Tampereen yliopisto

Tampereen yliopistoon valittiin yli 3 500 uutta opiskelijaa

Jaa

Tampereen yliopistoon on valittu 3 562 uutta opiskelijaa. Opiskelupaikan sai nyt useampi kuin viime vuonna (3 395). Hakijoita oli korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa yhteensä 28 881. Tampereen yliopisto oli Suomen toiseksi suosituin yliopisto niin kokonaishakijamäärältään kuin ensisijaisten hakijoiden määrältään.

Tampereen yliopiston kampus Hervannassa. Kuva: Tampereen yliopisto
Tampereen yliopiston kampus Hervannassa. Kuva: Tampereen yliopisto

Tampereen yliopiston suosituimpia hakukohteita kevään toisessa yhteishaussa kandidaatti- sekä kandidaatti- ja maisterikoulutuksissa olivatensisijaisten hakemusmäärien perusteella aikaisempien vuosien tapaan lääketieteen lisensiaatin, kauppatieteiden ja psykologian koulutukset. Tämän lisäksi luokanopettajan, hallintotieteiden ja yhteiskuntatutkimuksen koulutukset kiinnostivat laajasti.

Suomenkielisissä koulutuksissa aloittaa 3 562 opiskelijaa syksyllä 2022. Nyt valittujen lisäksi yhteensä yli 850 englanninkielisiin koulutuksiin hakenutta sai opiskelupaikan jo aikaisemmin keväällä.

Näyttöreittien kautta 144 opiskelijaa sai opiskelupaikan

Näyttöreitti voi toimia joko valintakokeen korvaajana tai ylimääräisenä valintaväylänä hakukohteesta riippuen. Näyttöreitillä hakemisen edellytyksenä on, että hakija on suorittanut hakukohteesta riippuen vaaditun opintojakson tai MOOC-kurssin tietyin kriteerein.

Näyttöreitin perusteella oli mahdollista tulla valituksi tänä keväänä seuraaviin hakukohteisiin: matematiikan ja tilastollisen data-analyysin koulutus, tietojenkäsittelytieteiden koulutus, tietotekniikan koulutus, elinikäinen oppiminen ja kasvatus, kasvatustieteiden koulutus sekä yhteiskuntatutkimuksen koulutus.

Tervetuloa kampuksille uudet opiskelijat!

Uusien opiskelijoiden orientaatioviikot toteutetaan kampuksilla terveysturvallisuus huomioon ottaen elokuun lopussa. Myös tuutoriryhmät kokoontuvat heti ensimmäisestä opiskelupäivästä lähtien.

Opetus toteutetaan lähiopetuksena turvallisuus- ja hygieniaohjeet huomioiden. Hybridiopetusta tai etäopetusta voidaan kuitenkin käyttää silloin, kun sille on pedagogisesti vahvat perusteet. Tampereen yliopisto seuraa terveysviranomaisten suosituksia ja tarvittaessa päivitämme ohjeistuksia.

Kaikkien opiskelijaksi valittujen uusien opiskelijoiden kannattaa tutustua hyvissä ajoin sekä uusille opiskelijoille tarkoitettuun muistilistaan että tutkinto-ohjelmakohtaisiin tarkempiin tietoihin yliopiston nettisivuilla uuden opiskelijan oppaassa.

Opiskelupaikka vastaanotettava viimeistään 15. heinäkuuta

Korkeakoulujen yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset ovat nähtävissä Oma opintopolku -palvelussa. Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 15.7.2022 klo 15.00 mennessä.

Kaikki kevään toisessa yhteishaussa hakeneet saavat valtakunnallisen tuloskirjeen, joka sisältää opiskelijavalinnan tuloksen sekä valinnan pisteet hakukohteittain. Joissakin hakukohteissa on mahdollista tulla hyväksytyksi varasijoilta. Varasijavalinta päättyy 2.8.2022 klo 15:00. Tampereen yliopiston avoimen väylän haussa sekä yliopistojen siirtohaussa hakeneet ovat saaneet tiedon valintojen tulosten julkaisusta sähköpostitse.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Opiskelija- ja hakijapalvelut
0294 520 400 (ma-pe klo 12-14)
hakijapalvelut.tau@tuni.fi

Meeri Oikemus, palvelupäällikkö, Opiskelija- ja hakijapalvelut
040 849 0594
meeri.oikemus@tuni.fi

Kuvat

Tampereen yliopiston kampus Hervannassa. Kuva: Tampereen yliopisto
Tampereen yliopiston kampus Hervannassa. Kuva: Tampereen yliopisto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Väitös: Itsetuhoisten nuorten ja heidän vanhempiensa on vaikea saada oikeanlaista apua2.8.2022 11:58:29 EEST | Tiedote

Nuorten itsetuhoisuus on paljon muutakin kuin viiltelyä ja itsemurhayrityksiä tai itsemurhia. Tiina Maria Miettisen väitöstutkimuksen mukaan suomalaisnuorten itsetuhoisuus ilmenee monimuotoisesti. Sen tunnistaminen vaatii ammattilaiselta rohkeutta kysyä ja aitoa halua kuulla nuorta. Itsetuhoisten nuoret ja heidän vanhempansa odottavat saavansa yksilöllistä apua nykyistä helpommin.

Väitös: Ihmisen kantasoluista erilaistetut sydänlihassolut iskeemisen sydänsairauden mallinnuksessa2.8.2022 11:32:12 EEST | Tiedote

Iskeeminen sydänsairaus on maailmanlaajuisesti yleisin sydän- ja verisuonitauti ja kuolinsyy. Iskemia, eli kudoksen paikallinen hapenpuute, johtuu sydämessä yleensä sepelvaltimotukoksesta, joka rajoittaa tai estää veren virtausta sydänlihaskudoksessa. Ajoissa toteutettu reperfuusio, eli verenkierron palauttaminen sydänlihaskudokseen on oleellinen osa iskeemisen sydänsairauden hoitoa, mutta aiheuttaa aluksi lisää vauriota sydänkudokseen. Martta Häkli tutki väitöskirjassaan kantasolujen käyttöä iskeemisen sydänsairauden mallintamiseen.

Väitös: Kehittyneet teräkset vähentävät riippuvuutta fossiilista polttoaineista1.8.2022 09:53:11 EEST | Tiedote

Ajoneuvojen painon keventäminen ja energiatehokkuuden parantaminen vähentää riippuvuutta fossiilista polttoaineista ja helpottaa siirtymää esimerkiksi sähköautoihin. Niiden kolariturvallisuus ei kuitenkaan saa painon säästön myötä heikentyä. Kehittyneiden terästen ominaisuuksien optimointi on väitöskirjatutkija Olli Ojan mukaan tärkeää sekä muovattavuuden että rakenteellisen kestävyyden kannalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme