Aviador KustannusAviador Kustannus

Tapiola Big Bandin 50-vuotista taivalta juhlitaan juhlakonsertilla ja kirjalla

Jaa

Suomen suurin ja kaunein big band kokoaa nykyiset ja entiset jäsenensä yhteen upeaan 50-vuotisjuhlakonserttiin maaliskuussa. Juhlan kunniaksi ilmestyy myös yhtyeen historiikki, Matti Laipion kirjoittama Mapesta kaikki alkoi – Tapiola Big Bandin tarina.

Jazzin harrastajille Espoon Tapiola on lähes synonyymi suomalaiselle big band -perinteelle. Martti ”Mape” Lappalainen (1941-2011) perusti Tapiola Big Bandin, maamme ensimmäisen ison modernin jazzorkesterin, vuonna 1969. Tänä vuonna legandaarinen TBB täyttää pyöreät 50 vuotta, ja sitä juhlitaan maaliskuussa yhtyeen arvon mukaisesti isosti sekä juhlakonsertilla että musiikkitoimittaja Matti Laipion laatimalla 50-vuotishistoriikilla.

Juhlakonsertti Kaivohuoneella 9.3.2019

Tapiola Big Bandin juhlakonsertti järjestetään uudistetulla Kaivohuoneella lauantaina 9.3. klo 19. Orkesteria johtavat sen nykyinen kapellimestari Esko Heikkinen sekä konsertissa esitettävien kappaleiden säveltäjät Jukka Linkola, Sakari Kukko, Petri Juutilainen, Teemu Salminen ja Ilkka Hanski. Tuoreen ohjelmiston lisäksi kuullaan orkesterin tuotannon parhaimmistoa koko viiden hulvattoman vuosikymmenen varrelta. Solisteina illan aikana toimii sekä nykyisiä että TBB:läisiä, kuten Matti Riikonen, Tom Bildo, Jari Perkiömäki ja monet muut suomalaisen jazz-musiikin merkkihenkilöt. Illan päätteeksi järjestetään juhlajamit.

Mapesta kaikki alkoi

Juhlakonsertin yhteydessä julkistetaan Matti Laipion kirjoittama Tapiola Big Bandin historiikki Mapesta kaikki alkoi – Tapiola Big bandin tarina. Kokeneena musiikkitoimittajana tunnettu Laipio nivoo teoksessaan yhteen tarkasti suuryhtyeen 50-vuotisen uran vaiheet. Historiikki valottaa TBB:n merkitystä Suomen jazz-kulttuurille –kuinka monet merkittävät muusikot, kuten Pekka Pohjola, Simo Salminen ja Jukka Linkola, ovat osa yhtyeen historiaa, ja kuinka yhtye teki kolmikymmenvuotisen uinumisen jälkeen näyttävän paluun vuonna 2013.

Kirjan arvostelukappaleet ja lisätiedot

Kirjaan liittyvät arvostelukappale- ja haastattelupyynnöt voi esittää Aviadorin kustantaja Vesa Tompurille tai tiedottaja Viivi Ängeslevälle. Juhlakonsertin lisätiedoista vastaavat Jukka Niemi ja Pekka Mesimäki.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jukka Niemi
050 571 4896
jukka.niemi1@gmail.com

Pekka Mesimäki
040 0446 270
pekka.mesimaki@me.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on vuonna 2012 perustettu kotimainen kustantamo, joka kustantaa kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin. Painopisteitämme ovat käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta sekä musiikkikirjat – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme