Like Kustannus Oy

“Tavallinen espoolaishuora” Tiia Forsström avoimena uutuuskirjassaan: olen unelma-ammatissani

Jaa

Tiia Forsströmin Ammattirakastaja on omakohtainen ja rohkea, värikkäiden tarinoiden kyllästämä teos, joka romuttaa seksityöhön liittyviä kliseitä. Kirja kertoo, miltä maailman vanhin ammatti näyttää sen harjoittajien silmin.

Eräänä tammikuisena päivänä espoolaisessa omakotitalossa käytiin keskustelu, joka meni suunnilleen näin: 

”Hei Jouni, mä oon miettinyt, että mä haluisin ihan oikeasti kokeilla seksin myymistä. Niin, että sä olisit paikalla. Voisimme myydä myös kimppaseksiä.” 

 oon kuule niin mukana. Eihän siinä muuta kuin laitetaan ilmoitus nettiin.” 

Näin sai alkunsa espoolaisen Tiia Forsströmin ja hänen aviomiehensä Jouni Forsströmin yhteinen ura seksityön parissa. Uutuuskirjassaan Ammattirakastaja Forsström päästää ihmiset kurkistamaan omaan kuplaansa. 

“Tämä on kirja minusta – yhdestä tavallisesta keski-ikäisestä espoolaishuorasta – ja minun kollegoistani”, Forsström kertoo.  

Kirjaa varten hän on haastatellut lukuisia alalla toimivia kollegoitaan. Kirja ei käsittele rikollisuuden piiriin kuuluvia ilmiöitä, kuten ihmiskauppaa, vaan aikuisten ihmisten vapaaehtoista seksityötä. Kirjassa keskitytään ainoastaan ihmisiin “jotka panevat asiakkaiden kanssa in real life”. Sivuun jäävät siis esimerkiksi puhelinseksi, eroottinen tanssi, livecam-työ ja porno – vaikka osa haastatelluista tekee tai on joskus tehnyt niitäkin. 

Kirjassa esitellään joukko ihmisiä, jotka ovat ryhtyneet myymään – tai ostamaan – seksipalveluita, koska se on ollut houkuttelevaa ja loogista, tai ihan vain siksi, että se tuntuu heistä hyvältä. Erilaisia tavallisia ihmisiä, joiden mielestä seksiä voi ja saa harrastaa myös irrallaan perinteisestä parisuhteesta tai perinteisestä rakkaudesta. Ihmisiä, joiden mielestä raha ei automaattisesti saastuta intiimiä inhimillistä kohtaamista.   

Filosofian maisteri Tiia Forsströmillä on kolme aikuista lasta edellisestä liitostaan. Hän rakastaa viiniä, huonoa huumoria ja hyvää seksiä. Forsström (ent. Aarnipuu) on sukupuolen ja seksuaalisuuden moniosaaja: Sexpon hallituksen puheenjohtaja, Seta ry:n entinen puheenjohtaja, tietokirjailija, sukupuolentutkija, seksologi ja huora.  Like on julkaissut myös Forsströmin teokset BDSM-aapinen, Jonkun on uskallettava katsoa, Sinivalkoisissa höyhenissä ja Trans – sukupuolen muunnelmia. 

 

Tiia Forsström haastateltavissa 23.5.  

Tiia Forsström esittelee kirjansa Otava-konsernin kesäpressissä, joka pidetään 23.5. klo 9-11 osoitteessa Uudenmaankatu 10.  

Lisäksi kirjalle pidetään oma julkistamistilaisuus samana iltana, Otava-konsernin tiloissa (Uudenmaankatu 10) 23.5. klo 17-19. Tilaisuuden juontaa Stan Saanila. Yleisöä ei ole lupa kuvata tilaisuudessa.  

 

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@like.fi  

Kirjan pdf-vedokset, Tiia Forsströmin haastattelupyynnöt ja ilmoittautumiset tilaisuuksiinadele.couavoux@like.fi  

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus Oy
Like Kustannus Oy
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme