Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Tapahtumatorit aukeavat kohtaamispaikoiksi lähiöihin

Jaa

Lähiöfest2017-tapahtumatorit kutsuvat kaupunkilaisia 30.9. ja 1.10. lähiöihin syömään yhdessä, keskustelemaan kaupungin uudistumisesta sekä kokemaan elävää toritunnelmaa.

Helsingin kaupungin Lähiöfest2017-tapahtumatorit kutsuvat 30.9. ja 1.10. lähiöihin syömään yhdessä, keskustelemaan kaupungin uudistumisesta sekä kokemaan elävää toritunnelmaa. Kuva: Helsingin kaupunki / Jalmari Sarla
Helsingin kaupungin Lähiöfest2017-tapahtumatorit kutsuvat 30.9. ja 1.10. lähiöihin syömään yhdessä, keskustelemaan kaupungin uudistumisesta sekä kokemaan elävää toritunnelmaa. Kuva: Helsingin kaupunki / Jalmari Sarla

Tapahtumatorit aukeavat 30.9. Vuosaareen ja Malmille sekä 1.10. Pohjois-Haagaan ja Herttoniemenrantaan. Toreilla kaupunkilaiset pääsevät keskustelemaan kaupungin muutokseen liittyvistä ajankohtaisista aiheista suoraan asiantuntijoiden kanssa. Kulmalavojen ohjelmassa ovat pormestari Jan Vapaavuoren ja apulaispormestari Anni Sinnemäen puheenvuorot.

Kaikilla toreilla syödään yhteisessä pöydässä kaupunkilaisten kuvittaman pöytäliinan ääressä katetussa ulkotilassa. Kaupunkilaiset haastetaan mukaan nauttimaan joko omia tai paikan päältä torien ruokatoimijoilta hankittuja herkkuja.

Kaupunkikehityksen miniseminaareissa puhuttavat lähiöiden ajankohtaiset aiheet: Kuka tarvitsee korkeaa rakentamista? Voiko Helsingillä olla useampiakin keskustoja? Mitä mahdollisuuksia täydennysrakentamisessa voi olla taloyhtiöille? Ohjelmaa voi seurata oleilutilateltasta.

Helsinki kasvaa ja tiivistyy. Esikaupunkialueille rakentuu elinvoimaisia keskustoja ja kaupunkielämää. Toreilla tutustutaan kaupungin muutokseen ja siihen, millaista tulevaisuuden Helsinkiä lähiöissä rakentuu. Kaupunkiympäristön toimiala kerää osallisuusgallupissa tietoa kaupunkilaisten kiinnostuksen kohteista.

Vuosaarelaisille esitellään Meri-Rastilan kaupunkiuudistusta ja Vuosaaren keskustan arkkitehtuurikilpailua. Malmilaisilta kysytään, minne he toivovat uusia asuntoja ja palveluita sekä esitellään Ylä-Malmin raitin ja Longinojan puiston ideasuunnitelmia. Haagalaiset pääsevät kysymään faktat Raide-Jokerista ja tutustumaan käynnistyviin hankkeisiin ja täydennysrakentamisen helmiin. Herttoniemeläiset kutsutaan mukaan luomaan alueen visiota ja tutustumaan Laajasalontien kaupunkibulevardin ideoihin.

Kullakin torilla on lisäksi runsaasti ohjelmaa kaiken ikäisille. Haagan ja Herttoniemen toreille avautuvat lasten liikuntahulinat. Herttoniemen torin Farmers´ marketilta löytyy lähiruokaa ja asukastalo Ankkuri järjestää paikan päällä kirpputorin. Vuotalolta tekemistä löytyy tarrojen tuunauksesta Longboard-lautailuun ja Meri-Rastilan rakentamiseen Minecraft-pelissä.

Malmitalolla torikävijät kutsutaan liikkeelle tanssin ja laulun tahtiin. Lapsia ilahduttaa Pellekaija Pumin konsertti. Pohjois-Haagassa kohtaavat uusi ja vanha. Taikahiekkalaatikko kutsuu aikuisenkin leikkimään ja elävästä kirjastosta voi lainata kiinnostavia ihmisiä.

Kaikille toreille pystytetään katutaideseinät, joille kaupunkilaiset pääsevät taiteilemaan terveisensä lähiöihin. Toreille tuovat ohjelmaa kaupungin lisäksi lukuisat toimijat yhdistyksistä yrityksiin. Toreille on vapaa pääsy. Tuoreimmat ohjelmatiedot päivittyvät Facebook-tapahtumiin.

Lähiöt valokeilaan festivaaliviikolla

Lähiöfest2017 on 25.9.–1.10. kymmeneen Helsingin lähiöön levittäytyvä tapahtuma. Festivaali on tiettävästi laajin Suomessa järjestetty lähiöihin keskittyvä tapahtuma. Tapahtuman tuottaa Egnahem Media Oy ja tekemässä on lukuisia yrityksiä, yliopistoja, yhdistyksiä ja muita toimijoita. Helsingin kaupunki on Lähiöfest2017-päätukija.

Tapahtumakaupunginosia ovat Kannelmäki, Vuosaari, Herttoniemenranta, Kontula, Lauttasaari, Siltamäki, Pohjois-Haaga, Jakomäki, Malmi ja Kalasatama.

Lähiöfestin arkipäivinä tehdään töitä teematyöpajoissa. Perjantain kansainvälinen People-Driven City -pääseminaari tuo paikalle kansainvälisiä kaupunkikehityksen ja -aktivismin suunnannäyttäjiä. Torit ja muut avoimet yleisötapahtumat tekevät viikonlopusta 10 lähiön ja kaupunginosan yhteisen juhlan.

Festivaalin #hoodshelsinki-kampanja kannustaa kiertämään tapahtumissa ja jakamaan kuvia Instagramissa. Palkintoina on lähiöiden yritysten ja yhdistysten lahjoittamia yllätyspalkintoja.

Kaupunkilaiset voivat ilmoittaa verkossa festivaalin ohjelmaan mukaan omia tapahtumiaan tai suositella paikkaa lähiöissä. Koko ohjelma: www.lähiöfest2017.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupungin Lähiöfest2017-tapahtumatorit:

Helsingin lähiöprojekti,
johtava asiantuntija Henna Helander, p. (09) 310 26448, henna.helander@hel.fi
projektikoordinaattori Jenni Peisa, p. (09) 310 37494, jenni.peisa@hel.fi

Kuvat

Helsingin kaupungin Lähiöfest2017-tapahtumatorit kutsuvat 30.9. ja 1.10. lähiöihin syömään yhdessä, keskustelemaan kaupungin uudistumisesta sekä kokemaan elävää toritunnelmaa. Kuva: Helsingin kaupunki / Jalmari Sarla
Helsingin kaupungin Lähiöfest2017-tapahtumatorit kutsuvat 30.9. ja 1.10. lähiöihin syömään yhdessä, keskustelemaan kaupungin uudistumisesta sekä kokemaan elävää toritunnelmaa. Kuva: Helsingin kaupunki / Jalmari Sarla
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 17.4.201817.4.2018 17:45Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-04-17_Kylk_11_Pt/index.html Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/kaupunkiymparistolautakunta

Pakilan koulu- ja päiväkotiuudistuksen vaikutukset kiinnostavat asukkaita16.4.2018 16:27Tiedote

Pakilanpuiston ympäristön koulut ja päiväkodit ovat tulleet korjausikään ja niitä kehitetään kokonaisuutena liikuntatilojen kanssa. Kaupunki sai verkkokyselyn 78:lta ja asukastapaamisen 35 osallistujalta kommentteja ja ideoita alkuvaiheessa olevan suunnittelun ja kaavoituksen tueksi. Niiden perusteella pakilalaiset arvostavat alueensa nykyistä ilmettä, vehreyttä, rauhaa ja toimivaa arkea.

Kahden sillan peruskorjaus alkaa Helsingissä13.4.2018 15:16Tiedote

Lahdenväylän ylittävään Koskelantien risteyssiltaan tehdään korjaustoimia sekä sillan yläpuoliseen osaan että alapuolen tukirakenteisiin. Aivan aluksi puhkaistaan sillan keskisaareke, jotta liikennejärjestelyille saadaan tilaa. Koskelantien sillan kuluneet pintarakenteet eristyskerroksineen poistetaan ja vaihdetaan uusiin. Sama työ tehdään reunapalkeille ja päätyjen tukirakenteille. Sillan alapuoliset tukipilarit saavat myös uutta betonipintaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme