Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Tapiola Sinfoniettassa klarinetti rakentaa sillan klassismin ja nykyhetken välille - Ohjelmassa kantaesitys ja klassikkokonsertto

Jaa

Tapiola Sinfoniettalla on viikon sisällä kolme konserttia, joissa kuullaan monipuolinen valikoima klarinetille sävellettyjä teoksia. Hetkiä-kamarimusiikkikonsertin ohjelmassa 10.9. on mm. Timothy Pagen uuden teoksen kantaesitys, jossa klarinetistina on Harri Mäki. Espoon kulttuurikeskuksen konserteissa 14. ja 15.9. soi Crusellin klarinettikonsertto nro 3, jossa solistina on Asko Heiskanen. Orkesteria johtaa arvostettu kapellimestari Reinhard Goebel .

Kapellimestari Reinhard Goebel. Kuva: Christina Bleier
Kapellimestari Reinhard Goebel. Kuva: Christina Bleier

Sunnuntaina 10.9. klo 15 Sellosalissa on Hetkiä-kamarimusiikkisarjan konsertti Suomalaista musiikkia klarinetille ja jousitriolle, jonka on suunnitellut Tapiola Sinfoniettan pitkäaikainen klarinetin äänenjohtaja, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian puupuhallinmusiikin professorina työskentelevä Harri Mäki. Ohjelmassa on hänen Timothy Pagelta tilaama uusi avantgardistinen teos, joka kantaesitetään tässä konsertissa. Lisäksi kuullaan mm. Aulis Sallisen klarinettikvartetto The Sea of Peace, jonka Sallinen on säveltänyt presidentti Martti Ahtisaaren 70-vuotisjuhlia varten.

Torstaina 14.9. klo 14 Tapiola Sinfoniettan iltapäiväkonsertissa ja perjantaina 15.9. klo 19 kausikonsertissa klarinettisolistina on niin ikään orkesterin oma muusikko, Asko Heiskanen. Hän voitti Crusell-klarinettikilpailun vuonna 1995 ja on sittemmin tehnyt uraa niin orkesteri- ja kamarimuusikkona kuin solistitehtävissäkin. Hän tulkitsee Bernhard Henrik Crusellin taiturillisen klarinettikonserton nro 3 B-duuri.
Erityisesti vanhan musiikin asiantuntijana ansioituneen kapellimestari Reinhard Goebelin johtamissa konserteissa kuullaan myös kahden muun klassismin säveltäjän tuotantoa: molemmissa konserteissa esitetään Anton Eberlin Es-duuri-sinfonia, joka voitti aikanaan suosiossa jopa Beethovenin Eroica-sinfonian. Kausikonsertin alkusoittona kuullaan Beethovenin ilmeikäs Musik zu einem Ritterballet, jonka hän sävelsi nostattamaan karnevaaliyleisön tanssijalkaa.

Konserttiesittley 15.9. klo 18.15-18.45, Espoon kulttuurikeskus, FM Kimmo Korhonen. Vapaa pääsy. 

Su 10.9.2017 klo 15, Sellosali (Soittoniekanaukio 1 A, Espoo)
HETKIÄ I: Suomalaista musiikkia klarinetille ja jousitriolle
alk. 15/10/6 €, Lippupiste

To 14.9.2017 klo 14, Espoon kultuurikeskus (Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo)
ILTAPÄIVÄKONSERTTI: Crusell
alk. 20 €, sis. kahvitarjoilun. Lippupiste

Pe 15.9.2017 klo 19, Espoon kulttuurikeskus (Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo)
KAUSIKONSERTTI: Goebel ja klassismi
alk. 25/19/11 €, Lippupiste

Tutustu Tapiola Sinfoniettan 30-vuotisjuhlakauden 2017/2018 ohjelmaan:  http://www.espoo.fi/materiaalit/kulttuuri_ja_liikunta/verkkolehti/sinfonietta17-18/

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helena Ruhkala
Tapiola Sinfonietta
040 514 0358, helena.ruhkala@espoo.fi
Twitter: @TSinfonietta
Instagram: tapiolasinfonietta
Facebook: fb.com/tapiolasinfonietta
www.tapiolasinfonietta.fi

Kuvat

Kapellimestari Reinhard Goebel. Kuva: Christina Bleier
Kapellimestari Reinhard Goebel. Kuva: Christina Bleier
Lataa
Harri Mäki. Kuva: Antti Kangassalo
Harri Mäki. Kuva: Antti Kangassalo
Lataa
Asko Heiskanen. Kuva: Sami Perttilä
Asko Heiskanen. Kuva: Sami Perttilä
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tapiola Sinfonietta on Espoon kaupunginorkesteri, joka tunnetaan monipuolisesta ohjelmistostaan sekä siitä, että se esiintyy usein myös ilman kapellimestaria.  
Vuonna 1987 perustettu orkesteri on kasvanut 30 vuoden aikana 42 soittajan wieniläisklassiseksi kokoonpanoksi. Muista suomalaisista orkestereista poiketen orkesteri vastaa itse taiteellisesta ohjelmasuunnittelustaan. 
Tapiola Sinfonietta tekee pitkäjänteistä yhteistyötä taiteellisten partnereidensa kanssa, ja orkesterissa vierailee säännöllisesti aikamme valovoimaisimpia kapellimestareita ja solisteja. Ohjelmassa on runsaasti myös kamarimusiikkia ja ennakkoluulottomia produktioita yli taiteenalojen. Toiminta tavoittaa kuulijoita myös kouluissa, sairaaloissa, neuvoloissa ja hoivakodeissa. Tapiola Sinfonietta vierailee säännöllisesti kotimaisilla festivaaleilla ja on tehnyt lukuisia kiertueita Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa. Yli 60 levyn diskografia on noteerattu maailmanlaajuisesti.
www.tapiolasinfonietta.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme