Chaîne des Rôtisseurs Finlande

Tamperrada on Suomen suurin ravintolafestivaali – Mukana 54 ravintolaa!

Jaa
Tamperrada Pintxokilpailu järjestetään viidennen kerran ja kilpailuannoskuvat on nyt julkaistu. Huima pintxoviikko alkaa 14.8. ja kestää viisi päivää, jona aikana tamperelaiset ravintolat kilpailevat kenellä on paras pintxo. Tuomaristo valitseee gastronomisesti kiinnostavimman annoksen ja yleisö valitsee oman suosikkinsa.
Tamperelaiset kilpailevat pikkuannoksilla pintxosilla
Tamperelaiset kilpailevat pikkuannoksilla pintxosilla

Tänä vuonna mukaan on ilmoittautunut ennätykselliset 54 ravintolaa. Kilpailuannokset on julkaistu sivulle www.tamperrada.fi/pintxokilpailu

Kilpailuannosten lisäksi ravintoloissa on tarjolla myös laaja kattaus muita pintxoja. Ravintolat sijaitsevat eri puolilla kaupunkia, joten samalla tulee koko Tampere tutuksi tässä herkkusuunnistuksessa. Myös yleisö pääsee valitsemaan suosikkinsa äänestämällä sivustolla www.tamperrada.fi.

-  Viime vuonna parhaiten menestyneet ravintolat myivät jopa 10.000 pintxoa viidessä päivässä. Jos tänä vuonna kaikki ravintolat onnistuvat yhtä hyvin, herkutellaan Tampereella jopa puoli miljoonaa pintxoa elokuussa, hehkuttaa kilpailun päätuomari Mikko Reinikka.

Tuomaristo arvioi kilpailuannokset heti maanantaina 14. elokuuta ja voittaja julkistetaan seuraavalla viikolla. Tuomaristokilpailun voittaneen pintxon suunnittelija lähtee opintomatkalle pintxojen syntysijoille 20. Tammikuuta 2018 San Sebastianiin, jossa juhlitaan Tamborrada-fiestaa. Tampereen tapahtuman esikuvaa.

- Kävimme ensimmäisen kerran San Sebastianissa tammikuussa 2009. Innostus, jolla pieni baskilainen kaupunki juhli gastronomisia perinteitään kaikkien kaupunkilaisten osallistuessa, oli niin mahtava kokemus, että halusimme tuoda teeman myös Tampereelle, kertoo Mikko Reinikka. - Onhan Tampere nykyisin Suomen mielenkiintoisin gastronominen kaupunki, jossa on lukuisia huippuravintoloita ja edistyksellisiä luovia kokkeja.
Tampereen oma Tamperrada on kunnianosoitus hyvälle pirkanmaalaiselle ruoalle ja kaikille kokeille.

- San Sebastianissa juhla kestää vain 24 tuntia, mutta meillä on aihetta juhlia viisi päivää!, Mikko Reinikka iloitsee.

Tuomaristona vuonna 2017 toimivat Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Tampereen vouti Mikko Reinikka ja Vice-Conseiller Gastronomique Marko Alenius sekä ravintolatoimenjohtaja, Chef Rotisseur Anette Mellin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Mikko Reinikka, 040 5669 504, mikko.reinikka@alberthall.fi

Kuvat

Tamperelaiset kilpailevat pikkuannoksilla pintxosilla
Tamperelaiset kilpailevat pikkuannoksilla pintxosilla
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Chaîne des Rôtisseurs Finlande



http://www.rotisseurs.fi

La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Paistinkääntäjät ryon Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on noin 1 900, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande

Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote

Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.

Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote

Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye