Suomen Lontoon instituutti

Tarina kahdesta maasta juhlii digitaalista kulttuuriperintöä ja suomalais-brittiläisiä kulttuurisuhteita

Jaa

Suomen Lontoon instituutti avaa 27. kesäkuuta yhteistyökumppaneidensa kanssa digitaalisen gallerian, joka tarjoaa herkullisia otteita Suomen ja Britannian välisestä historiasta sekä poliittisista, kulttuurisista ja taloudellisista suhteista

Instituutin pääyhteistyökumppanit hankkeessa ovat The British Library, Suomen Kansallisarkisto ja Kansalliskirjasto. Muihin kumppaneihin kuuluvat Yle Elävä Arkisto, Päivälehden arkisto, Urho Kekkosen arkisto ja Siirtolaisuusinstituutti. Galleriassa on tietueita myös The Guardianin ja Observerin arkistosta.

Tarina kahdesta maasta - A Tale of Two Countries avaa arkistoja, kerää digitaalista kulttuuriperintöä ja kutsuu kaikki mukaan jakamaan omia muistojaan, jotka liitetään osaksi galleriaa. Galleria esittelee myös kiinnostavan joukon suomalaisia ja brittiläisiä henkilöitä, joille elämä kahden kulttuurin välimaastossa on arkipäivää. Hanke on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa.

Galleriassa voi katsella, kuunnella ja lukea artikkeleita, videoita, äänitiedostoja sekä kuvia. Sivustolle tallennetut digitaaliset muistot kertovat esimerkiksi Winston Churchillin isän kalastusmatkoista Suomeen, brittiläisten ladyjen lähettämistä orvokeista Jean Sibeliukselle tai siitä, miten punk saapui Suomeen. Galleriassa voi myös katsoa, kuinka kuningatar Elizabeth II tarpoi suomalaisessa metsässä presidentti Urho Kekkosen vieraana vuonna 1976.

“Gallerian rakentaminen on ollut usean vuoden huikea yhteistyöprojekti Suomen Lontoon instituutin sekä kotimaisten ja brittiläisten arkisto- ja kirjastoalan ammattilaisten kanssa. Ensisijainen tavoitteemme on juhlia Suomen satavuotista itsenäisyyttä korostamalla digitaalisen kulttuuriperinnön ja osallistamisen merkitystä, mutta yhtä tärkeää instituutille on ollut alan kansainvälisten yhteistyöverkostojen vahvistaminen”, sanoo instituutin yhteiskunta- ja kulttuuriohjelman päällikkö Johanna Sumuvuori.

Galleria avautuu yleisölle 27. kesäkuuta, jolloin kävijät pääsevät sekä katselemaan galleriaa että syöttämään siihen oman muistonsa, jotka voivat olla esimerkiksi valokuvia tai kirjoitettuja tarinoita. Suomen Lontoon instituutti yhteistyökumppaneineen kutsuu kaikki kävijänsä rakentamaan Tarinaa kahdesta maasta yhdessä, Suomi 100 -teeman hengessä.

Gallerian teknisestä toteutuksesta on vastannut sisältötoimisto Mediapool ja sivusto löytyy osoitteesta:

http://www.taleoftwocountries.fi/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johanna Sumuvuori
johanna.sumuvuori@fininst.uk
+44 77 4895 0741
www.fininst.uk

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Lontoon instituutti
Suomen Lontoon instituutti
Unit 1, 3 York Way
N1C 4AE London

(+44) 020 3764 5090http://www.fininst.uk/

Suomen Lontoon instituutti on Lontoossa sijaitseva yksityinen, voittoa tavoittelematon säätiö. Tehtävämme on tunnistaa yhteiskunnan uudistamiseen vaikuttavia tekijöitä Suomessa, Isossa-Britanniassa ja Irlannissa sekä tukea myönteistä yhteiskunnallista muutosta. Rohkaisemme poikkitieteellistä ja rajoja rikkovaa yhteistyötä luomalla uusia verkostoja ja kumppanuuksia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Lontoon instituutti

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme