Visit Tampere

Tampereen majoitusluvuissa päästiin kesä-elokuussa pandemiaa edeltäviin lukuihin

Jaa
Kesän majoitusmyynti oli 20,9 miljoonaa euroa. Kotimaanmatkailijat korvasivat kansainvälisten matkailijoiden tekemän loven.
Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere
Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Tämän vuoden kesä-, heinä- ja elokuussa Tampereella yöpyi 41,4 prosenttia enemmän matkailijoita kuin viime vuonna. Pandemiaa edeltävään kesään 2019 verrattuna kasvua oli 1,5 prosenttia. Tampereella yöpyneet olivat pääsääntöisesti kotimaisia matkailijoita.  

- Kotimaiset matkailijat ovat korvanneet kesällä kansainvälisten kongressien ja tapahtumien kävijöitä. Tampere on näyttänyt kyntensä kilpailussa kotimaisista matkailijoista. Tampereelle saapuu jatkossa kansainvälisiä matkailijoita etenkin pian avautuvan UROS LIVE -areenan myötä. Odotamme innolla areenan julkistuksia ja sitä, millaisia maailmantähtiä saamme Tampereelle, kertoo kumppanuus- ja markkinointijohtaja Noora Heino Visit Tampereesta.

Majoitusmyynti euroissa oli tänä kesänä 20,9 miljoonaa. Kasvua viime vuodesta oli 32 prosenttia. Kesään 2019 verrattuna mennyt kesä oli euromääräisesti lähes yhtä hyvä, eroa oli vain viisi prosenttia.

Tampereen markkinaosuus kaikista Suomessa rekisteröidyistä yöpymisistä oli 5,3 prosenttia ja se säilyi lähes muuttumattomana viime vuodesta.

Syyslomalaisille on tarjolla elämyksiä Tampereen tapaan

Tapahtumakaupunkina Tampereella on myös syyslomalla ja sen ympäristössä paljon ohjelmaa lomalaisille sekä pitkän viikonlopun viettäjille.

- Visittampere.fi-sivuston kävijämäärät ovat kasvaneet koulujen alkamisen jälkeen huimasti viime vuoteen verraten. Tämä ennakoi ennätysvilkasta syksyä Tampereen seudun kohteille. Tampereen tarjonta kiinnostaa ja toivottavasti se konkretisoituu kaupaksi yrityksille, Noora Heino toteaa.

Tampere-talossa sukelletaan taikojen ja illuusioiden maailmaan Taikarumpu-esityksessä. Visuaalista ilottelua on luvassa myös Särkänniemen Karmivassa karnevaalissa. Lisäksi syyslomalaisille on luvassa kattokävelyitä, tunnelmointia Tallipihalla ja mysteereitä Särkänniemen Koiramäessä järjestettävässä Time Traveller -pakopelissä. Saunapääkaupungin löylyjäkin kannattaa testata. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere
Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Visit Tampere
Visit Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

03 5656 6800https://visittampere.fi

Olemme Suomen suosituimman matkailukaupungin matkailu- ja elinkeinomarkkinoinnin asiantuntijaorganisaatio. Vahvistamme Tampereen asemaa kansallisesti ja kansainvälisesti vetovoimaisena matkailu-, tapahtuma-, ja kongressikaupunkina.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Visit Tampere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme