Tampere-talo Oy

Tampereen Kirjamessut – Kirjafestarit 2021 järjestetään joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna

Jaa

Tampereen Kirjamessut – Kirjafestarit 2021 järjestetään tänä vuonna 4.-5. joulukuuta Tampere-talossa. Festareille tulee yli 250 ohjelmanumeroa ja puheenvuoroa seitsemällä eri lavalla, vuoden 2021 kärkikirjailijoita kaikista genreistä sekä viime vuodelta siirtyneitä tärkeitä teemoja ja kirjallisuuden tähtihetkiä. Lauantaina 4. joulukuuta festareilla jaetaan myös perinteinen Tulenkantaja-palkinto. Osa ohjelmasta myös striimataan ja tallennetaan.

Tampere-talo, kuvaaja Laura Vanzo / Visit Tampere
Tampere-talo, kuvaaja Laura Vanzo / Visit Tampere

Tampere-talon kaikki salit ovat Kirjafestarien käytössä: Pienessa salissa esiintyvät kaunokirjallisuuden kärkinimet, muun muassa vuoden 2020 Finlandia-voittaja Anni Kytömäki, tänä vuonna teoksensa jo julkaisseet Anneli Kanto ja stand-up-koomikko Ismo Leikola, syksyllä uudet romaaninsa julkaisevat Rosa Liksom, Sisko Savonlahti, Eppu Nuotio, Miki Liukkonen ja Juha Hurme sekä esikoiskirjansa julkaisevat näyttelijä-valokuvaaja Laura Malmivaara ja laulaja-lauluntekijä Iisa Pajula. Dekkarisali Maestro täyttyy launtaina 4. joulukuuta jännityksen mestareista, mukana ovat esimerkiksi Antti TuomainenSeppo JokinenKale Puonti ja muusikko-kirjailija Kauko Röyhkä.

Lasten ja nuorten alueella nähdään Tampere Kuplii -yhdistyksen tuottama sarjakuvaohjelmakokonaisuus sekä erityisesti lapsille ja nuorille suunnattua ohjelmaa, jota tähdittävät muun muassa Tatun ja Patun “äiti ja isä” Aino Havukainen ja Sami Toivonen. Sonaatti-saleissa keskitytään runouteen, lausuntaan, teatteriin ja tietokirjallisuuteen. Luvassa on myös yli 12-vuotiaille suunnattu Suomen Kirjainstituutin ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin tuottama Murhanmysteeri-pakohuonepeli sekä sekä Cosplay-näytös

Kirjafestareillla lukijoilla ja kuulijoilla on mahdollisuus myös tutustua Storytel-äänikirjastudioon, jossa luetaan äänikirjoja, tehdään podcasteja, keskustellaan äänikirjoista ja kerrotaan vinkkejä oman podcastin tekemiseen. 

Pirkkalalaiskirjailijat ovat luonnollisesti vahvasti edustettuina, ja Tampereen yliopisto tuottaa omaa ohjelmaansa ajankohtaisten, kuratoitujen paneelien muodossa. Sorsapuistosalista ja lämpiöistä tulee festarien ajaksi suuri kirjakauppa, jossa myydään kaikkien osallistuvien kirjailijoiden teoksia, ja joululahjakirjaostoksilla voi samaan aikaan kuunnella tauotta tieteeseen ja journalismiin keskittyviä keskusteluja. Sorsapuistosalin lauantaille on luvassa myös Viro-teemainen iltapäivä.

Kirjafestareilla nousevat vahvasti esiin aikamme ajankohtaisimmat aiheet: luonto ja ilmasto, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus, ihmismielen ja maailman monimuotoisuus, kulttuuritapahtumien, -tuotteiden, -tekojen ja -tahdon korvaamaton arvo, sanataidetta, musiikkia, teatteria sekä Ihmettä ja Kummaa unohtamatta!

Tampereen Kirjamessujen – Kirjafestareiden 2021 koko ohjelma julkaistaan elokuun lopussa, järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Kirjamessujen nettisivut:
www.kirjafestarit.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tampere-talo, kuvaaja Laura Vanzo / Visit Tampere
Tampere-talo, kuvaaja Laura Vanzo / Visit Tampere
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampere-talo Oy
Tampere-talo Oy
Yliopistonkatu 55
33100 Tampere

http://www.tampere-talo.fi

Tampere-talo on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus ja tapahtumayhtiö. Toimimme myös promoottorina tuottamalla tapahtumia ja konsertteja talon ulkopuolella, ja Events Tampere -tapahtumatoimistomme tuottaa yritystapahtumia ja kongressi- ja kokouspalveluita.

Tapahtumamme sisältävät mm. balettivierailuita, oopperaa, lastenkulttuuria, rock- ja pop-konsertteja, messuja, kokouksia, konferensseja, yritystapahtumia, seminaareja ja kansainvälisiä kongresseja.

Vuonna 2019 Tampere-talon liikevaihto oli 14,6 miljoonaa euroa. Vuodessa järjestämme yli tuhat tapahtumaa, kävijöitä on vuosittain 675 000 ja tuotamme Tampereen talousalueelle 50 miljoonaa euroa. 

Tampere-talo Oy on perustettu 1987 ja ovet avattiin yleisölle 1990. Se on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö. Talossa on vieraillut jo lähes 10 miljoonaa kävijää. Yhtiön toimitusjohtaja on Paulina Ahokas ja työntekijöitä on 49. Hallituksen puheenjohtaja on Martti Silvennoinen.

Talossa toimivat lisäksi täysimittainen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonia, à la carte -ravintola Tuhto ja maailman ainoa Muumimuseo. Talon yhteydessä palvelee Suomen ensimmäinen Courtyard by Marriott -hotelli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampere-talo Oy

Lumikuningatar: Kansainväliset tähdet Silja Dos Reis ja Felipe Montoya Kertun ja Kain rooleihin22.9.2021 11:00:00 EEST | Tiedote

H.C. Andersenin Lumikuningatar-tarinaan perustuvan jääshow’n rooleihin haki 300 kotimaista ja kansainvälistä esiintyjää. Tästä joukosta Kertun ja Kain rooleihin valittiin Kanadassa asuva suomalaistaustainen Silja Dos Reis sekä espanjalainen Felipe Montoya. Jääshow’n ensi-ilta nähdään tammikuussa UROS LIVE -areenalla Tampereella. Kansainvälinen suurtuotanto on ainutlaatuinen suomalaisen kulttuurin voimannäyte koronapandemiasta toipuvassa maailmassa. Tuotanto tekee hyväntekeväisyysyhteistyötä Icehearts ry:n kanssa ja mahdollistaa lasten vierailuja jääharjoituksiin. Kysynnän vuoksi jääshow’hun tulee myyntiin kaksi lisänäytöstä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme