut 14 kaupunkiin, vuonna 2014 myös Tampereelle. Tampereella on 11 Icehearts-joukkuetta, joista kaksi on tyttöjoukkueita.

Yhteiskunnan tuella palkattujen kasvattajien lisäksi mukana on vapaaehtoisia. Lisäksi lahjoitusten avulla on voitu hankkia mm. urheiluvarusteita.

Pirkanmaan terveydenhuollon etiikan edistämisrahastosta palkitaan henkilöitä tai hankkeita, joiden voidaan katsoa edistäneen erityisesti eettisten näkökulmien esilletuomista Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella ja Pirkanmaan väestön terveydenhuollossa. Rahastosta myönnettävästä palkinnosta päättää Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus hoitoeettisen neuvottelukunnan esityksen perusteella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Tampereen Iceheartsin toiminnasta:

Tampereen Icehearts ry, kasvattaja Petri Pätiälä
puhelin 0400 494 782
sähköposti petri.patiala@icehearts.fi

Kuvat

Palkinto luovutettiin Iceheartsin edustajille maanantaina 24.5.2021. Kuvaaja: Paula Pasanen/Tays, PSHP
Palkinto luovutettiin Iceheartsin edustajille maanantaina 24.5.2021. Kuvaaja: Paula Pasanen/Tays, PSHP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella sekä psykiatrian avohoidon eri toimipisteissä. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa, Tays Sydänsairaala, Fimlab Laboratoriot ja Tays Kehitysyhtiö. Lisätietoja meistä: tays.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pirkanmaalla otettu käyttöön FINENTRY-palvelu Suomeen matkustaville27.5.2021 11:48:46 EEST | Tiedote

Finentry.fi-palvelu on otettu tällä viikolla käyttöön Pirkanmaalla. Palvelun avulla Suomeen matkaa suunnitteleva saa toimintaohjeet Suomeen saavuttaessa edellytettävistä koronaan liittyvistä toimista. Palvelusta matkailija voi varata ajan Suomessa tehtävään koronavirustestiin FINENTRYn sopimuskumppaneiden näytteenottopisteissä tai saa ohjeet näytteenoton järjestämisestä muualla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme