Marketing Finland ry

Tarve naurulle ei koskaan katoa – nuoret viestintäammattilaiset suunnittelivat Sairaalaklovneille kampanjan PR World Cupissa

Jaa

Next Generation PR World Cup on viestintä- ja PR-toimistoja edustavan ICCO:n uusi kilpailu, jossa markkinointiviestintäalan nuoret ammattilaiset pääsivät näyttämään viestintäosaamistaan. Marketing Finland järjesti Suomen osakilpailun, jossa varainhankintaan keskittyvä kilpailutyö toteutettiin Sairaalaklovnit ry:lle. Suomen osakilpailun voittajatiimi pääsee edustamaan maatamme kansainväliseen kilpailuun 13.-20.10.2021.

Viestinnän parissa työskentelevät Nina Kenakkala ja Vilma Suokko Lehto Group Oyj:ltä voittivat konseptillaan Tarve naurulle ei koskaan katoa.  

Voittajatyössä korostui Sairaalaklovnien tehtävänannon ymmärtäminen, toteutettavuus, kokonaisvaltainen suunnitelma ja kaupallinen ajattelu. Suomen kilpailun voittajatiimi saa mahdollisuuden osallistua kansainväliseen kilpailuun, jossa uusi briiffi tulee kansainväliseltä järjestöltä. Työt esitellään kansainvälisessä ICCO Global Summit 2022 -tapahtumassa Lontoossa. 

Kilpailun voittaneet Nina Kenakkala ja Vilma Suokko yllättyivät positiivisesti voitostaan. 

”Lähdimme mukaan kilpailuun, koska se vaikutti hyvältä mahdollisuudelta haastaa itseään samalla tehden hyvää tärkeän asian vuoksi. Tehtävänanto oli juuri sopivan haastava 48 tunnin aikana toteutettavaksi. Raamit olivat selkeät, mutta jättivät paljon tilaa mielikuvituksen käyttämiselle. Olimme tyytyväisiä työmme tulokseen, mutta tottakai jännitimme, että riittäisikö se voittoon asti. Ihan huikea fiilis! Lähdemme kansainväliseen kilpailuun rohkein ja odottavin mielin.” 

Tiukan kisan toiselle sijalle pääsivät Santeri Sirén ja Inka Ottela, Orange Advertising Oy:lta koskettavalla kampanjallaan “Anna lapsen olla lapsi”. Kolmannen sijan saivat luovalla ehdotuksellaan “Klovnin matka” Wanda Holopainen ja Naomi Holopainen ATAÁ Agency:lta 

”Kaikki esitellyt työt menivät heti tunteisiin ja herättivät näkemään sairaalaklovnien työn merkityksellisyyden ja vaikuttavuuden yli aikojen. Voittajatyössä tuomaristo ihastui erityisesti siihen, että se laajentaa Sairaalaklovnien näkymistä aktiivisesta kampanjoinnista jatkuvaan vuorovaikutukseen ja varainhankinnan viimeinen vaihe eli lahjoittaminen tehtiin mahdollisimman helpoksi”, päätuomari Christina Forsgård Netprofilesta kertoo. 

Aino Viertola Sairaalaklovnit ry:ltä koki kilpailuun osallistumisen monelta osin hedelmälliseltä. 

”Kilpailu oli meille hieno kokemus ja saimme paljon uusia ideoita ja asiantuntijanäkemystä, joita tulemme hyödyntämään jatkossa. Tämähän ei olisi pienelle yhdistykselle muuten edes mahdollista! Erityisen lämmittävää oli, kuinka täydellä sydämellä ja panostuksella kaikki olivat mukana, niin tiimit kuin tuomaristokin. Iso punainen kiitos kaikille!”  

  

Tuomaristo 

Christina Forsgård, Netprofile, päätuomari 

Aino Viertola, Sairaalaklovnit                                        

Eero Leppänen, Ahjo Communications Oy 

Taru Nikulainen, Brunnen Communications Oy 

Piritta Seppälä, Viestintä-Piritta Oy 

Hanna Kuntsi, Pohjoisranta BCW 

Tuomo Meretniemi, PING Helsinki 

Riitta Pollari, Era Content 

Salla Halme, Valve 

  

Kilpailu 

Kilpailun tarkoituksena oli tuoda Sairaalaklovneille uusia ideoita viestintään, lahjoitusten määrän kasvattamiseen sekä kumppanihankintaan. Kilpailu tarjosi osallistujille mahdollisuuden esitellä tuomaristolle omaa viestinnän osaamista ja päästä kansainväliseen kilpailuun sekä ennen kaikkea tehdä hyvää omaa asiantuntijuutta hyödyntäen. Kilpailutyö tuli suorittaa 48 tunnissa briefen toimeksiannosta. Kilpailuun saivat osallistua alle 35-vuotiaat viestintä- ja PR-alan ammattilaiset sekä opiskelijat. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Christina Forsgård, Netprofile, christina@netprofile.fi, +358 40 571 9192 
Aino Viertola, Sairaalaklovnit ry, aino@sairaalaklovnit.fi, +358 40 534 7079 

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Marketing Finland ry
Hitsaajankatu 24
00810 Helsinki

010 248 1060https://www.marketingfinland.fi/

Marketing Finland on markkinoinnin liike, johon voivat liittyä jäseniksi markkinointia ja viestintää tekevät yritykset sekä alan palvelutarjoajat. Vuonna 2020 Marketing Finland sekä Markkinoinnin, teknologian ja luovuuden liitto MTL päättivät toimintojensa yhdistämisestä. Tämän jälkeen Marketing Finlandin alle on järjestäytynyt myös muita markkinoinnin asiantuntijaorganisaatioita. Marketing Finlandin jäsenet ovat mukana ostamassa ja tuottamassa suurinta osaa Suomessa tehtävää markkinointia ja viestintää.

Marketing Finland kuuluu maailman johtaviin markkinoinnin verkostoihin: WFA, 90 % maailman markkinointiostoista, EACA, 2500 markkinoinnin ja viestinnän organisaatiota ja 120 000 ammattilaista 30 Euroopan maasta ja ICCO, 3000 viestintätoimistoa globaalisti 66 maasta.

Marketing Finlandin tehtäviin kuuluvat muun muassa edunvalvonta, alan koulutukset, konsultointi, sekä verkostojen rakentaminen. Marketing Finland järjestää Suomessa markkinoinnin ja viestinnän johtavia kilpailuja kuten Cannes Lions, Effie Awards Finland, Finnish Comms Awards, Young Lions Finland ja Vuoden brändinrakentaja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Marketing Finland ry

Effie Awards Finland 2021 -kilpailussa Bob the Robot nappasi Grand Effien ja kultaa, IVALO Creative Agency voitti kaksi kultaa ja hopean.10.2.2022 18:40:48 EET | Tiedote

Bob the Robotin toteuttama Suomen kansallisjuoma -kampanja Hartwallille voitti Effie Awards Finland 2021 -kilpailun Grand Effien sekä kultaa erikoissarjassa Strateginen markkinointi. Tuomaristo vaikuttui siitä, kuinka koko kansan vihaamasta harmaasta vuodenajasta luotiin voimavara, jolla luodaan brändille arvoa kerta toisensa jälkeen. IVALO Creative Agencyn Bed Peace -vastuullisuuskampanja Finlaysonille vei yhteensä kaksi kultaa ja yhden hopean. Kilpailussa palkittiin tuloksellista markkinointia yhteensä neljällä kultaisella, neljällä hopealla ja neljällä pronssisella Effie Awardsilla. Kilpailun järjestää Suomessa Marketing Finland yhteistyössä Sanoman kanssa.

MUUTOKSEN ROIHU SYTTYY, KUN IHMISTÄ KUUNNELLAAN – NETPROFILEN, SIUN SOTEN JA VISMAN MUUTOSVIESTINNÄSTÄ VUODEN VIESTINTÄTYÖ, VIESTINTÄTOIMISTO DRUMISTA VUODEN VIESTINTÄTOIMISTO12.11.2021 01:17:10 EET | Tiedote

Netprofilen Siun Sotelle ja Vismalle toteuttama Muutoksen roihu syttyy, kun ihmistä kuunnellaan -työ valittiin Vuoden viestintätyöksi Finnish Comms Awards 2021 -kilpailussa. Vuoden viestintätoimistona palkittiin Viestintätoimisto Drum. Vuoden viestintäkonsultiksi valittiin Jirimiko Oranen Netprofilesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme