Tampereen yliopisto

Tampereen yliopiston uudet professorit esittäytyvät videoilla

Jaa

Joukko Tampereen yliopiston uusia professoreita sekä työelämäprofessoreita esittäytyy jälleen videoluennoilla. Noin 15 minuutin mittaisilla luennoilla professorit esittelevät omaa tutkimusalaansa ja tutkimustaan. Tutustu uusiin professoreihimme ja vaikuttavaan tutkimukseen!

Keväällä 2022 luentonsa pitävät uudet professorit. Kuva: Tampereen yliopisto
Keväällä 2022 luentonsa pitävät uudet professorit. Kuva: Tampereen yliopisto

Uusien professorien esittäytymisvideoilla Tampereen yliopiston uudet professorit ja työelämäprofessorit esittäytyvät yleistajuisella luennolla tiedeyhteisölle, omille sidosryhmilleen sekä suurelle yleisölle.

Kaikkien tiedekuntien yhteiset uusien professorien esittäytymisluennot toteutetaan viime vuoden tapaan virtuaalisesti. Luentonsa pitää yhteensä 20 uutta professoria eri aloilta. Professorit esitellään verkkosivustolla ja kaikki videot voi katsoa yliopiston YouTube-kanavalla. Videot on tekstitetty suomeksi ja englanniksi.

– Olemme iloisia voidessamme esitellä uusia professorejamme videoluennoin ja toivottaa heidät tervetulleeksi yhteisöömme. Luennot kuvastavat hyvin yliopistomme monialaisuutta, provosti Jarmo Takala sanoo.

Tutustu uusiin professoreihin ja työelämäprofessoreihin

Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunta

Thomas Olsson

Johanna Vaattovaara

Johtamisen ja talouden tiedekunta

Jarkko Harju

Valtteri Vuorisalo

Kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunta

Zsuzsa Millei

Hanna Toiviainen

Mari-Pauliina Vainikainen

Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunta

Mark van Gils

Hannele Laivuori

Jonathan Massera

Rakennetun ympäristön tiedekunta

Heikki Liimatainen

Tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunta

Mikko Hokka

Lasse Laurson

Teemu Ojanen

Laeticia Petit

Yhteiskuntatieteiden tiedekunta

Pilvikki Absetz

Minna van Gerven

Elina Haavisto

Nelli Hankonen

Anu Siren

Professorien yhteystiedot löytyvät Tampereen yliopiston henkilöhausta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Provosti Jarmo Takala, 040 5416897, jarmo.takala@tuni.fi
Viestintäpäällikkö Tuuli Laukkanen, 040 8490506, tuuli.laukkanen@tuni.fi

Kuvat

Keväällä 2022 luentonsa pitävät uudet professorit. Kuva: Tampereen yliopisto
Keväällä 2022 luentonsa pitävät uudet professorit. Kuva: Tampereen yliopisto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Väitös: Yritysten tulee linjata arvonluontinsa taloudellisten, sosiaalisten ja ekologisten kestävyystavoitteiden kanssa23.6.2022 14:52:05 EEST | Tiedote

Vallitsevat liiketoiminta- ja arvonluontimallit korostavat edelleen liiketoiminnan ja asiakkaiden näkökulmia jättäen muut sidosryhmät vähemmälle huomiolle. KTM Riikka Tapaninahon väitöskirja tarjoaa vaihtoehtoisen mallin tyypillisille käsityksille liiketoiminnasta ja arvonluonnista. Erityisesti viimeaikaiset globaalit kriisit ovat osoittaneet, kuinka riippuvaisia olemme toisistamme ja luonnonympäristöstä niin paikallisesti kuin globaalisti. Näiden riippuvuuksien ja suhteiden ymmärtäminen tulisi olla tämän päivän johtajien ydinosaamista.

Väitös: Robotit ovat tulossa työelämään, mutta työkavereina ne koetaan uhaksi21.6.2022 15:05:10 EEST | Tiedote

YTM Nina Savelan sosiaalipsykologian väitöskirja tarkastelee robotteihin kohdistuvia ennakkoasenteita. Lisääntyvä vuorovaikutus robottien kanssa työpaikoilla herättää epämukavuutta sekä haastaa työhön ja työyhteisöön sitoutumista. Väitöstutkimus esittää, että robottien esitteleminen työntekijöinä korostaa niiden sosiaalista toimijuutta, mikä uhkaa ihmisten identiteettiä ja auktoriteettiasemaa.

Väitös: Aktivoiva alkuverryttely ehkäisee liikuntavammoja lasten jalkapallossa21.6.2022 09:00:17 EEST | Tiedote

Sekä äkilliset liikuntavammat että rasitusvammat ovat yleisiä lasten jalkapalloharrastuksessa. LL Matias Hilska havaitsi väitöstutkimuksessaan, että jopa kolmasosa ilman kontaktia sattuvista alaraajavammoista voidaan ehkäistä hermo-lihasjärjestelmää aktivoivan alkuverryttelyn avulla. Suurin vammoilta suojaava vaikutus saavutetaan harjoittelemalla säännöllisesti 2–3 kertaa viikossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme