MessukeskusMessukeskus

Tässä ovat muotoilun nousevat tähdet

Jaa

Habitare tarjoaa alustan uusille ja lupaaville suunnittelijoille tuoda esiin omaa osaamistaan. Habitaren uuden muotoilun alue The Block on hedelmällinen kasvualusta uudelle suomalaiselle muotoilulle, kertoo alueella nähtävien Talentshop- ja Protoshop-näyttelyiden kuratoinnista vastaavan Imu Designin Elina Aalto. Habitare Helsingin Messukeskuksessa 7.–11.9.2022.

Kuvaaja: Maija Astikainen
Kuvaaja: Maija Astikainen

Habitaren uuden muotoilun alue TheBlock on omistettu nuorille muotoilijoille. Alueella nähdään kiinnostavimmat nousevat muotoilijat esittelevä Talentshop, uusia tuoteideoita nostava Protoshop sekä opiskelijoiden ja freelancereiden osastoja. Vierailu TheBlockissa tarjoaa katsauksen siihen, miltä uusi muotoilu näyttää nyt ja tulevaisuudessa. 

”Protoshop ja Talentshop ovat nuorille muotoilijoille tärkeä ponnahduslauta matkalla itsenäiseksi suunnittelijaksi. Näistä erikoisnäyttelystä ja koko TheBlock-alueesta on kasvanut vuosien myötä tunnistettava osa Habitarea, jonne yleisö tietää tulla näkemään uusia tekijöitä ja ideoita. Tämä TheBlockin ja Habitaren välinen synergia on hedelmällinen kasvualusta uudelle suomalaiselle muotoilulle”, kertoo Protoshopin ja Talentshopinkuratoinnista vastaavan Imu Designin Elina Aalto. 

Laita nämä muotoilijat muistiin – Talentshop esittelee neljä nousevaa kykyä 

Tänä vuonna Talentshopissa nähtävät suunnittelijat ovat tuotesuunnittelija Ekin Kayis, eri materiaalien parissa työskentelevä Mari Koppanen, puuseppä ja suunnittelija Ville Aakulasekätekstiilisuunnittelija Zuzana Zmatekova. 

Talentshopissa esitellään uransa alkuvaiheessa olevia muotoilijoita, joilla on kuitenkin jo oma vahva suunnittelijaidentiteetti sekä näyttöjä osaamisestaan. Tänä vuonna Talenshopissa esillä olevat muotoilijat valittiin vuoden 2020 tapahtumaan 36 hakemuksen joukosta. 

”Mukaan valittuja muotoilijoita yhdistää omaperäinen ajattelu sekä tinkimätön suhtautuminen laatuun ja viimeisteltyyn toteutukseen”, kertovat muotoilijat Elina Aalto, Krista Kosonen ja Saara Renvall Imu Designista. 

Protoshopissa tutustutaan lupaaviin tuoteideoihin 

Imu Designin Aalto, Kosonen ja Renvall vastaavat myös uusiin tuoteideoihin keskittyvän Protoshop-näyttelyn kuratoinnista. Näyttelyyn valitaan vuosittain noin tusina lupaavaa suunnittelijaa ja heidän prototyyppejään tulevaisuuden tuotteista. 

Näyttelyn tarkoituksena on löytää loistavia tuoteideoita, esitellä niitä yleisölle ja yrityksille sekä saattaa yhteen tuotteet ja potentiaaliset valmistajat. Protoshop on järjestetty jo yksitoista kertaa, ja sen kautta tuotantoon on päätynyt kymmeniä tuoteideoita. 

Tänä poikkeusvuonna näyttelyssä ovat esillä yhdessä kokonaisuudessa vuosien 2020 ja 2021 prototyypit. 

”Protoshopissa on tyypillisesti nähty töitä, jotka avaavat uudenlaisia, oivaltavia näkökulmia kodin ja julkitilan esinemaailmaan ja näin on tänäkin vuonna. Työt ovat rohkeasti omannäköisiään ja usein niihin liittyy pintaa syvemmälle ulottuvaa pohdintaa ja tematiikkaa”, kertoo Elina Aalto. 

Protoshopissa esitellään töitä seuraavilta suunnittelijoilta:Ida Korsström, Kati Peltola, Netta Kandelin, Imola Balogh, Riku Toivonen, Susanna & Tobias Feuerbacher, Yingjie Liang, Tong Ren, Juho Pasila, Sandra Prami, Tatu Laakso, NG WingYin, Essi Aalto, Tautvydas Petruškevičius, Elina Parmakoff & Katarina Westerlund, Maiju Räty, Laura Kuusajoki, Miika Ruotsalainen, Aleksi Peltonen, Lilli Ilmavirta, Veli-Antti Virtanen sekä Virpi Heikkinen. 

Lisätietoa Talentshop-suunnittelijoista täällä 

Lisätietoa Protoshop-suunnittelijoiden töistä: 2020 ja 2021 

Kuvia Talentshopin ja Protoshopin suunnittelijoista sekä töistä Messukeskuksen kuvapankissa. 

Lisätietoja: 

Marissa Rämänen, tiedottaja: marissa.ramanen@messukeskus.com, puh. 044 0467220 

Habitare
Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 7.-11.9.2021. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren kansainvälinen ystävä on tänä vuonna Joseph Grima. | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2022

Kuva & Ääni
Osittain samaan aikaan Habitaren kanssa järjestetään valo- ja videokuvaukseen sekä äänen tallentamiseen, muokkaamiseen ja jakamiseen keskittyvä Kuva & Ääni -tapahtuma 9.-11.9.2022. | kuvamessut.fi | #kuvajaääni

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuvaaja: Maija Astikainen
Kuvaaja: Maija Astikainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Helsingin Kirjamessuilla kirjailijat osallistuvat yhteiskunnalliseen keskusteluun - mukana 30 kansainvälistä vierasta27.9.2022 00:01:00 EEST | Tiedote

Helsingin Kirjamessujen ohjelma on julkaistu ja se tarjoaa 900 ohjelmaa. Lavoilla esiintyy laajasti uutuusteoksen julkaisseita kotimaisia kirjailijoita ja yli 30 kirjailijaa ulkomailta. Esiintyjiä on yli 1000. Tänä vuonna kirjamessuilla on esillä entistä enemmän yhteiskunnallisia aiheita. Tapahtumassa järjestetään kahdeksan debattia, joissa kirjailija osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun. ”Toiveeni on, että lavoilla nähdään avoimia, tasa-arvoisia ja reippaita yhteenottoja”, toteaa kirjamessujen uusi ohjelmajohtaja Ville Blåfield.

MAATALOUSKONEMESSUT PÄIVITTÄÄ AMMATTILAISTEN TIEDOT – RUOKAMARKKINAT JA -TURVA ESILLÄ AVAJAISPÄIVÄNÄ22.9.2022 15:09:36 EEST | Tiedote

Helsingin MaatalousKonemessujen ohjelma on julkaistu. Keskeisiä aiheita ohjelmassa ovat datalla johtaminen, kestävä ruokajärjestelmä ja huoltovarmuus, Smartfarming, CAP 27, ympäristöasiat, biokaasu ja energia, kotieläintuotanto ja eläinten hyvinvointi, metsäohjelma sekä työssä jaksaminen. MaatalousKonemessut järjestetään torstaista lauantaihin 13. - 15.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

UUSI 15 000 EURON KIRJA-ALAN EDISTÄMISPALKINTO JAETAAN HELSINGIN KIRJAMESSUILLA – ehdota palkinnon saajaa!22.9.2022 14:37:15 EEST | Tiedote

Kirja-alan edistämispalkinto palkitsee tai avustaa kustannusalan saavutuksia, kirja-alaan liittyviä innovaatioita, kehittämishankkeita tai kaupallista menestystä. Suomen Messusäätiön rahoittaman 15 000 euron palkinnon tavoitteena on tukea kirja-alan kaupallista menestystä. Kirja-alan täytyy nyt ja tulevaisuudessa tavoittaa entistä tehokkaammin muun muassa nuoria ja nuoria aikuisia, ja saada heidät kiinnostumaan kirjallisuudesta. Avainasemassa tässä ovat lukemisen, kustannusalan ja kirjakaupan uudet innovaatiot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme