Business Tampere

Tampereen kaupunkiseudun kasvuyrityksissä positiivista virettä

Jaa

Business Tampereen ja Pirkanmaan liiton kahdesti vuodessa kokoamat keskeiset tiedot kaupunkiseudun elinvoimasta on jälleen julkistettu. Tietopaketti sisältää julkistettuja tilastoja kaupunkiseudun yrityksistä, työvoimasta ja kansainvälistymisestä.

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere
Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Tampereen kaupunkiseudun yrityksillä menee hyvin, kertovat kaupunkiseudun yrityksiä, työvoimaa ja kansainvälistymistä koskevat tilastot. Pandemia on koetellut monia yrityksiä, mutta esimerkiksi kasvuyritysten määrä on lisääntynyt. Kasvuyritykset ovat yleisimmin rakentamisen, kaupan, erilaisten ammatillisten ja liike-elämän tukipalvelujen aloilta sekä informaation ja viestinnän aloilta.  

Myös startup-yritysten määrä on kasvussa. Startup-yritysten saama pääomasijoitusten määrä on ollut tänä vuonna ennätyksellisen korkea, 75 miljoonaa euroa.  

Kokonaisuudessaan aloittaneiden yritysten määrä kasvoi kaupunkiseudulla lähes 11 prosenttia vuonna 2020 edellisvuoteen verrattuna. Tänä vuonna sama positiivinen suunta yritysten perustamisessa on jatkunut.  

– Hieno uutinen on, että Business Finlandin myöntämän rahoituksen määrä on uusien instrumenttien ja yritysten aktiivisuuden ansiosta noussut lähes 80 prosenttia edelliseen vuoteen 2019 verrattuna, eikä huikea kasvuprosentti vielä pidä sisällään koronarahoitusta, toteaa Business Tampereen yrityskehitys- ja toimintaympäristöjohtaja Niina Immonen.

Työvoimapula hidastaa kasvua

Avoimien työpaikkojen määrä Tampereen kaupunkiseudulla on kasvanut viime vuodesta. Monilla toimialoilla työvoimapula on niin suurta, että se on este yrityksen kasvulle. Avoimia työpaikkoja on viime vuoteen verrattuna enemmän esimerkiksi sote-alalla, majoitus- ja ravintola-alalla sekä teollisuuden, kaupan ja rakentamisen aloilla.

Koronatukia kolmasosalle kaupunkiseudun yrityksistä

Pandemia-aikana yritysten on ollut mahdollista hakea kriisirahoitusta eri muodoissa. Pandemian alusta lukien kaupunkiseudun yrityksistä 33,5 prosenttia on saanut koronatukea jossain muodossa ja yhteensä sitä on myönnetty niille noin 206 miljoonaa euroa.  

Eniten kaupunkiseudun yrityksille myönnettiin Business Finland -kehitysrahoitusta, yhteensä 95 miljoonaa euroa.

Koko kaupunkiseudun elinvoiman tietopaketti on luettavissa Business Tampereen sivuilla. Kaupunkiseudun startup-yrityksistä on luvassa lisää tietoa lokakuussa julkaistavassa Business Tampereen startup-selvityksessä. Myös 11.10. järjestettävässä Pirkanmaan Talousfoorumissa kerrotaan lisää maakunnan taloustilanteesta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere
Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme