Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Tapiola Sinfoniettan Hetkiä-sarjassa suomiprogea fagotilla

Jaa

Luoman Sähkö on neljän ammattimuusikon kokoonpano, joka liittää yhteen progressiivisen rockin ja klassisen musiikin ainekset. Yhtyeen ensiesiintyminen pääkaupunkiseudulla on Sellosalissa sunnuntaina 28.1.

Yhtyettä ympäröi kokeellisuuden kehä: ”Tarkoitus on selvittää mitä tapahtuu, kun yhteen lyöttäytyy neljä muusikkoa, joiden kokemus kattaa hyvin laajasti niin klassisen musiikin kuin jazzin, progressiivisen rokin ja vapaan improvisaationkin”, kertoo fagotisti Jaakko Luoma, joka tekee päivätyönsä Tapiola Sinfoniettassa fagotin äänenjohtajana. Luoman lisäksi yhtyeessä soittavat kitaristi Pekka Tegelman, basisti Matti Tegelman ja rumpali Markku Ounaskari.

Ohjelmiston pohjalla pyörivät legendaarisen suomiprogebändin Finnforestin biisit, ja pintaan nousee mm. Matti Tegelmanin uusia sävellyksiä. Tuoreet soundit takaa se, että melodiasoittimena on efektilaitteisiin kytketty fagotti, eikä esimerkiksi saksofoni tai trumpetti, joita usein kuullaan melodiasoittimina progressiivisessa musiikissa.

Konsertti kuuluu Tapiola Sinfoniettan Hetkiä-sarjaan, jossa orkesterin muusikot esittävät suunnittelemiaan ohjelmistokokonaisuuksia.

Su 28.1.2018 klo 15 , Sellosali
LUOMAN SÄHKÖ

Jaakko Luoma, fagotti
Pekka Tegelman, kitara
Matti Tegelman, basso
Markku Ounaskari, rummut

Pekka ja Matti Tegelmanin melodisia sävellyksiä progressiivisen ja klassisen musiikin hengessä.

Liput alk. 15/10/6 € + toimitusmaksu alk. 1 €, Lippupiste

Sellosali (Soittoniekanaukio 1 A, Espoo)

Tutustu Tapiola Sinfoniettan 30-vuotisjuhlakauden 2017/2018 ohjelmaan:  http://www.espoo.fi/materiaalit/kulttuuri_ja_liikunta/verkkolehti/sinfonietta17-18/

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helena Ruhkala
Tapiola Sinfonietta
040 514 0358
helena.ruhkala@espoo.fi
Twitter: @TSinfonietta
Instagram: tapiolasinfonietta
Facebook: fb.com/tapiolasinfonietta
www.tapiolasinfonietta.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tapiola Sinfonietta on Espoon kaupunginorkesteri, joka tunnetaan monipuolisesta ohjelmistostaan sekä siitä, että se esiintyy usein myös ilman kapellimestaria.  
Vuonna 1987 perustettu orkesteri on kasvanut 30 vuoden aikana 42 soittajan wieniläisklassiseksi kokoonpanoksi. Muista suomalaisista orkestereista poiketen orkesteri vastaa itse taiteellisesta ohjelmasuunnittelustaan. 
Tapiola Sinfonietta tekee pitkäjänteistä yhteistyötä taiteellisten partnereidensa kanssa, ja orkesterissa vierailee säännöllisesti aikamme valovoimaisimpia kapellimestareita ja solisteja. Ohjelmassa on runsaasti myös kamarimusiikkia ja ennakkoluulottomia produktioita yli taiteenalojen. Toiminta tavoittaa kuulijoita myös kouluissa, sairaaloissa, neuvoloissa ja hoivakodeissa. Tapiola Sinfonietta vierailee säännöllisesti kotimaisilla festivaaleilla ja on tehnyt lukuisia kiertueita Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa. Yli 60 levyn diskografia on noteerattu maailmanlaajuisesti. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme