Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Tapiola Sinfonietta ja Suomen Laulu esittävät Mozartin Suuren c-mollimessun

Jaa

Tapiola Sinfonietta ja Suomen Laulu esittävät Wolfgang Amadeus Mozartin suuren c-mollimessun Espoon kulttuurikeskuksessa 1.11. ja Kallion kirkossa Helsingissä Pyhäinpäivänä 3.11. Lähes tunnin kestävä teos tarjoaa kuulijoille barokin rahoittavaa polyfoniaa, kauniisti soljuvia solistijaksoja ja uljaita kuoro-osuuksia.

Kapellimestari Kristiina Poska. Kuva: Kaupo Kikkas
Kapellimestari Kristiina Poska. Kuva: Kaupo Kikkas

Solisteina on neljä uuden oopperasukupolven parhaimmistoon kuuluvaa laulajaa. Vaativan sopraano-osuuden esittää Marjukka Tepponen, joka on voittanut sekä Lappeenrannan laulukilpailun että Timo Mustakallio -kilpailun. Muissa rooleissa ovat sopraano Silja Aalto, tenori Juho Punkeri  ja basso Kristian Lindroos. Teoksen johtaa virolainen Kristiina Poska, joka on kansainvälisesti kysytty kapellimestari sekä oopperalavoilla että orkestereissa. Kuoron on valmentanut  Esko Kallio.

c-mollimessu on Requiemin ohella Mozartin upeimpia kirkkomusiikin luomuksia, jossa hän osoittaa hallitsevansa täydellisesti barokkisen polyfonian tyylikeinot. Solistijaksot tekevät vaikutuksen melodisella linjakkuudellaan, ja kuorojaksot nousevat uljaisiin kontrapunktisiin korkeuksiin. 
Mozart ei koskaan säveltänyt messua valmiiksi, mutta keskeneräisenäkin se on lähes tunnin kestävä suurteos, joka tunnetaan myös esityksellisestä vaativuudestaan. Vaikeimman sopraano-osuuden, jonka näissä konserteissa laulaa Marjukka Tepponen, Mozart kirjoitti vaimolleen Konstanzelle.
Keskeneräisyyden vuoksi c-mollimessua esitetään eriasteisina rekonstruktioina. Tapiola Sinfonietta  ja Suomen Laulu  esittävät itävaltalaisen säveltäjän Helmut Ederin (1916-2005) version, jossa hän on täydentänyt esityskuntoon orkesteri- ja kuoro-osuudet.

AIKA JA PAIKKA:
To 1.11.2018 klo 19 Espoon kulttuurikeskusKulttuuriaukio 2, 02100 Espoo
La 3.11.2018 klo 20 Kallion kirkko, Itäinen Papinkatu 2, 00530 Helsinki

LIPUT:
Alk. 25/19/11 €, Lippupiste ja tuntia ennen ovelta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helena Ruhkala
Tapiola Sinfonietta
040 514 0358
helena.ruhkala@espoo.fi
Twitter: @TSinfonietta
Instagram: tapiolasinfonietta
Facebook: fb.com/tapiolasinfonietta
www.tapiolasinfonietta.fi

Kuvat

Kapellimestari Kristiina Poska. Kuva: Kaupo Kikkas
Kapellimestari Kristiina Poska. Kuva: Kaupo Kikkas
Lataa
Tapiola Sinfonietta. Kuva: Antti Kangassalo
Tapiola Sinfonietta. Kuva: Antti Kangassalo
Lataa
Sopraano Marjukka Tepponen
Sopraano Marjukka Tepponen
Lataa
Sopraano Silja Aalto. Kuva: Heikki Tuuli
Sopraano Silja Aalto. Kuva: Heikki Tuuli
Lataa
Tenori Juho Punkeri. Kuva Gustav Larsson
Tenori Juho Punkeri. Kuva Gustav Larsson
Lataa
Basso Kristian Lindroos. Kuva: Markku Pihlaja
Basso Kristian Lindroos. Kuva: Markku Pihlaja
Lataa
Kuoronjohtaja Esko Kallio. Kuva. Markus Manner
Kuoronjohtaja Esko Kallio. Kuva. Markus Manner
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tapiola Sinfonietta on Espoon kaupunginorkesteri, joka tunnetaan monipuolisesta ohjelmistostaan sekä siitä, että se esiintyy usein myös ilman kapellimestaria.  
Vuonna 1987 perustettu orkesteri on kasvanut 43 soittajan wieniläisklassiseksi kokoonpanoksi. Muista suomalaisista orkestereista poiketen orkesteri vastaa itse taiteellisesta ohjelmasuunnittelustaan. 
Tapiola Sinfonietta tekee pitkäjänteistä yhteistyötä taiteellisten partnereidensa kanssa, ja orkesterissa vierailee säännöllisesti aikamme valovoimaisimpia kapellimestareita ja solisteja. Ohjelmassa on runsaasti myös kamarimusiikkia ja ennakkoluulottomia produktioita yli taiteenalojen. Toiminta tavoittaa kuulijoita myös kouluissa, sairaaloissa, neuvoloissa ja hoivakodeissa. Tapiola Sinfonietta vierailee säännöllisesti kotimaisilla festivaaleilla ja on tehnyt lukuisia kiertueita Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa. 70 levyn diskografia on noteerattu maailmanlaajuisesti. 

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Suomen Laulun kanssa.

Suomen Laulu on yksi Suomen vanhimmista sekakuoroista. Kuoron perusti mieskuoroksi Heikki Kle­metti vuonna 1900. Sekakuoroksi Suomen Laulu muut­tui seitsemän vuotta myöhemmin, ja Klemetti ryhtyi kehittämään Suomen Laulusta korkeatasoista, suurimittaisten kuoroteosten esittämi­seen erikoistunutta kuoroa. Vuodesta 2002 läh­tien kuoroa on johtanut Esko Kallio.
Suomen Laulun ohjelmistossa on kuorolle ja orkesterille sävellettyjä teoksia sekä a cappella -teoksia. Kuoro on tehnyt lukuisia levytyksiä ja radionauhoituksia sekä julkaissut toistasataa suomalaisen kuoromusiikin merkkiteosta Suomen Laulun ohjelmistoa-julkaisusarjassaan.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme