Kempower Oyj

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto Kempowerille

Jaa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt vuosittaisen kansainvälistymispalkinnon menestyville suomalaisyrityksille. Vuoden 2022 tulokasyrityksenä palkitaan sähköajoneuvojen pikalatausratkaisujen tarjoaja Kempower.

Vasemmalta: presidentti Sauli Niinistö, Kempowerin hallituksen puheenjohtaja Antti Kemppi, Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki. Kuva: Tasavallan presidentin kanslia
Vasemmalta: presidentti Sauli Niinistö, Kempowerin hallituksen puheenjohtaja Antti Kemppi, Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki. Kuva: Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena suomalaisille, kansainvälisesti menestyville yrityksille tai yhteisöille. Ehdotuksia ehdokkaiksi antoivat elinkeinoelämän eri järjestöt. Kempowerin lisäksi palkittiin perheyritys K. Hartwall Oy Ab, Andritz Oy ja Kasvuryhmä Suomi ry.

”Kansainvälisen menestyksen lisäksi arvioinnissa painotettiin tänä vuonna kestävää kehitystä ja toiminnan eettisyyttä, vaikutuksia suomalaisen osaamisen, innovointiin, työllisyyden kehittymiseen sekä ulkomaisiin investointeihin. Palkitut yritykset ovat pystyneet jatkamaan tervettä liiketoimintaa koronakriisistä ja Ukrainan sodasta huolimatta”, sanoo Team Finland -johtoryhmän puheenjohtaja ja osastopäällikkö Ilona Lundström työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Lopullisen ehdotuksen palkittavista yrityksistä ja yhteisöistä tekivät presidentille Team Finland -verkoston toimijat, Business Finland, ELY-keskukset, Finnvera ja ulkoministeriö.

”Maailmalla on kasvava kysyntä kestäville ratkaisuille. Palkitut yritykset ovat rohkeasti kehittäneet osaamistaan ratkaista viheliäisiä ongelmia. On hienoa nähdä, että voimme Suomessa olla kokoamme suurempi kestävyyshaasteiden selättäjä ja tällä tavoin vauhdittaa vientiämme”, toteaa Nina Kopola, Business Finlandin pääjohtaja ja Team Finland -verkoston varapuheenjohtaja.

Tulokasyrityksenä palkittu Kempower suunnittelee ja valmistaa sähköajoneuvojen pikalatausratkaisuja. Yhtiö on kasvanut nopeasti sähköisen liikenteen mahdollistajaksi.

Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki kommentoi palkintoa:

”Kempowerin tavoitteena on vauhdittaa sähköiseen liikenteeseen siirtymistä tarjoamalla maailman halutuimpia sähköautojen latausratkaisuja kaikille, kaikkialla. Sähköinen liikenne on meille totta jo tänään – ratkaisumme on kehitetty maailmaan, jossa sähköautoja, -busseja ja -rekkoja on liikenteessä paljon enemmän kuin nykyisin.”

”Kansainvälistymisemme on ollut nopeaa. Olemme onnistuneet skaalaamaan Lahdessa sijaitsevaa tuotantoamme ja lähialueelle muodostunutta alihankintaketjuamme kasvun mukana. Palkinnon taustalla on lukematon määrä työtunteja ja haasteiden ratkaisua, josta tiimimme on selvinnyt yhdessä asiakkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa. Tätä työtä tulemme jatkamaan ja kasvun tueksi tarvitsemme myös jatkossa työntekijöitä kaikkialle organisaatioon Suomessa ja Suomen ulkopuolella.”

”Toivon, että me toimisimme esimerkkeinä suomalaisille yrityksille ja loisimme uskoa siihen, että kasvu ja kansainvälistyminen on mahdollista jopa globaalien kriisien keskellä. Suomalaista osaamista tarvitaan ja kestäville ratkaisuille on kysyntää – nyt ja tulevaisuudessa.”

Kuvia yrityksistä: https://businessfinland.kuvat.fi/i/wmc4eM7Xt5uFVE8krAG2NgUsDSBfa93h

Presidentin kanslian kuvatili: https://www.flickr.com/photos/tpkanslia/

Lisätietoja:

Team Finland:
Risto Huhta-Koivisto, Senior Advisor, Business Finland, risto.huhta-koivisto@businessfinland.fi, +358 40 343 3347

Kempower:
Paula Savonen, viestintäjohtaja, Kempower, paula.savonen@kempower.com, +358 400 343 851

Team Finland:

Team Finland -verkosto edistää Suomen ja suomalaisten yritysten menestymistä maailmalla. Verkosto tukee julkisrahoitteisilla palveluillaan yrityksiä kansainvälistymisessä, houkuttelee Suomeen investointeja ja rakentaa Suomi-kuvaa maailmalla. Tutustu Team Finlandiin ja sen palveluihin www.team-finland.fi

Kempower:

Kempower suunnittelee ja valmistaa DC-tasavirtapikalatausratkaisuja sähköajoneuvoille ja sähkökäyttöisille koneille. Olemme omistautuneita sähköajoneuvojen harrastajia, joilla on syvä ymmärrys latausmarkkinasta ja käytännönläheinen asenne tekemiseen. Tuotekehityksen ja tuotannon juuret ovat Suomessa, ja suurin osa materiaaleistamme ja komponenteistamme hankitaan paikallisesti. Palvelemme kaikkia sähköajoneuvoja henkilöautoista ja hyötyajoneuvoista kaivoskoneisiin, veneisiin ja moottoriurheiluun. Kemppi Groupin 70 vuoden kokemus DC-virtalähteiden kehittämisestä asettaa korkeat laatuvaatimukset tuotesuunnittelullemme ja käyttäjäkokemuksen kehittämiselle. Kempower on listattu Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalla. www.kempower.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vasemmalta: presidentti Sauli Niinistö, Kempowerin hallituksen puheenjohtaja Antti Kemppi, Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki. Kuva: Tasavallan presidentin kanslia
Vasemmalta: presidentti Sauli Niinistö, Kempowerin hallituksen puheenjohtaja Antti Kemppi, Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki. Kuva: Tasavallan presidentin kanslia
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kempower Oyj
Kempower Oyj
Ala-Okeroistentie 29
15700 Lahti

http://www.kempower.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kempower Oyj

Kempower provides charging technology to the world’s first fast-charging plaza for trucks and heavy construction equipment10.1.2023 09:00:00 EET | Press release

ROTTERDAM, THE NETHERLANDS – Kempower will deliver its chargers to WattHub, world-first fast-charging plaza for electric-powered heavy equipment in Geldermalsen, the Netherlands. The chargers will help make the Tiel-Waardenburg dyke reinforcement project zero-emission by powering the electric heavy-duty equipment and lorries needed to reinforce the dyke.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme