Säteilyturvakeskus (STUK)

Tapani Virolaisesta STUKin ydinvoimalaitosten valvonta -osaston johtaja

Jaa

Diplomi-insinööri Tapani Virolainen (48) on nimitetty Säteilyturvakeskuksen (STUK) ydinvoimalaitosten valvonta -osaston johtajaksi ja STUKin johtoryhmän jäseneksi kesäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen.

Osastonjohtajan tehtävä on määräaikainen ja jatkuu toukokuun loppuun 2027. Tällä hetkellä Tapani Virolainen on osaston apulaisjohtaja.

STUKin ydinvoimalaitosten valvonta -osastossa on noin 120 työntekijää. Sen tehtävä on varmistaa, että suomalaiset ydinvoimalaitokset suunnitellaan ja niitä käytetään säännösten mukaisesti eikä niiden käytöstä aiheudu laitoksen työntekijöiden tai väestön terveyttä vaarantavia säteilyhaittoja eikä vahinkoa ympäristölle tai omaisuudelle.

Kirsi Alm-Lytz IAEA:han

Ydinvoimalaitosten valvonta -osaston nykyinen johtaja Kirsi Alm-Lytz on nimitetty kesäkuun alusta alkaen kolmen vuoden määräajaksi Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n ydinturvallisuusviranomaistoiminnan yksikön päälliköksi (Section Head, Regulatory Activities Section, Division of Nuclear Installation Safety).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tapani Virolainen, puh. (09) 759 88 671
Kirsi Alm-Lytz, puh. (09) 759 88 663

Kuvat

Tapani Virolainen
Tapani Virolainen
Lataa
Kirsi Alm-Lytz
Kirsi Alm-Lytz
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Säteilyturvakeskus (STUK)
Säteilyturvakeskus (STUK)
Jokiniemenkuja 1
01370 Vantaa

Mediapalvelu: 010 850 4761http://www.stuk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Säteilyturvakeskus (STUK)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme