Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Tänään alkava Helsinki Education Week tarjoaa yli sata verkkotapahtumaa kaikille oppimisesta kiinnostuneille

Jaa

Helsinki Education Week järjestetään tänä vuonna virtuaalisena, yli sadan verkkotapahtuman sarjana 2.–6.11. Tapahtumakokonaisuuden ohjelma on suunnattu opettajille ja muille ammattilaisille, oppijoille sekä huoltajille – siis kaikille oppimisesta ja sen kehittämisestä kiinnostuneille. Ohjelma on maksutonta, ja sitä on tarjolla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, sekä päivällä että ilta-aikaan.

Tapahtumaviikon ohjelma sisältää muun muassa työpajoja, luentoja, esittelyjä, keskusteluja ja verkostoitumistilaisuuksia. Viikon aikana voi tutustua esimerkiksi ilmiöoppimiseen, lukuinnon herättämiseen ja oppilaitosten työelämäyhteistyöhön sekä vaihtaa ajatuksia muun muassa oppijoiden hyvinvoinnin edistämisestä ja kestävän tulevaisuuden rakentamisesta.

Ohjelma tarjoaa myös konkreettisia työkaluja ja vinkkejä käytännön opetustyöhön, esimerkiksi kielten opiskeluun, vuorovaikutus- ja tunnetaitojen opettamiseen sekä erilaisten virtuaalisten alustojen käyttöön opetuksessa.

“Tämä poikkeuksellinen vuosi 2020 näkyy myös Helsinki Education Week -tapahtumassa ja sen ohjelmatarjonnassa. Viikon aikana voi tutustua esimerkiksi virtuaaliseen taidegalleriaan ja jumppatuokioon, jonka vetää Masked Teacher. Jaamme myös kokemuksia kevään etäopetusjaksosta englanninkielisessä paneelikeskustelussa. Kaiken kaikkiaan viikon ohjelma on monipuolinen ja runsas, joten kannattaa tutustua tarjontaan ja tulla mukaan”, toteaa kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen

Helsinki Education Week kokoaa yhteen kotimaiset ja kansainväliset oppimisen ystävät

Tapahtumaviikon virtuaalinen toteutustapa mahdollistaa osallistumisen myös muualta Suomesta ja ympäri maailmaa. “Aiempina vuosina Helsinki Education Week -viikolla on vieraillut satoja kansainvälisiä vieraita tutustumassa koulujemme, päiväkotiemme ja oppilaitostemme toimintaan. Tänä vuonna tarjoamme vieraille mahdollisuuden tutustua oppimisympäristöihimme julkistamalla 3D-mallinnuksen, joka tutustuttaa tiloihin ja niiden pedagogisiin käyttömahdollisuuksiin. Mallinnus esittelee, kuinka erilaiset tilat mahdollistavat oppimisen, opiskelun, leikkimisen tai muun tavoitteellisen toiminnan”, toimialajohtaja Pohjolainen jatkaa.

Kuten aiempinakin vuosina, Helsinki Education Week -tapahtuman kanssa samaan aikaan järjestetään myös HundrED Innovation Summit, joka sekin on tänä vuonna virtuaalinen ja avoin kaikille. Tapahtumaan on ilmoittautunut jo yli 1 500 kansainvälistä vierasta. “Opetusalalla kiinnostus Suomeen ja Helsinkiin on vahvaa. Samalla kun esittelemme kansainvälisille vieraille helsinkiläistä osaamista, tarjoamme kotimaisille toimijoille mahdollisuuden oppia ja olla vuorovaikutuksessa kansainvälisten alan ammattilaisten ja innovaattorien kanssa”, kertoo HundrEDin luova johtaja Saku Tuominen.


Helsinki Education Week järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa. Tapahtuman järjestää Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala yhteistyössä HundrEDin kanssa. 

Liisa Pohjolainen, kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja, Helsingin kaupunki, liisa.pohjolainen@hel.fi, p. 09 310 86200

Saku Tuominen, HundrED, perustaja & luova johtaja, saku@hundred.org, p. 0400 605 804

Lisätiedot:

Marjo Kyllönen,  kehittämispalvelupäällikkö, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Helsingin kaupunki, marjo.kyllonen@hel.fi, p. 09 310 86208

Lasse Leponiemi, HundrED toiminnanjohtaja, lasse@hundred.org, p. 040 7711 123 

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 24.11.202020.11.2020 08:00:00 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 24. marraskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa varhaiskasvatuksen lastenhoitajien työvoiman hankinta Seure Henkilöstöpalvelut Oy:ltä sekä Stadin ammatti- ja aikuisopiston Myllypuron kampuksen hankesuunnitelma. Lautakunnalle esitetään, että varhaiskasvatukseen hankitaan Seure Henkilöstöpalvelut Oy:ltä vähintään 73 kokoaikaista varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa ja noin 340 varhaiskasvatuksen lyhytaikaista lastenhoitajan sijaista. Toimiala haluaa varmistaa, että varhaiskasvatuksen äkillisiin poissaoloihin saadaan varahenkilöitä. Hankinnan ennakoitu arvo on noin 6,93 miljoonaa euroa. Seure Henkilöstöpalvelut Oy on Helsingin kaupungin osittain omistama voittoa tavoittelematon osakeyhtiö. Yhtiö välittää omistajilleen työvoimaa sekä lyhyisiin sijaisuuksiin että pidempiaikaisiin työsuhteisiin. Lisäksi lautakunnalle es

Kengät, joilla voi ladata kännykän - Helsinki Education Week innosti ja osallisti16.11.2020 10:15:00 EETTiedote

Marraskuun ensimmäisellä viikolla pidetty Helsinki Education Week kokosi kasvatuksesta ja koulutuksesta kiinnostuneita ympäri maailmaa. Tapahtumaviikolla järjestettiin työpajoja, keskustelutilaisuuksia, verkostoitumista sekä tutustuttiin erilaisiin opetusinnovaatioihin ja oppimisympäristöihin. Kansainvälisessä Clean Energy Challenge -työpajassa helsinkiläiset oppilaat innostuivat muun muassa pohtimaan, voisiko kengillä ladata kännykän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme