Tampereen yliopisto

Tampereen yliopiston yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet ja muutoskeskustelut käynnistyvät

Jaa

Tampereen yliopiston keskitettyjä tukipalveluja koskevat yhteistoimintaneuvottelut päättyivät 16.11. Työnantaja on 29.11. antanut työntekijöiden edustajille selvityksen päätöksistä ja jatkavasta organisaatiosta. Työsuhteen päättämistä, uusien tehtävien tarjoamista tai eläkkeelle siirtymistä koskevien muutoskeskustelujen kutsut lähetetään 29.-30.11. niille työntekijöille, joita muutos koskee.

Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto

Yliopiston keskitettyjä tukipalveluja koskevien yhteistoimintaneuvottelujen piirissä oli 1 100 henkilöä. Tavoitteena oli 215 henkilötyövuoden vähennys. Neuvottelut kestivät kahdeksan viikkoa. Neuvotteluissa saavutettiin sopu eläköitymisen ja työsuhteen päättymisen paketeista sekä työllistymisen tuen toimenpiteistä. Neuvotteluissa käytiin läpi toiminnallista muutosta, jonka johdosta myös osa nykyisistä tehtävistä muuttuu oleellisesti.

Taloudellisilla ja toiminnallisilla perusteilla käytyjen yhteistoimintaneuvottelujen perusteella 81 henkilölle tarjotaan uutta tukipalvelutehtävää yliopistossa. Itse eri syistä irtisanoutuneita eli toisen työnantajan palvelukseen siirtyneitä tai eläkkeelle jääneitä on syyskuusta alkaen toteutunut 39, mikä vaikuttaa vähentävästi irtisanottavien määrään. Vapaaehtoisen eläkeratkaisun yt-neuvottelujen jälkeen tehneitä ja neuvotteluissa sovitun eläköitymisen paketin ottaneita henkilöitä on 27. Lisäksi Certia Oy:hyn siirtyy liikkeenluovutuksella 46 henkilöä.

Sellaisia irtisanottavia henkilöitä, joille ei lopulta voida tarjota uutta tehtävää on 107. He voivat halutessaan valita työsuhteen päättymisen paketin ja heidän käytössään on myös työnantajan tarjoamat uudelleensijoittumisen tukipalvelut.

Muutoskeskustelut, jotka koskevat muuttunutta työtehtävää ja nykyisen tehtävän päättämistä käydään 16.12. mennessä. Työntekijällä on oikeus pyytää tukihenkilö mukaan keskusteluun. Muutoskeskustelujen jälkeen tiedotetaan yt-neuvottelujen tarkka lopputulema koko henkilöstön tiedotustilaisuudessa 17.12. Tällöin esitellään tarkemmin myös 1.1.2022 jatkava tukipalveluorganisaatio.

Tietoa paketeista ja uudelleensijoittumisen tuki

Irtisanomisen vaihtoehtona työntekijä voi valita työsuhteen päättymisen paketin. Ilmoituksen voi tehdä muutoskeskustelussa tai sen jälkeen kolmen arkipäivän harkinta-ajan kuluessa.

Kaikilla paketin ottavilla on mahdollisuus käyttää työterveyden palveluja kuuden kuukauden ajan työntekovelvoitteen päättymisen jälkeen. Työsuhteen päättymisen paketin ottavilla on käytössään myös työllistymisen tukitoimet, kuten uudelleensijoittumisvalmennus ja muutoskoulutustarjonta.
 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rehtori Mari Walls
puh. 029 452 1001

Johtaja, toiminnanohjaus ja hallintopalvelut Emilia Katajajuuri, neuvottelujen puheenjohtaja
puh. 040 551 5552

Kuvat

Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Väitös: Ihohaavojen nuoleminen ei kannata – syljen entsyymi ei nopeuta paranemista18.8.2022 14:30:22 EEST | Tiedote

Syljen sisältämä hiilihappoanhydraasi 6 -entsyymi ei nopeuta ihohaavojen paranemista. LL Toini Pemmari havaitsi ihohaavojen paranemiseen keskittyvässä väitöstutkimuksessaan myös, että synteettinen peptidi nimeltä tCRK hakeutuu ihohaavoihin ja normaaliin ihoon. Näiden tulosten lisäksi väitöskirja sisältää uutta tietoa interleukiini-13-nimisen tulehduksenvälittäjäaineen yhteydestä ihosyövän kehittymiseen kokeellisessa mallissa.

Väitös: Palautuminen valtakunnallisista sähkökatkoista edellyttää suunnittelua, testaamista ja käytännön harjoittelua17.8.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Valtakunnalliset sähkökatkot eli sähkönsiirron suurhäiriöt ovat harvinaisia, mutta yhteiskunnallisilta vaikutuksiltaan mittavia. DI Antti-Juhani Nikkilän väitöstutkimus esittelee uudenlaisia ja käytännössä testattuja menetelmiä nopeuttamaan sähköjen palauttamista valtakunnallisen sähkökatkon jälkeen. Tutkimus osoittaa, että sähköjen palauttamiseen liittyvien toimintamallien harjoittelu ja sähköverkossa tehtävä käytännön testaaminen on välttämätöntä matemaattisilla simulointimalleilla tehtävän ennakkosuunnittelun lisäksi.

Väitös: Rasvakudoksen kantasolut edistävät aivohalvauksesta palautumista solu- ja eläinmalleissa11.8.2022 15:48:41 EEST | Tiedote

Kantasolut ovat lupaava hoitomuoto sairauksiin, joihin ei ole vielä tehokasta hoitomuotoa, kuten aivohalvaukseen. Miia Juntunen selvitti väitöskirjatutkimuksessaan rasvakudoksen kantasoluterapian turvallisuutta ja tehokkuutta aivohalvauksesta palautumisessa sekä solu- että eläinmallein. Tulokset osoittivat, että rasvakudoksen kantasoluterapia edisti aivohalvauksesta palautumista.

Väitös: Lasten ja nuorten kiireellisestä sijoituksesta päättäminen on sosiaalista tietotyötä11.8.2022 12:06:26 EEST | Tiedote

Suomalaisessa lastensuojelussa sosiaalityöntekijä päättää lapsen kiireellisestä sijoituksesta kodin ulkopuolelle, jos lapsen todetaan olevan välittömässä vaarassa tai asiasta on vahva epäily. Päätöksenteko on jo lähtökohtaisesti haastavaa, ja päätöksiä joudutaan usein tekemään kiireessä ja puutteellisen tiedon varassa. Yhteiskuntatieteiden maisteri Tuuli Lamponen tutki väitöskirjassaan, miten sosiaalityöntekijät tekevät näissä tilanteissa arvion ja päätöksen kiireellisen sijoituksen tarpeesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme