Espoon kaupunki - Esbo stad

Tapiolan väliaikaiset sillat pysyvät toistaiseksi kiinni – Itätuulenkujan katutason kävely-yhteys on käytössä

Jaa
Espoon kaupunki, telinetoimittajat ja ulkopuolinen toimija ovat tehneet tarkastuksia Tapiolan tilapäisillä silloilla. Kaupunki tilasi siltojen tarkastuksen ulkopuoliselta toimijalta.
Kartta näyttää Tapiolan väliaikaiset kulkureitit.
Kartta näyttää Tapiolan väliaikaiset kulkureitit.

Tarkastusraportti valmistuu ensi viikon aikana, jonka jälkeen kaupunki kertoo sen tuloksista. Espoo sulki Tapiolan Merituulentien ja Itätuulenkujan väliset tilapäiset sillat perjantaiaamuna 12.5. Sillat pysyvät toistaiseksi suljettuina. 

Alueella on tehty tilapäisiä liikennejärjestelyjä kevyelle liikenteelle.  

Itätuulenkujan katutasolla on tehty tasoituksia ja poistettu kulkemista vaikeuttavia esteitä. Kulku onnistuu esimerkiksi lastenvaunujen kanssa ja polkupyörää taluttaen koko matkan Tapiolantieltä Etelätuulentielle. Itätuulenkujalta pääsee Helmakujalle, josta pääsee hissillä metrolle, bussiterminaaliin ja kauppakeskus Ainoaan. 

Itätuulenkujalla Helmakujan kohdalla olevan suojatien molemmille puolille on laitettu hidastetöyssyt autotielle. 

Itätuulenkuja on kaksitasoinen katu samoin kuin Tuulimäki-niminen katu. Tuulimäen kannen purku alkaa ensi viikolla ja kulku kansitasolla on katkaistu. Tuulimäestä pääsee portaita pitkin tunneliin, jota pitkin pääsee Itätuulenkujan katutasolle ja sieltä edelleen Helmakujan kautta hissillä bussille, metroon ja kauppakeskukseen. 

Esteettömät kulkuyhteydet kulkevat Leimuniityn tai vaihtoehtoisesti Tykkitien alikulun kautta. 

Yöaikainen kulku bussiterminaalien välillä Ainoan kautta maanantaihin saakka

Maanantaihin 22.5. saakka yöaikainen kulku Merituulentien molemmin puolin sijaitsevien bussiterminaalien välillä tapahtuu kauppakeskus Ainoan M-tason ja ensimmäisen kerroksen kautta. Aiemmin kulku bussiterminaalien välillä on ohjattu yöaikaan tilapäisten siltojen kautta, sillä öisin vain osa bussiterminaalien tiloista on ollut avoinna. Tulevaan maanantaihin saakka bussiterminaalit pidetään kokonaan auki myös yöllä, jotta kulku terminaalien välillä onnistuu kauppakeskuksen sisällä. Tulevista yöaikaisista kulkuyhteyksistä bussiterminaalien välillä kerrotaan myöhemmin. 

Kaupunki sulki ja päätti tarkastaa kaikki alueen väliaikaiset sillat torstaina 11.5. tapahtuneen onnettomuuden vuoksi. Tilapäinen silta romahti Itätuulenkujalla ja useita nuoria loukkaantui. 

Sillan suunnittelu ja toteutus on tilattu telinetoimittajalta, mutta tilapäiset sillat ovat kaupungin vastuulla. Romahtanut silta oli tarkastettu viikoittain, viimeksi 5.5.  

Onnettomuustutkintakeskus selvittää sortumisen syytä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kartta näyttää Tapiolan väliaikaiset kulkureitit.
Kartta näyttää Tapiolan väliaikaiset kulkureitit.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme