Helsingin kaupunki, kaupunginkansliaHelsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Tapahtumakävijöiden osallistumista halutaan sujuvoittaa

Jaa

Helsingin kaupunki on partnerina toukokuussa järjestettävässä Ultrahackissa, jossa kehitetään uusia digitaalisia ratkaisuja. Haasteessa, johon kaupunki osallistuu, etsitään ehdotuksia tapahtumakävijöille suunnatun palvelupolun luomiseksi.

Kuva: Veeti Haapsamo, My Helsinki Material Bank.
Kuva: Veeti Haapsamo, My Helsinki Material Bank.


Helsinki on elävä ja kiehtova matkailukohde, joka tunnetaan myös monien kansainvälisesti kiinnostavien tapahtumien järjestäjänä. Lähes 2 000 vuosittaista tapahtumaa edistävät kaupungin vetovoimaa ja lisäävät työmahdollisuuksia.
”Haluamme auttaa kävijöitä räätälöimään itselleen parhaimman mahdollisen tapahtumaelämyksen”, kertoo kaupungin asiantuntija Päivi Munther.

”Kaupunki on käynnistänyt kaksivuotisen hankkeen, jonka aikana lisäämme tapahtumien digitaalisia palveluita ja käynnistämme opastuksen suunnittelun keskustaan”, lisää projektinjohtaja Anu Kiiskinen.

Ultrahack on innovaatiokilpailu, jossa opiskelijatiimit, startupit ja yritykset ratkaisevat ajankohtaisia haasteita uusimpia teknologioita hyödyntäen. Haasteen idea on löytää tapahtumateknologiaa liikkumiseen, markkinointiin ja osallistujien vuorovaikutukseen. Teknologiaratkaisut voivat olla esimerkiksi tekoälyä, virtuaalitodellisuutta ja data-alustoja. Helsingin, Espoon, Vantaan ja Tampereen kaupunkien yhteinen haaste on jo julkaistu. Ultrahackin päätapahtuma pidetään 18.–20.5.2018.

”Haasteena on tänä keväänä kehittää uusia digitaalisia ratkaisuja ja palveluita, jotka suunnitellaan erityisesti tapahtumakävijöille. Tämä on varmasti ajankohtainen haaste, ja odotamme kiinnostuneina, mitä Hackathon-tapahtumaan osallistuvat joukkueet kehittävät”, sanoo osakas Miikka Nevasalo Ultrahackista.

Kokonaisvaltainen palvelu tapahtumakävijöille

Toukokuun Hackathon-tapahtumassa etsitään ratkaisuja, joissa on huomioitu kokonainen tapahtumakävijän palvelupolku. Uusi palvelu mahdollistaisi matkan suunnittelusta majoitukseen liittyvän tiedon jakamisen. Kaupunkitapahtuman aikana se tarjoaisi kootusti monipuolista tietoa, jotta kävijäkokemus olisi mahdollisimman onnistunut.

Hackathon-tapahtumassa on mukana myös muita tapahtumatoimijoita, kuten Messukeskus, Metroareena ja Arctic15.
”Voittajat osallistuvat Arctic15 -kasvuyritystapahtumaamme, jossa heillä on mahdollisuus tavata suuryritysten edustajia ja sijoittajia. Haluamme jatkuvasti hyödyntää uusinta teknologiaa, ja siksi tarjoamme parhaille ratkaisuille mahdollisuuksia jatkokehittämiseen”, kertoo tapahtumajohtaja Taru Ryske.

”Hienoa, että meillä on jo aiempaa kokemusta haasteiden ratkaisemisesta tällä tavoin. Hackathon on hyvä tapa osallistaa laaja joukko osaajia yhteiseen ongelmanratkaisuun”, kertoo 6Aika-ohjelman kaupunkikoordinaattori Antti Eronen Helsingin kaupunginkansliasta.

Suomen kuuden suurimman kaupungin yhteinen 6Aika-strategia kehittää avoimempia ja älykkäämpiä palveluita. Tavoitteena on synnyttää Suomeen uutta osaamista, liiketoimintaa ja työpaikkoja.

Yhteyshenkilöt:

Kiiskinen Anu, Opastamisen ekosysteemi -hankkeen projektinjohtaja, 040 4854301, anu.kiiskinen@hel.fi

Munther Päivi, asiantuntija, 040 3342045, paivi.munther@hel.fi

Nevasalo Miikka, osakas, 040 803 21 62, miikka.nevasalo@ultrahack.org

Ryske Taru, tapahtumajohtaja, 044 554 5414, taru@arcticstartup.com

Eronen Antti, 6Aika-ohjelman kaupunkikoordinaattori, 040 48 09 428, antti.eronen@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Veeti Haapsamo, My Helsinki Material Bank.
Kuva: Veeti Haapsamo, My Helsinki Material Bank.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Ravinnepäästöjen kompensaatiolla lisää vauhtia Itämeren suojeluun18.1.2019 12:15Tiedote

Paikallistason Itämeri-paneeli esittää, että Suomessa otettaisiin käyttöön ravinnepäästökompensaatio keinoksi, jolla vähennetään Itämeren rehevöitymistä. Paneeli pitää merkittävänä Suomen hallituksen päätöstä esittää Itämeren suojeluun lisärahoitusta ja käynnistää uusi ohjelma Itämeren ja sisävesien tilan parantamiseksi. Näin toteaa Itämeri-paneeli ensimmäisissä kahdessa kannanotoissaan, joista paneeli päätti kokouksessaan 28.11.2018.

Ulkomaalaistaustaiset pääkaupunkiseudulla: eroavatko Helsingin, Espoon ja Vantaan tiet?18.1.2019 10:50Tiedote

Vuoden 2018 alussa ulkomaalaistaustaisia oli Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla yhteenlaskettuna 185 131 henkeä. Heistä 34 366 on syntynyt Suomessa. Ulkomaalaistaustaisten osuus väestöstä on Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla lähes saman kokoinen. Heitä on Helsingissä 15,5, Espoossa 16,1 ja Vantaalla 18,0 prosenttia kaupungin koko väestöstä. Määrällisesti tarkasteltuna Helsingissä (99 996) oli kuitenkin vuoden 2018 alussa enemmän ulkomaalaistaustaisia kuin Espoossa (44 935) ja Vantaalla (40 200) yhteensä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme