Tamperrada 2017 pintxokilpailun voittajaksi nousi Fabricin mustekala-annos
Ravintoloiden määrä oli kasvanut 20:lla vuodesta 2016, ja myös yleisöä oli liikkeellä arviolta 37 % enemmän kuin viime vuonna. Ilahduttavaa oli myös se, että perheet kiersivät paikkoja lastensa kanssa. Tamperradassa on helppoa tutustua uusiin itselle tuntemattomiin ravintoloihin pikkurahalla ja näin kilpailupaikat saivat viikon aikana satoja uusia ystäviä. Parhaimmillaan ravintolat kolminkertaistivat edellisvuoden kävijämäärän.
Yleisön suosikki Pikkubistro Kattila teki hattutempun
Kattila tarjosi lakritsilimpun päällä Napue-ginillä graavattua lohta, sitruunakaviaaria ja karpalokreemiä. Kattila sai yleisön äänistä 24,4 %. Ääniä annettiin kaiken kaikkiaan 1628 kpl. Kattila panosti selvästi muita enemmän tapahtumaan ja tunnelman luomiseen, ja sitä kautta saavutti upean pintxohulinan sekä voitti yleisön puolelleen. Kattilassa myytiinkin yli 10.000 annosta.
Tuomaristo puolestaan arvioi yksittäisten kilpailuannoksien luovia gastronomisia ratkaisuja, eikä paikan tunnelmaa tai muuta tarjontaa. Monipuoliset valmistusmenetelmät, niiden vaikeusasteet, raaka-aineet ja erilaiset rakenteet samassa annoksessa ratkaisevat. Siksi kilpailussa on kaksi voittajaa: yleisön suosikki ja tuomariston valinta. Näin pääsee myös ravintola tunnelman luomisella ja palvelulla vaikuttamaan suoraan pintxoyleisöönsä. Kattila on näyttänyt mallia jo kolme vuotta, kuinka pintxotapahtuma järjestetään.
10 yleisön suosikkia (osuus äänistä)
1.Pikkubistro Kattila 24,4 %
2.Dining 26 by Arto Rastas 4,2 %
3.Ravintola 4 Vuodenaikaa 3,5 %
4.Huber 2,8 %
5.Tampella 2,7 %
6.Tillikka 2,6 %
7.Bistro Julienne 2,5 %
8.Frenckel & Piha 2,3 %
9.Dabbal 2,2 %
10.Aisti 2,0 %
Tuomariston valinta Fabric Bistro & Bar
Finlaysonin alueella toimiva Fabric Bistro & Bar tarjosi mustekalakroketin kanssa savumanteli-tomaattisalsaa ja kevätsipuli-creme fraichea. Tuomaristo arvioi kilpailuannoksen maun (60 pistettä), ulkonäön (20 pistettä) ja innovatiivisuuden (20 pistettä) perusteella. Maksimipistemäärä kolmelta tuomarilta on yhteensä 300 pistettä. Innovaativisuutta arvostava tuomaristo nosti jaetulle kakkostilalle Tillikan ja 4 Vuodenaikaa ravintolan tarjoamat annokset, joissa oli kilpailun vaatimaa luovuutta herkullisen maun lisäksi.
Fabric oli onnistunut säilyttämään mustekalan herkän maun ja tomaattisalsan rakenne oli ajateltu täysin uudelleen. Samassa annoksessa rapeutta, pehmeyttä ja rouskuvuutta hyvässä tasapainossa. Fabricin nuori kokki lähtee opintomatkalle San Sebastianiin 20. tammikuuta 2018 vietettävään Tamborrada-juhlaan.
– Kilpailun idea on saada uusia asiakkaita tutustumaan laajaan tamperelaiseen ravintolatarjontaan, kilpailun järjestäjä ja päätuomari Mikko Reinikka kertoo. – Kun ilmoittautuminen päättyi keväällä, oloni oli supertyytyväinen, kun selvisi että kaikkiaan 54 ravintolaa osallistuu tempaukseen. Tapahtumasta on kehittynyt Suomen suurin ravintolafestivaali.
Tuomaristo kaipaa lisää rohkeutta
Useimmat ravintolat panostivat tempaukseen, ja varsinkin kilpailun ulkopuolella olevissa rinnakkaisannoksissa oli todella mielenkiintoisia ja maukkaita ratkaisuja. Yhteensä annoksia olikin tarjolla reilusti yli 200 erilaista. Tuomaristo arvosti myös sitä että kilpailuannoksiin oli uskallettu ilmoittaa myös kasvisannoksia, joita oli lähes viidesosa.
- Valitettavan moni ravintola päätyi helppoon ratkaisuun ja oli rakentanut annoksensa mielikuvituksetta leivän päälle, Reinikka harmittelee. - Aika monen ravintolan kilpailuannoksen kohdalla tuomaristo joutui pisteyttämään innovatiivisuuden 0 pisteeksi. Sen sijaan rinnakkaisannoksissa oli loistavia luovia ratkaisuja. Tuomariston mielestä selvästi moni ravintola oli ilmoittanut kilpailuun väärän annoksen.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Mikko Reinikka
mikko.reinikka@alberthall.fi,
Puh. 040 5669 504
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Paistinkääntäjät ry, on Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on noin 1 900, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote
Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.
Poriin toinen Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilpi11.9.2023 15:14:02 EEST | Tiedote
Porin keskustassa, Eetu Salinin aukiolla sijaitsevalle Borg Kitchen & Barille myönnettiin lauantaina 9.9. kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan gastronomian korkeasta tasosta, erinomaisesta palvelusta sekä alueellisten ja kulinaaristen perinteiden kehittämisestä.
Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote
Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.
Lappiin toinen Chaîne des Rôtisseurs myymäläkilpi21.8.2023 15:48:26 EEST | Tiedote
Sodankylän Sattasessa sijaitsevalle Lapin Gourmetkokkien herkkupuodille myönnettiin lauantaina kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus korkeasta tasosta ja osaamisesta.
Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille ravintola-alan Chaîne des Rôtisseurs -kilpi25.5.2023 11:47:30 EEST | Tiedote
Puumalassa, välkehtivän sinisen Saimaan rannalla sijaitsevan Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille myönnettiin viime viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.