Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Tapiola Sinfonietta herättää eloon Joutsikki-prinsessan tarinan Mikko Kivisen ja Vuokko Hovatan kertomana

Jaa

Tapiola Sinfonietta sekä näyttelijät Mikko Kivinen ja Vuokko Hovatta herättävät eloon Joutsikki-prinsessan sadunhohtoisen tarinan. Koko perheen konsertti kuullaan lauantaina 7.10. Espoon kulttuurikeskuksessa.

Joutsikki-näytelmä on kahden mestarin käsialaa: musiikin on säveltänyt Jean Sibelius ja näytelmän on kirjoittanut ruotsalainen kirjallisuuden suurmies August Strindberg.  Mikko Kivisen ja Vuokko Hovatan kertoman tarinan päähenkilö on nuori Joutsikki-prinsessa, joka asuu keskiaikaisessa satulinnassa pahan äitipuolensa kanssa. Näytelmä huokuu sadun, rakkauden ja keskiajan ilmapiiriä yliluonnollisine tapahtumineen. Sibeliuksen vuonna 1908 säveltämä musiikki esitetään nyt harvoin kuultuna alkuperäisenä 14-osaisena kokonaisuutena; useimmiten orkestereiden ohjelmistossa on lyhennetty orkesteriversio.

Kutitus-lastenfestivaalin ohjelmaan kuuluvan konsertin on dramatisoinut Mikko Kivinen ja tanssijana vierailee Reetta Riikonen Suomen kansallisbaletin oppilaitoksesta. Konsertin KULPS!-koululaisesityksissä 4.-6. lokakuuta vierailee noin 1200 Espoon alakoulujen 1-4.-luokkalaista.

 La 7.10.2017 klo 15, Espoon kulttuurikeskus (Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo)
JOUTSIKKI - MUSIIKKISATU KOKO PERHEELLE
Tapiola Sinfonietta
Teemu Hämäläinen, kapellimestari
Vuokko Hovatta, kertoja
Mikko Kivinen, kertoja
Reetta Riikonen, tanssi

Jean Sibelius: Joutsikki op. 54
Alkuperäisteksti: August Strindberg

Liput Lippupisteestä: alk. 8/6 €, ryhmälippu (4 hlö) 26 €, sis. palvelumaksun

Konsertti kuullaan myös Porvoon Taidetehtaan Klassikot-sarjassa 3.10. klo 19. Liput alk. 27,50 €, Lippupiste.

Tutustu Tapiola Sinfoniettan 30-vuotisjuhlakauden 2017/2018 ohjelmaan:  http://www.espoo.fi/materiaalit/kulttuuri_ja_liikunta/verkkolehti/sinfonietta17-18/

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helena Ruhkala
Tapiola Sinfonietta
040 514 0358
helena.ruhkala@espoo.fi
Twitter: @TSinfonietta
Instagram: tapiolasinfonietta
Facebook: fb.com/tapiolasinfonietta
www.tapiolasinfonietta.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tapiola Sinfonietta on Espoon kaupunginorkesteri, joka tunnetaan monipuolisesta ohjelmistostaan sekä siitä, että se esiintyy usein myös ilman kapellimestaria.  
Vuonna 1987 perustettu orkesteri on kasvanut 30 vuoden aikana 42 soittajan wieniläisklassiseksi kokoonpanoksi. Muista suomalaisista orkestereista poiketen orkesteri vastaa itse taiteellisesta ohjelmasuunnittelustaan. 
Tapiola Sinfonietta tekee pitkäjänteistä yhteistyötä taiteellisten partnereidensa kanssa, ja orkesterissa vierailee säännöllisesti aikamme valovoimaisimpia kapellimestareita ja solisteja. Ohjelmassa on runsaasti myös kamarimusiikkia ja ennakkoluulottomia produktioita yli taiteenalojen. Toiminta tavoittaa kuulijoita myös kouluissa, sairaaloissa, neuvoloissa ja hoivakodeissa. Tapiola Sinfonietta vierailee säännöllisesti kotimaisilla festivaaleilla ja on tehnyt lukuisia kiertueita Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa. Yli 60 levyn diskografia on noteerattu maailmanlaajuisesti. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme