Kasvu Open

Tässä on 15 potentiaalisinta kasvuyritystä Itä-Uudeltamaalta

Jaa

Yritysten kasvuohjelmaan Itä-Uudenmaan Kasvupolulle on valittu 15 kasvupotentiaalisinta yritystä. Yksi Kasvupolulle valituista yrityksistä on matkanjärjestäjä Xenia Tours Pornaiselta, jonka liikevaihto on moninkertaistunut viime vuosina. Itä-Uudenmaan Kasvupolku järjestetään osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia.

Yritykset, jotka pääsivät jatkoon asiantuntijoiden sparrattaviksi ovat Eilolan Nosto ja Kuljetus Oy, Muovi-Simola Oy, Haven Porvoo osk, Konekor Oy, Hoivax & Avux Oy, Graafiska, Willitomaatti Catering Oy, Old Town B&B ja Hyvinvointipalvelut Hyvinvoiva Porvoosta, Elementit-E Oy Kouvolasta, EK-Kaide Oy Tuusulasta, Xenia Tours Oy Pornaiselta, RoostLab Oy Vantaalta, Liljendalin Kala ja Palvi Loviisasta sekä FC-Koneistus Oy Askolasta.

Valittujen yritysten liikeideat liittyvät mm. metalliteollisuuteen, logistiikkaan, muovituotteiden valmistukseen, mainontaan, terveys- ja sosiaalipalveluihin, muotoiluun, matkailualaan, rakentamiseen ja ruokatuotteiden valmistukseen.

Hakemuksia tuli niin vasta aloittaneilta kuin jo parikymmentä vuotta toimineilta yrityksiltä, mikä lisäsi tuomarointi-työn vaikeustasoa. “Onhan se haastavaa ja siinä mielessä jouduttiin vähän näitä [tuomaroinnin] kriteereitä miettimään. Mutta kyllähän siellä painottui se tiimi ja osaaminen, ja toisaalta ne visiot, mitä ollaan tekemässä ja miten hyvin ne istuivat näihin tuleviin megatrendeihin,” Fredrik Pressler Posintra Oy:stä kommentoi.

Presslerin lisäksi tuomaristoon kuuluvat Tiina Whiley Posintra Oy:stä, Jari Wetterstrand PointCollegesta, Gustaf Forsberg Helsingin seudun kauppakamarista, Lena Forsström Nordeasta, Timo Walhroos Eläinklinikka Avecista ja Esko Viinikainen Yrityslaskenta Oy:stä.

Intialaisjulkkisten Lapin-matka toi uusia asiakkaita matkailuyrittäjille

Xenia Tours Oy on perheyritys, mutta nykyinen toimitusjohtaja Satu Myllys tuli mukaan toden teolla toimintaan vasta vuonna 2011, kun hänen äitinsä pyysi uudistamaan firman nettisivut. “Kun antaa pikkusormen niin se vie koko naisen,” Satu naurahtaa. Hänestä tuli yrityksen toimitusjohtaja sukupolvenvaihdoksen myötä vuonna 2016, ja tällä hetkellä yrityksen liiketoiminta on hyvässä kasvussa.

“Matkailuala ja matkan järjestämisen ala on muuttunut tosi rajusti. Ennen Xenia Toursia äidilläni oli perinteinen matkatoimisto,” Myllys kertoo. “Silloin lähdettiin siitä, että ihmiselle hankittiin passi. Sitten kun ihmiset olivat sen hankkineet, niin he kävelivät sisään ja kysyivät, että mihin voisi lähteä?” Ihmiset alkoivat kuitenkin viimeistään internetin tultua ottaa yhteyttä suoraan palveluntarjoajiin, ja noihin aikoihin Xenia Tourskin muuttui matkanjärjestäjäksi.

Yritys vie pääasiassa suomalaisia ulkomaille, mutta viime aikoina se on myös alkanut tuomaan ryhmiä Suomeen. Viime marraskuussa intialaisen julkkisparin kuherruskuukausi Lapissa toi kertaheitolla yrittäjille huomattavasti kyselyitä Intiasta. Kuvissa pari mm. poseerasi lumista maisemaa vasten. “Meidän silmissä oli yhtä pilvistä kuin talvella yleensä, mutta heille se oli hienoa,” Myllys huomauttaa.

Xenia Tours on järjestänyt matkoja Suomessa mm. kiinalaisille turisteille, mutta intialaiset turistit ovat kulttuuriltaan aivan erilainen ryhmä. “Esimerkiksi mulle kerrottiin vasta, että ei ole hyvä, että lautasella on Lapissa poroa. Ai miksikö? Sen takia, kun poro on sorkkaeläin, kuten Intiassa tämä pyhä lehmä. Niin he ajattelevat, että siinä syödään pyhän lehmän serkkua,” Satu kuvailee.

Kasvupolun sisältö ja eteneminen

Mukaan valittuja yrityksiä sparrataan 20.3. ja 24.4.2018. Tällöin eri alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa mylläreitä 10x45 minuutin luottamuksellisissa kahdenkeskisissä tapaamisissa. Alueen elinkeinoelämän toimijoista koottu tuomaristo valitsee Kasvupolun semifinaalissa 4.5. kaksi parasta yritystä, jotka etenevät 24.─25.10.2018 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

Oona Ikonen, Kasvupolun fasilitoija, Aava & Bang Oy*, p. 040 555 5543, oona.ikonen@bang.fi

Satu Myllys, Xenia Tours Oy:n toimitusjohtaja, p. 040 825 9525, satu@xeniatours.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kasvu Open
Kasvu Open
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä

0503046794http://www.kasvuopen.fi

Kasvu Open on valtakunnallinen sparrausohjelma pk-yrityksille, joka auttaa yrityksiä niiden kasvuhaasteissa. Sparraus on valituksi tulleille yrityksille maksutonta. Vuonna 2018 tavoitteena on antaa ohjausta 450 yritykselle yli tuhannen asiantuntijan voimin 30 Kasvupolulla. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2018, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.
--------------------------
Itä-Uudenmaan Kasvupolun mahdollistaa Posintra Oy ─ sekä valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Team Finland, BusinessJKL, Keski-Suomen Liitto, Grano, Laukaan kunta, Jyväskylän Messut, Jyväs-Caravan, Isku ja San Francisco Oy.
-------------------------
*Aava & Bang Oy on valtuutettu Kasvu Open -tapahtumien järjestäjä ja voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n osakas. Muut osakkaat ovat Keski-Suomen kauppakamari, Jykes Oy ja Kasvun Roihu Oy.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kasvu Open

Kasvu Open jatkoon eurooppalaisessa yrittäjyyskilpailussa28.9.2018 07:45Tiedote

Kasvu Open yrityssparraus-konsepti on valittu eurooppalaisessa yrittäjyyden edistämiskilpailussa shortlistille. Kasvu Open kilpailee Suomen edustajana kategoriassa: Yritysten kansainvälistyminen. EEPA – The European Enterprise Promotion Awards – on Euroopan komission vuosittain järjestämä kilpailu, jossa esitellään ja palkitaan parhaita tapoja tukea yrittäjyyttä, erityisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

Kiertotalouden yrityssparraus-ohjelman voittajaksi Soilfood Oy13.8.2018 08:30Tiedote

Kiertotalouden Kasvupolun lupaavimmaksi kasvajaksi on Kasvu Openin sparrausprosessin jälkeen valittu Soilfood Oy Helsingistä. Kunniamaininnan sai yhteensä kolme yritystä: SFTec Oy Oulusta sekä Soil Scout Oy ja Koepala Packaging Oy Helsingistä. Kaikki yritykset etenevät valtakunnalliseen finaaliin 100 parhaan kasvuyrityksen joukkoon. Tästä sadan joukosta valitaan Startup ja Start Again -sarjojen parhaat yritykset valtakunnallisessa finaalissa lokakuussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme