Tampereen yliopisto

Tampereen yliopiston uudet professorit esittäytyvät videoilla

Jaa
Joukko Tampereen yliopiston uusia professoreita sekä työelämäprofessoreita esittäytyy jälleen videoluennoilla. Noin 15 minuutin mittaisilla luennoilla professorit esittelevät omaa tutkimusalaansa ja tutkimustaan. Tutustu uusiin professoreihimme ja vaikuttavaan tutkimukseen!
Keväällä 2022 luentonsa pitävät uudet professorit. Kuva: Tampereen yliopisto
Keväällä 2022 luentonsa pitävät uudet professorit. Kuva: Tampereen yliopisto

Uusien professorien esittäytymisvideoilla Tampereen yliopiston uudet professorit ja työelämäprofessorit esittäytyvät yleistajuisella luennolla tiedeyhteisölle, omille sidosryhmilleen sekä suurelle yleisölle.

Kaikkien tiedekuntien yhteiset uusien professorien esittäytymisluennot toteutetaan viime vuoden tapaan virtuaalisesti. Luentonsa pitää yhteensä 20 uutta professoria eri aloilta. Professorit esitellään verkkosivustolla ja kaikki videot voi katsoa yliopiston YouTube-kanavalla. Videot on tekstitetty suomeksi ja englanniksi.

– Olemme iloisia voidessamme esitellä uusia professorejamme videoluennoin ja toivottaa heidät tervetulleeksi yhteisöömme. Luennot kuvastavat hyvin yliopistomme monialaisuutta, provosti Jarmo Takala sanoo.

Tutustu uusiin professoreihin ja työelämäprofessoreihin

Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunta

Thomas Olsson

Johanna Vaattovaara

Johtamisen ja talouden tiedekunta

Jarkko Harju

Valtteri Vuorisalo

Kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunta

Zsuzsa Millei

Hanna Toiviainen

Mari-Pauliina Vainikainen

Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunta

Mark van Gils

Hannele Laivuori

Jonathan Massera

Rakennetun ympäristön tiedekunta

Heikki Liimatainen

Tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunta

Mikko Hokka

Lasse Laurson

Teemu Ojanen

Laeticia Petit

Yhteiskuntatieteiden tiedekunta

Pilvikki Absetz

Minna van Gerven

Elina Haavisto

Nelli Hankonen

Anu Siren

Professorien yhteystiedot löytyvät Tampereen yliopiston henkilöhausta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Provosti Jarmo Takala, 040 5416897, jarmo.takala@tuni.fi
Viestintäpäällikkö Tuuli Laukkanen, 040 8490506, tuuli.laukkanen@tuni.fi

Kuvat

Keväällä 2022 luentonsa pitävät uudet professorit. Kuva: Tampereen yliopisto
Keväällä 2022 luentonsa pitävät uudet professorit. Kuva: Tampereen yliopisto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Kutsu medialle: Kansainvälinen internet-konferenssi EuroDIG saapuu Tampereelle 19.–21.6.20237.6.2023 13:01:01 EEST | Tiedote

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä EuroDIG-konferenssi toivottaa tervetulleeksi kaikki internetistä kiinnostuneet. EuroDIG:n teemana on tänä vuonna Internet in troubled times: risk, resilience and hope. Tapahtuma esittelee osallistujilleen internetin ajankohtaiset uhat ja mahdollisuudet sekä tuo saataville uusinta tutkimustietoa internetistä. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille.

Väitös: Innovaatiopolitiikka hukkasi suuntansa 2010-luvulla ja siirtymä biotalouteen on tavoitteita jäljessä7.6.2023 11:14:55 EEST | Tiedote

FM Valtteri Laasonen analysoi väitöstutkimuksessaan biotalouden innovaatiotoimintaan liittyviä kyvykkyyksiä ja niitä tukevaa innovaatiopolitiikkaa Suomessa. Tutkimus osoittaa, että Suomen innovaatiopolitiikka ajautui kriisiin 2010-luvulla ja biotaloudelle asetetut kansalliset tavoitteet ovat karanneet kauas. Siirtymän edellyttämien kyvykkyyksien eli osaamisten ja taitojen muodostaman kokonaisuuden pitkäjänteinen kehittäminen ei ole saanut riittävästi huomiota.

Väitös: Psykiatrisia häiriöitä ja päihdeongelmia on tärkeää hoitaa samanaikaisesti7.6.2023 10:10:12 EEST | Tiedote

Kun potilaalla todetaan sekä psykiatrinen että päihteiden käyttöön liittyvä häiriö, puhutaan kaksoisdiagnoosista tai kaksoishäiriöstä. Kaksoishäiriöt ovat tavallisia ja niiden hoitoon liittyy monitahoisia haasteita. Väitöskirjassaan LL Kaisa Luoto tarkastelee kaksoishäiriöiden hoitoa psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa. Tutkimuksen erityisenä teemana on masennuksen hoito silloin, kun potilaalla on lisäksi runsasta alkoholin käyttöä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme