Business Tampere

Tampereen lentoliikennemarkkinointi sai kansainvälistä tunnustusta

Jaa

Tampere on mukana Routes Marketing Awards -kilpailussa. Eurooppalaisten lentoyhtiöiden reittisuunnittelusta vastaavat tahot ovat äänestäneet Tampereen viiden parhaan markkinointiviestijän joukkoon yhdessä Sevillan, Vilnan, Kroatian ja Wienin kaupungin kanssa. Voittaja valitaan Saksan Hannoverissa huhtikuussa 2019.

Tampere on niittänyt mainetta suosittuna matkakohteena Euroopassa. Kuva: Laura Vanzo
Tampere on niittänyt mainetta suosittuna matkakohteena Euroopassa. Kuva: Laura Vanzo

Vuosittain järjestettävä Routes Marketing Awards lähestyy jälleen. Lentoalan tärkeimmän markkinointikilpailun tavoitteena on ollut vuodesta 1997 lähtien nostaa esiin onnistunutta kohdemarkkinointia Euroopassa. Ehdokkaat valitaan erinomaisten markkinointitulosten ja lentoliikenteen kasvun perusteella, ja valinnan suorittavat eurooppalaisten lentoyhtiöiden reittisuunnittelusta vastaavat tahot.

– On hienoa, että lentoyhtiöt ovat huomioineet Tampereen matkakohteena. Ehdokkuus tukee meneillään olevia reittineuvotteluja ja tekee Tampereen näkyväksi myös niille lentoyhtiöille, jotka eivät vielä lennä Tampereelta, sanoo Tampereen lentoliikenteen kehitysjohtaja Marja Aalto.

Tämän vuoden kilpailun tuomaristossa istuvat mm. Matthew Yarrow, Head of Network Planning (Virgin Australia), Michael Ambs, Head of Airport and Tourist Board Relations (Norwegian) ja Eric Bordeleau, Director, Network Planning (Air Canada).

Tampereen kilpakumppaneina ovat Sevilla, Vilna, Kroatia ja Wien. Voittaja pääsee suoraan maailmanlaajuiseen World Routes Marketing Awards -kilpailuun.

– Kisaamme kovassa seurassa. Nyt toivotaan, että tinkimätön yhteistyö koko seudulla tekee vaikutuksen valintapaneeliin ja päästään Hannoverissa pokkaamaan poika kotiin, Aalto jatkaa.

Laajaa ja innovatiivista markkinointiyhteistyötä

Tampere-Pirkkalan lentoasema ylitti viime vuonna reilusti sille asetetut odotukset. Lentoaseman matkustajamäärä viime vuonna oli yhteensä 228 096, ja lentojen määrällä mitattuna Tampere-Pirkkala on Suomen toiseksi operoiduin kenttä heti Helsinki-Vantaan lentoaseman jälkeen. Kenttä on myös Suomen toiseksi kansainvälisin lentoasema: sen matkustajista jopa 96 prosenttia suuntaa maailmalle.

Tampereen lentoasema on koko keskisen Suomen kotikenttä, ja siksi yhteistyö on ollut alusta asti tärkeää. Lentoliikenteen alueellisesta kehitystyöstä vastaa Business Tampere, mutta työtä on viety eteenpäin kuntien, kaupungin ja paikallisten yritysten kanssa. Markkinointiviestinnässä tukena on ollut tamperelainen mainostoimisto Jenga Markkinointiviestintä Oy ja paikalliset jääkiekkojoukkueet Tappara ja Ilves.

– Alueen menestyksen takaaminen on meidän kaikkien yhteinen tehtävä. Yhdessä olemme päässeet luomaan monipuolista ja varsin lennokasta markkinointiviestintää, iloitsevat Tapparan Jarkko Vanamo ja Ilveksen Lasse Fihl.

Routes Marketing Awards järjestetään huhtikuussa Saksan Hannoverissa, ja se on osa kansainvälistä lentoalan messutapahtumaa Routes Europe 2019.

Lisätietoja:

Marja Aalto
Lentoliikenteen kehitysjohtaja, Business Tampere
marja.aalto@businesstampere.fi
p. 040 631 9211

Kotimaan markkinointia on tehty yhteistyössä paikallisten jääkiekkojoukkueiden kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tampere on niittänyt mainetta suosittuna matkakohteena Euroopassa. Kuva: Laura Vanzo
Tampere on niittänyt mainetta suosittuna matkakohteena Euroopassa. Kuva: Laura Vanzo
Lataa
Tampereen jääkiekkojoukkueet ja lentoliikenne tekevät markkinointiyhteistyötä. Kuvassa kiekon pudottaa Tampereen lentoliikenteen kehitysjohtaja Marja Aalto. Kuva: Tappara
Tampereen jääkiekkojoukkueet ja lentoliikenne tekevät markkinointiyhteistyötä. Kuvassa kiekon pudottaa Tampereen lentoliikenteen kehitysjohtaja Marja Aalto. Kuva: Tappara
Lataa
Tampereen aluetta on tehty tutuksi monissa inflight-lehdissä.
Tampereen aluetta on tehty tutuksi monissa inflight-lehdissä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja ja houkutella osaavaa työvoimaa sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Palvelemme sinua Tampereen kaupunkiseudun elinkeino-ohjelman mukaisesti asiakastoimialoillamme, joita ovat uudistuva teollisuus, älykkään kaupunkiseudun ratkaisut ja elämystalous. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

AAC Technologies announces Tampere, Finland as their European Headquarters, launches 10 million USD Imaging Research Consortium17.6.2019 16:06:46 EESTPress release

AAC Technologies Holdings Inc. (AAC), a global leading supplier of integrated micro‐component solutions for communication and IT consumer electronics, announced the opening of an R&D center in Tampere in 2018. Now the company announces Tampere as the Headquarters of its European operations. The goal of AAC is to grow Tampere site personnel up to 200 by the year 2025. The investments demonstrate Tampere in Finland as a globally strategic region in the field of imaging, attracting companies from all around the world.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme