Espoon kaupunki - Esbo stad

Tapiola Sinfonietta avaa 30-vuotisjuhlakauden kapellimestari Sir Roger Norringtonin johdolla

Jaa

Tapiola Sinfonietta juhlii kaudella 2017/2018 30-vuotista toimintaansa. Avauskonsertin 8.9. klo 19 Espoon kulttuurikeskuksessa johtaa englantilainen kapellimestarisuuruus, 87-vuotias Sir Roger Norrington. Hänet, kuten myös pianosolisti Alexander Melnikov, tunnetaan syvällisestä perehtymisestä eri aikakausien tyylinmukaisiin esityskäytäntöihin.

Sir Roger Norrington. Kuva: Manfred Esser
Sir Roger Norrington. Kuva: Manfred Esser

Ohjelmassa on Beethovenin pianokonsertto nro 5 ”Keisarikonsertto” sekä Brahmsin kolmas sinfonia. Viides pianokonsertto on loistokas yhdistelmä pianistista taituruutta ja majesteetillista sävelkieltä, jossa solisti pääsee julistamaan voimaansa heti avaustahdeissa. Brahmsin kolmatta sinfoniaa kuvastavat puolestaan Clara Schumannin sanat: "Mikä teos, mitä runoutta, mitä harmonisin tunnelma läpäisee koko teoksen. Kaikki osat ovat osia eheästä kokonaisuudesta, sykkivät elämää, jokainen osa kuin jalokivi!"
Konsertin jälkeen järjestetään taiteilijatapaaminen, jossa haastateltavina ovat Sir Roger Norrington ja Alexander Melnikov.

Pe 8.9. klo 19, Espoon kulttuurikeskus (Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo)
SIR ROGER
Tapiola Sinfonietta
Sir Roger Norrington
, kapellimestari
Alexander Melnikov, piano

Ludwig van Beethoven: Pianokonsertto nro 5 ”Keisari”
Johannes Brahms: Sinfonia nro 3

Liput Lippupisteestä alk. 25/19/11 €, sis. palvelumaksun

Tutustu Tapiola Sinfoniettan 30-vuotisjuhlakauden 2017/2018 ohjelmaan:  http://www.espoo.fi/materiaalit/kulttuuri_ja_liikunta/verkkolehti/sinfonietta17-18/

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helena Ruhkala
Tapiola Sinfonietta
040 514 0358, helena.ruhkala@espoo.fi
Twitter: @TSinfonietta
Instagram: tapiolasinfonietta
Facebook: fb.com/tapiolasinfonietta
www.tapiolasinfonietta.fi

Kuvat

Sir Roger Norrington. Kuva: Manfred Esser
Sir Roger Norrington. Kuva: Manfred Esser
Lataa
Lataa
Alexander Melnikov. Kuva: Marco Borggreve
Alexander Melnikov. Kuva: Marco Borggreve
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tapiola Sinfonietta on Espoon kaupunginorkesteri, joka tunnetaan monipuolisesta ohjelmistostaan sekä siitä, että se esiintyy usein myös ilman kapellimestaria.  
Vuonna 1987 perustettu orkesteri on kasvanut 30 vuoden aikana 42 soittajan wieniläisklassiseksi kokoonpanoksi. Muista suomalaisista orkestereista poiketen orkesteri vastaa itse taiteellisesta ohjelmasuunnittelustaan. 
Tapiola Sinfonietta tekee pitkäjänteistä yhteistyötä taiteellisten partnereidensa kanssa, ja orkesterissa vierailee säännöllisesti aikamme valovoimaisimpia kapellimestareita ja solisteja. Ohjelmassa on runsaasti myös kamarimusiikkia ja ennakkoluulottomia produktioita yli taiteenalojen. Toiminta tavoittaa kuulijoita myös kouluissa, sairaaloissa, neuvoloissa ja hoivakodeissa. Tapiola Sinfonietta vierailee säännöllisesti kotimaisilla festivaaleilla ja on tehnyt lukuisia kiertueita Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa. Yli 60 levyn diskografia on noteerattu maailmanlaajuisesti. 

www.tapiolasinfonietta.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme