Naisjärjestöt yhteistyössä - NYTKIS ry

Tasa-arvon mallimaalla näytön paikka Madridin ilmastoneuvotteluissa

Jaa

Naisjärjestöt Yhteistyössä NYTKIS ry kannustaa Suomen edustajia nostamaan tasa-arvoa esille puheenvuoroissaan ja neuvottelupöydissä Madridissa parhaillaan käytävissä COP 25- ilmastoneuvotteluissa.

Suomi on tilastojen kärjessä naisten osallisuudessa YK:n ilmastoneuvotteluissa. Aloite naisten osallistumisen vahvistamisesta YK:n ilmastoprosesseissa tuli alun perin Suomen taholta. Suomen on jatkossakin kannettava globaali vastuu, ja nostettava neuvotteluissa esiin naisten johtajuuden merkitys kestävien ratkaisujen hakemisessa, sanoo varapuheenjohtaja Mervi Mäki-Neste.

Ilmastonmuutoksen vaikutuksista kärsivät ensimmäisinä naiset, lapset ja vähemmistöt. Kun valtiot tekevät suunnitelmia siirtymisestä kestävän kehityksen mukaiseen talouteen, on naisten ja vähemmistöjen edustajien äänen tultava kuulluksi. Naiset eivät ole vain uhreja, vaan toimijoita, muutoksen tekijöitä ja kestävän tulevaisuuden rakentajia. 

Kuten muuallakin politiikassa, myös ilmastoneuvottelussa tarvitaan moninaisia näkökulmia. Vähemmistöjen edustajia ja naisia tarvitaan lisää niiden neuvottelupöytien ääreen, joissa päätetään yhteisistä toimista ilmastonmuutoksen torjumiseksi,sanoo hallituksen jäsen Annika Ojala.

Valtioilla ei ole varaa tinkiä naisten osaamisen merkityksestä. Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen on feministisen ulkopolitiikan ydin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Naisjärjestöt yhteistyössä - NYTKIS ry
Bulevardi 11 A 1
00120 Helsinki

Naisjärjestöt Yhteistyössä - Kvinnoorganisationer i Samarbete NYTKIS ry on kattojärjestö, johon kuuluvat eduskunnassa edustettuina olevien puolueiden naisjärjestöt sekä Naisasialiitto Unioni ry, Naisjärjestöjen Keskusliitto ry ja Sukupuolentutkimuksen seura ry.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naisjärjestöt yhteistyössä - NYTKIS ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme