Valtiokonttori

Tapahtumatakuun haku käynnissä 

Jaa
Valtiokonttori on noin 350 asiantuntijan virasto valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Valtiokonttori sijaitsee osoitteessa Sörnäisten rantatie 13.
Valtiokonttori on noin 350 asiantuntijan virasto valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Valtiokonttori sijaitsee osoitteessa Sörnäisten rantatie 13.

Tapahtumajärjestäjien kiinnostus tapahtumatakuuta kohtaan on näkynyt hakemusmäärän kasvussa sähköisen haun avautumisen jälkeen.  Takuuta on tähän mennessä myönnetty yhteensä noin 13 miljoonaa euroa. Eniten takuuhakemuksia on haettu musiikkifestivaaleille, konserteille ja näyttelyille. 

”Haluamme kannustaa tapahtumajärjestäjiä laittamaan takuuhakemuksensa nyt hyvissä ajoin. Asiakaspalvelussamme ei ole ruuhkaa, ja takuupäätöksen saa tällä hetkellä nopeasti”, toteaa Valtiokonttorin palvelujohtaja Mari Selviranta.  

Tapahtumatakuun sähköinen haku avautui 15.6. Tapahtumatakuuta koskeva laki tuli voimaan ja haku avautui 1.6. Ensimmäisen kahden viikon aikana hakemuksia otettiin vastaan pdf-lomakkeella.  

Tapahtumatakuuta voi hakea ammattimainen tapahtumajärjestäjä 

Tapahtumatakuu on tarkoitettu vähintään 200 hengen tapahtumille, jotka ovat avoimia yleisölle ja järjestetään 1.6.-7.12.2021. Tapahtumatakuuta voi hakea vakiintunut ja ammattimainen tapahtumajärjestäjä, jolla on suomalainen y-tunnus. Tapahtumatakuuta hakevan yrityksen on työllistettävä  vähintään yksi henkilötyövuosi tapahtumatoiminnassa, ja sillä on oltava arvonlisäverollista liikevaihtoa yli 150 000 euroa vuodelta 2019. Takuuta ei voi myöntää, jos nämä ehdot eivät täyty. 

Tapahtumatakuuta ei voida myöntää jo perutuille tapahtumille. Tarkemmat takuun myöntämisen edellytykset on kerrottu osoitteessa valtiokonttori.fi/tapahtumatakuu. 

Tapahtumatakuun tarkoitus on vähentää taloudellista riskiä 

Tapahtumatakuun tarkoitus ei ole korvata menetettyjä kuluja, vaan vähentää tulevien kesän ja syksyn tapahtumien järjestämisen taloudellista riskiä. Takuu on maksusitoumus, joka annetaan tapahtumajärjestäjälle tämän ilmoittamia tapahtuman suunnittelusta ja järjestämisestä aiheutuvia kustannuksia vastaan.  

Jos tapahtuma perutaan tai sen laajuutta joudutaan rajoittamaan lain tai viranomaispäätöksen vuoksi, voivat tapahtuman pääjärjestäjä ja sen ennakkoon ilmoittamat alihankkijat hakea korvausta takuuilmoituksen mukaisista, toteutuneista kustannuksista. 

Kattavat tilastot Valtiokonttorin sivuilla 

Valtiokonttorin sivuilta valtiokonttori.fi/tapahtumatakuu löytyy kattavat raportit takuuhakemuksien hakijamääristä, takuun saajista sekä heidän ilmoittamistaan alihankkijoista, jotka kuuluvat myös takuun piiriin, jos tapahtuma joudutaan perumaan lain tai viranomaismääräyksen takia. Valtiokonttorin sivuilta löytyy myös linkki sähköiseen hakemukseen, webinaaritallenne sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.  

Tapahtumatakuuta haetaan kahdessa osassa. Takuuta voi hakea 31.8. klo 16:15 asti, ja korvausten haku alkaa 15.9.2021.  

Myös yritysten kustannustuen kolmas hakukierros on vielä käynnissä 23.6. klo 16:15 asti. Kustannustuen neljännen kierroksen lakiesitys on tällä hetkellä eduskunnan käsittelyssä, ja lain on tarkoitus tulla voimaan loppukesän aikana.  

 

 

 

 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Valtiokonttori on noin 350 asiantuntijan virasto valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Valtiokonttori sijaitsee osoitteessa Sörnäisten rantatie 13.
Valtiokonttori on noin 350 asiantuntijan virasto valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Valtiokonttori sijaitsee osoitteessa Sörnäisten rantatie 13.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön hallinnonalalla toimiva virasto, joka on perustettu vuonna 1876. Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntasektoria, yhteisöjä ja yrityksiä.

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta ja valtionvelan riskienhallinnasta. Hallinnoimme valtion myöntämiä lainoja, korkotukia ja valtiontakauksia. Valtiokonttori vastaa kustannustukien ja sulkemiskorvausten käsittelystä ja maksatuksista koronapandemian vuoksi kärsineille yrityksille. 

Valtiokonttorin tehtäviä ovat lisäksi valtion konsernilaskenta ja taloushallinnon sekä maksuliikkeen ohjaaminen. Tuemme valtion organisaatioita työelämän murroksessa ja edistämme tiedolla johtamista. Kansalaisille myönnämme muun muassa sotilasvamma- ja rikosvahinkokorvauksia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme