Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Tarveselvitykset Tapaninvainion alueen päiväkotien ja leikkipuiston paviljongeista etenevät

Jaa

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti tiistaina 20.11.2018 pidetyssä kokouksessaan hyväksyä tarveselvitykset paviljongeista, jotka korvaavat päiväkoti Immolan, daghemmet Staffanin ja leikkipuisto Tervapääskyn. Tilat sijaitsevat Tapaninvainion alueella. Päätös ei sulje pois eri vaihtoehtoja 1.–2. luokkien sijainnista.

Päiväkoti Immolan ja leikkipuisto Tervapääskyn nykyisten rakennusten kunto on heikko, eikä niiden korjaaminen ole taloudellisesti perusteltua. Lisäksi ruotsinkielinen varhaiskasvatus on selvittänyt usean vuoden ajan korvaavia tiloja daghemmet Staffanille, jotta Staffansby lågstadieskola saisi päiväkodin nykyiset tilat käyttöön. Päätöksellä uudisrakennuksesta oli kiire, jotta paviljonkien hankinta saadaan käynnistettyä mahdollisimman pian. Paviljongit tarvitaan jo syksyllä 2019.

Lautakunnan päätös paviljongeista ei ota kantaa suomenkielisessä jaostossa joulukuussa esille tulevaan päätökseen perusopetuksen 1.–2. luokkien sijainnista, eikä sulje pois eri vaihtoehtoja. Suomenkielisen jaoston päätettävänä on 11.12.2018 Pukinmäen kaaren peruskoulun Immolantie 9 toimipaikasta luopuminen ja mihin 1.–2. luokat sijoitetaan.

”Vanhemmilta on tullut huolta, että lautakunnan tekemä päätös sulkisi pois sen vaihtoehdon, että Immolantien 9 uudisrakennukseen ei voisi sijoittaa luokkia 1-2. Näin ei ole. Lautakunnan tekemä päätös mahdollistaa eri vaihtoehdot ja suomenkielinen jaosto tekee asiasta päätöksen. Uudisrakennuksessa on mahdollista varautua erilaisiin tilatarpeisiin”, selventää toimialajohtaja Liisa Pohjolainen kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Liisa Pohjolainen, toimialajohtaja, kasvatus ja koulutus, puh. 09 310 86200

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @LastenHelsinki, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme