Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Tapiola Sinfoniettan 30-vuotisjuhlakonsertissa kuullaan suomalaista musiikkia

Jaa

Tapiola Sinfonietta saa 30-vuotisjuhlakonsertissaan johtajakseen orkesterin ensimmäisen kapellimestarin, suomalaisen kapellimestari-ihmeen luojan Jorma Panulan. Solistina on nuorten viulistien kärkikaartiin kuuluva Tami Pohjola. Juhlakonsertin ohjelmassa on Nils-Eric Fougstedtin Passacaglia, Einojuhani Rautavaaran Divertimento, Jean Sibeliuksen Belsazarin pidot -orkesterisarja, Aulis Sallisen Viulukonsertto ja Uuno Klamin Merikuvia

Tapiola Sinfonietta. Kuva: Antti Kangassalo
Tapiola Sinfonietta. Kuva: Antti Kangassalo

Fougstedtin Passacagliassa kuullaan sota-ajan tuntojen heijastumia ja Rautavaaran uusklassisen Divertimenton melodiikka heijastelee säveltäjän omaa pohjalaista taustaa.Belsazarin pidot on Sibeliuksen tuotannossa harvinainen poikkeama itämaisen eksotiikan maailmaan. Viulukonsertto (1968) on yksi Sallisen varhaisimmista avainteoksista, jossa hänen musiikkinsa peruselementit ovat löytäneet kypsän muodon. Konsertin päättää Uuno Klamin Merikuvia, joka on  säveltäjän tunnetuin merta kohtaan tunteman kiintymyksen osoitus.

Pe 9.3.2017 klo 19
PANULA

Tapiola Sinfonietta
Jorma Panula, kapellimestari
Tami Pohjola, viulu

Nils-Eric Fougstedt: Passacaglia
Einojuhani Rautavaara: Divertimento jousille
Jean Sibelius: Belsazarin pidot, orkesterisarja op. 51
Aulis Sallinen: Viulukonsertto op. 18
Uuno Klami: Merikuvia op. 22

Konserttiesittely (Intendentti Juha Ahonen) pe 9.3.2018 klo 18.15, Espoon kulttuurikeskus. Vapaa pääsy.

Liput alk.: 25/19/11 €, Lippupiste

Espoon kulttuurikeskus (Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo)

Tutustu Tapiola Sinfoniettan 30-vuotisjuhlakauden 2017/2018 ohjelmaan:  http://www.espoo.fi/materiaalit/kulttuuri_ja_liikunta/verkkolehti/sinfonietta17-18/

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jussi Valanki
Tapiola Sinfonietta
040 514 0358
jussi.valanki@espoo.fi
Twitter: @TSinfonietta
Instagram: tapiolasinfonietta
Facebook: fb.com/tapiolasinfonietta
www.tapiolasinfonietta.fi

Kuvat

Tapiola Sinfonietta. Kuva: Antti Kangassalo
Tapiola Sinfonietta. Kuva: Antti Kangassalo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tapiola Sinfonietta on Espoon kaupunginorkesteri, joka tunnetaan monipuolisesta ohjelmistostaan sekä siitä, että se esiintyy usein myös ilman kapellimestaria.  
Vuonna 1987 perustettu orkesteri on kasvanut 30 vuoden aikana 42 soittajan wieniläisklassiseksi kokoonpanoksi. Muista suomalaisista orkestereista poiketen orkesteri vastaa itse taiteellisesta ohjelmasuunnittelustaan. 
Tapiola Sinfonietta tekee pitkäjänteistä yhteistyötä taiteellisten partnereidensa kanssa, ja orkesterissa vierailee säännöllisesti aikamme valovoimaisimpia kapellimestareita ja solisteja. Ohjelmassa on runsaasti myös kamarimusiikkia ja ennakkoluulottomia produktioita yli taiteenalojen. Toiminta tavoittaa kuulijoita myös kouluissa, sairaaloissa, neuvoloissa ja hoivakodeissa. Tapiola Sinfonietta vierailee säännöllisesti kotimaisilla festivaaleilla ja on tehnyt lukuisia kiertueita Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa. Yli 60 levyn diskografia on noteerattu maailmanlaajuisesti. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme