Tampereen yliopisto

Tampereen yliopiston englanninkielisiin maisteriohjelmiin lähes 10 000 hakemusta

Jaa

Tampereen yliopiston syksyllä alkaviin kansainvälisiin maisteriohjelmiin jätettiin ennätysmäärä hakemuksia. Hakemusmäärä yli kaksinkertaistui, kun nousua viime hakukierrokseen verrattuna oli huimat 167 prosenttia.

Kuvitus: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto
Kuvitus: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto

Keskiviikkona 11.1. päättyneessä haussa oli mahdollista hakea opiskelemaan Tampereen yliopistoon englanninkieliseen maisterin, diplomi-insinöörin tai arkkitehdin koulutukseen 35 eri hakukohteessa.

Hakemuksia jätettiin yhteensä 9 929. Uusina hakukohteina olivat Civil Engineering tutkinto-ohjelman hakukohteet Sustainable Transport ja Structural Engineering, jotka keräsivät yhteensä 398 hakemusta. Yliopiston suosituimmat hakukohteet olivat Data Science, Computing Sciences (932 hakemusta), Sustainable Business Management, Leadership for Change (662 hakemusta) ja Software, Web & Cloud, Computing Sciences (650 hakemusta). 

Hakijoiden oli mahdollista hakea kolmeen eri hakukohteeseen.

Myös yksittäisten hakijoiden määrä kasvoi. Kasvua edellisen vuoden hakijamäärään oli 143 prosenttia. Yksittäisiä hakijoita oli yhteensä 5295, ja he edustavat yli sataa eri kansalaisuutta. Suomalaisia hakijoita oli 247. EU/ETA-alueen ulkopuolelta hakijoista oli 92 prosenttia, yhteensä 4876 hakijaa.

Tampereen yliopiston koulutuksen vararehtori Marja Sutela on hyvin tyytyväinen hakijoiden määrän kasvuun.  

– On erityisen hienoa nähdä, että Tampereen yliopiston englanninkielisten maisteriohjelmien vetovoima kansainvälisten hakijoiden keskuudessa vahvistuu entisestään. Ilahduttavasti myös uudet rakennustekniikan englanninkieliset maisterihakukohteet kiinnostivat laajasti. Kiitos kaikille hakijoille!

Hakuaika englanninkielisiin alempiin korkeakoulututkintoihin päättyy 18.1.2023. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Koulutuksen vararehtori Marja Sutela, 040 721 5204
Hakijapalvelut, hakijapalvelut.tau@tuni.fi, 0294 520 400

Kuvat

Kuvitus: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto
Kuvitus: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Verkkohäirintä vaikuttaa toimittajien ja heidän työyhteisöjensä hyvinvointiin6.2.2023 13:39:49 EET | Tiedote

Tampereen yliopistossa tehty sosiaalipsykologian alan tutkimus osoittaa, että verkossa tapahtuva häirintä on vakava ja laajalle levinnyt ongelma, joka vaikuttaa media-alan ammattilaisten hyvinvointiin Suomessa. Tutkijat peräänkuuluttavat ennaltaehkäisyä ja puuttumista ilmiöön. Muutoin nettikiusaamisella voi olla seurauksia häirinnän kohteena oleville henkilöille, mutta myös laajemmin heidän työyhteisöilleen sekä tiedon avoimuudelle yhteiskunnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme