Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Tattarisuon rakennuslupa- ja ympäristöasiat paremmalle tolalle valvonnan myötä — työ jatkuu

Jaa

Helsingin kaupunki aloitti Tattarisuon teollisuusalueella kiinteistöjen tehostetun valvonnan vuosi sitten. Kaupungille oli selvinnyt, että Tattarisuolla oli paljon korjattavaa muun muassa rakennuslupiin sekä kiinteistöjen turvallisuuteen ja siisteyteen liittyen.

Valvonnan aikana useat yrittäjät ovat siistineet tonttejaan, ja kaupunki on poistanut yleiselle alueelle hylättyä romua ja romuautoja. Tattarisuolle on myös myönnetty yli 40 rakennuslupaa, joista noin kymmenen uusille rakennuksille ja 30 vanhojen rakennusten pysyttämiseen paikalla. Noin 50 tontille on tehty uusi vuokrasopimus.

Tehostettu valvonta jatkuu Tattarisuolla edelleen. Uusia rakennuslupahakemuksia on käsittelyssä noin 15. Rakennusvalvonta ja pelastuslaitos ovat jatkaneet kiinteistöjen tarkastuskäyntejä syksyllä, koska rakennuksia muun muassa epäillään käytettävän luvattomaan asumiseen.

Käynneillä on huomattu, että rakennusten palo-osastointeja ja poistumisteitä on muutettu rakennusluvan vastaisesti. Luvattomat muutokset heikentävät rakennusten ja tiloissa toimivien turvallisuutta. Rakennukset tulee palauttaa rakennusluvan mukaisiksi.

Valvonnassa on todettu, että Tattarisuolla on rakennuksia ja rakennelmia, jotka ovat kokonaan tai osittain tontin ulkopuolisella, yleisellä alueella. Kaupunki on vuokrannut näitä tontin ulkopuolisia alueita yrittäjille vain tilapäiseen varastointiin, ei rakentamiseen. Näille alueille ilman lupaa ja vuokrasopimuksen vastaisesti rakennetut rakennukset ja rakennelmat tullaan määräämään poistettavaksi.

Tattarisuon tehovalvonta on yhteistyöhanke, jossa ovat mukana kaupungin rakennusvalvonta, ympäristöpalvelut, pelastuslaitos ja tontit-yksikkö. Kaupungin tavoitteena on, että Tattarisuon teollisuusalue on turvallinen ja asiakaskuntaa puoleensa vetävä yritysalue.

Kuva: Ilmakuvanäkymä Tattarisuolta, Helsingin kaupunki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Valvonta
Ulpu Juvalainen
rakennuslakimies
p. 09 310 26467, ulpu.juvalainen@hel.fi

Rakennusluvat
Pirjo Malm-Kastinen
lupa-arkkitehti
p. 09 310 26411, pirjo.malm-kastinen@hel.fi

Ympäristöasiat
Elina Salo-Miilumäki
tiimipäällikkö
p. 09 310 26860, elina.salo-miilumaki@hel.fi

Tontinvuokraus
Henna Vennonen
tonttiasiamies
p. 09 310 36464, henna.vennonen@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 14.1.202114.1.2021 18:25:51 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 14.1.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 28.1.2021.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 12.1.202112.1.2021 16:13:45 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 12.1.2021 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme