Valtiokonttori

Tapahtumatakuun korvausten haku on päättynyt - korvaushakemuksia tuli odotettua vähemmän

Jaa

Tapahtumatakuun hakuaika oli 1.6.-31.8.2021. Korvauksiin oikeuttavia takuuhakemuksia tuli määräaikaan mennessä 996 kappaletta. Korvauksia pystyi hakemaan peruutetuille tai pienempänä järjestetyille tapahtumille myönnetyllä takuupäätöksellä 15.9.-7.12.2021. Korvaushakemuksia tuli määräaikaan 7.12. mennessä 598 kappaletta.

Saapuneista hakemuksista on 9.12. mennessä ratkaistu noin 381 kappaletta. Käsittelemättä olevat hakemukset pyritään käsittelemään vuoden 2021 loppuun mennessä.

Korvauksia eniten musiikkifestivaaleille

Tapahtumatakuun korvauksia on tähän mennessä maksettu noin 10 miljoonaa euroa ja keskimääräinen tukisumma on noin 30 000 euroa.

Korvauksia maksettiin eniten musiikkifestivaaleille ja taide- ja kulttuuritapahtumille.

Ajantasaisia tilastoja tapahtumatakuun korvaushakemuksista ja käsittelytilanteesta löydät tapahtumatakuun tilastosivulta (Tilastoja: Tapahtumatakuu - Valtiokonttori).

Kustannustuen viides hakukierros on valmisteilla

Kustannustuesta järjestetään viides hakukierros 21.12.2021-18.2.2022.

Tuen viidennellä kierroksella tavoitteena on tukea edelleen yrityksiä koronan aiheuttamassa vaikeassa taloustilanteessa. Kustannustuen viides kierros kohdistuu erityisesti yrityksiin, jotka ovat kärsineet julkisoikeudellisista, koronapandemian torjuntaan liittyvistä rajoituksista. Tällaisia ovat esimerkiksi majoitus-, ravintola- tai tapahtuma-alan yritykset. Tuki kohdistuu kuluihin, jotka ovat syntyneet 1.6.-30.9.2021

Myös seuraavan kierroksen kustannustukea haetaan Valtiokonttorista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön hallinnonalalla toimiva virasto, joka on perustettu vuonna 1876. Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntasektoria, yhteisöjä ja yrityksiä.

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta ja valtionvelan riskienhallinnasta. Hallinnoimme valtion myöntämiä lainoja, korkotukia ja valtiontakauksia. Valtiokonttori vastaa kustannustukien ja sulkemiskorvausten käsittelystä ja maksatuksista koronapandemian vuoksi kärsineille yrityksille. 

Valtiokonttorin tehtäviä ovat lisäksi valtion konsernilaskenta ja taloushallinnon sekä maksuliikkeen ohjaaminen. Tuemme valtion organisaatioita työelämän murroksessa ja edistämme tiedolla johtamista. Kansalaisille myönnämme muun muassa sotilasvamma- ja rikosvahinkokorvauksia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Det blir Statskontorets uppgift att administrera och övervaka verkställandet av Finlands plan för återhämtning och resiliens10.1.2022 12:20:00 EET | Tiedote

Finansministeriet har ålagt Statskontoret att som ny uppgift bereda och administrera verkställandet samt bereda övervakningen av Finlands plan för återhämtning och resiliens, dvs. RRP (Recovery and Resilience Plan). Statskontoret ansvarar för den datasystemhelhet som kommer att användas av de ministerier och ämbetsverk som kanaliserar EU-finansieringen. Statskontorets uppgift är även att styra över och övervaka dessa ministerier och ämbetsverk samt att rapportera till finansministeriet.

Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman toimeenpanon hallinnointi ja valvonta Valtiokonttorin tehtäväksi10.1.2022 12:20:00 EET | Tiedote

Valtiovarainministeriö on määrännyt Valtiokonttorin uudeksi tehtäväksi Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman eli RRP:n (Recovery and Resilience Plan) toimeenpanon hallinnoinnin ja valvonnan valmistelun. Valtiokonttori vastaa EU:n rahoitusta kanavoivien ministeriöiden ja virastojen käyttöön tulevasta tietojärjestelmäkokonaisuudesta, ohjaa ja valvoo ministeriöitä ja virastoja sekä raportoi valtiovarainministeriölle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme