Tampereen yliopisto

Tampereen yliopiston keskitetyistä tukipalveluista vähenee 180 tehtävää

Jaa

Tampereen yliopiston keskitettyjen tukipalveluiden yhteistoimintamenettelyyn liittyvät muutoskeskustelut on saatu päätökseen. Tukipalveluiden toiminnan jatkava organisaatio aloittaa 1.1.2022.

Kuva: Tampereen yliopisto / Jonne Renvall
Kuva: Tampereen yliopisto / Jonne Renvall

Yhteistoimintaneuvottelujen piirissä oli 1 100 keskitetyissä tukipalveluissa työskentelevää henkilöä. Neuvottelut eivät koskeneet tutkimus- ja opetushenkilöstöä tai muuta tiedekunnissa työskentelevää henkilöstöä.

Tampereen yliopiston keskitetyistä tukipalveluista vähenee 180 tehtävää. Irtisanottavia henkilöitä on 106. Heistä 81 otti yhteistoimintaneuvotteluissa sovitun työsuhteen päättämisen paketin. Vapaaehtoisen eläköitymisen paketin otti 27 henkilöä. Syksyn aikana eläkkeelle siirtyi tai itse irtisanoutui 39 henkilöä. Uutta työtehtävää jatkavassa organisaatiossa tarjottiin 80 henkilölle, ja heistä 72 otti sen vastaan. Kahdeksan henkilöä ei ottanut vastaan tarjottua uutta tehtävää. Kymmenellä henkilöllä on vielä harkinta-aika jäljellä työsuhteen päättymisen paketin valinnan osalta.

Vuoden 2022 alusta alkaen Tampereen yliopiston keskistetyt tukipalvelut toimivat neljänä palvelualueena: tutkimuksen tuki, koulutus ja jatkuva oppiminen, tieto ja digitalisaatio sekä yliopistopalvelut. Erikseen on järjestetty laboratoriotoiminta ja sen koordinaatio sekä yliopistokeskusten koordinaatio.

Erillisenä yksittäisenä yhteistoimintaneuvotteluasiana käsiteltiin joidenkin henkilöstö- ja taloushallinnon palveluiden liikkeen luovutus Certia Oy:lle. Liikkeen luovutuksena Certiaan siirtyy 46 henkilöä. Certia perustaa uuden toimipisteen Tampereelle.

Tampereen yliopiston yhteistoimintaneuvottelujen perusteena olivat taloudelliset, tuotannolliset ja toiminnalliset syyt. Syyskuussa annetussa neuvottelualoitteessa tavoitteena oli 215 henkilötyövuoden vähentäminen ja kaikkiaan 14 miljoonan euron henkilöstökustannussäästöt sekä keskitettyjen tukipalveluiden toimintamallin uudelleenorganisoiminen. Yhteistoimintamenettelyn perusteella vähenevien tehtävien vaikutus on noin 12 miljoonan euron kustannussäästöt vuodesta 2023 alkaen. Tampereen yliopiston keskitetyt tukipalvelut toimivat jatkossa tiimeihin perustuvan toimintamallin mukaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Emilia Katajajuuri, johtaja, toiminnanohjaus ja hallintopalvelut, puh. 040 551 552
Ilkka Haukijärvi, johtaja, HR-palvelut, puh. 040 8004816
Elina Kautto, johtava asiantuntija, yliopistojuridiikka, puh. 050 4377426

Kuvat

Kuva: Tampereen yliopisto / Jonne Renvall
Kuva: Tampereen yliopisto / Jonne Renvall
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Hoitajat suhtautuvat yhä myönteisemmin hoivarobotiikkaan13.1.2022 14:46:43 EET | Tiedote

Hoitajien asenteet etähoidossa sovellettavaa robotiikkaa kohtaan ovat muuttuneet myönteisemmiksi. Tieto käy ilmi tuoreesta Tampereen ja Jyväskylän yliopistojen sekä VTT:n tutkimuksesta, jossa tarkasteltiin vanhushoivan työntekijöiden asenteita robottien käytöstä etähoidossa. Neljässä vuodessa tapahtunutta asennemuutosta tutkijat selittävät sillä, että robotiikka ymmärretään yhä useammin hoitotyön ja työntekijän omien arvojen mukaiseksi.

Väitös: Lasten silmänliiketutkimuksista saatiin toistettavia tuloksia, mutta niiden ennustearvo jäi epäselväksi11.1.2022 12:04:42 EET | Tiedote

Vauvan näönvarainen tarkkaavaisuus alkaa kehittyä aiemmin kuin monet motoriset ja kielelliset taidot. Sen vuoksi näönkäytön tutkiminen voi tarjota tavan arvioida lapsen kehitystä jo elämän alkutaipaleella. FM Juha Pyykkö tutki väitöskirjassaan silmänliikeseurannan ja myöhemmän kehityksen yhteyttä Malawin maaseudulla väestössä, joka on aliedustettu kehityspsykologisessa tutkimuksessa.

Väitös: Tietokonemallinnus luo uutta tietoa epiteelikudosten esteominaisuuksista ja mekaanikasta11.1.2022 10:20:56 EET | Tiedote

Epiteelikudokset verhoavat kehomme elinten pintoja sekä onkaloita ja muodostavat tärkeitä esteitä, mikä tekee niistä myös alttiita erilaisille sairauksille. Epiteelin ominaisuuksien ja toimintojen perustutkimus on ratkaisevan tärkeää, jotta voimme ymmärtää epiteelikudoksien roolia näissä sairauksissa. Diplomi-insinööri Aapo Tervonen tutki väitöskirjassaan epiteelin esteominaisuuksia ja biomekaniikkaa laskennallisten mallien avulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme