Niemi Palvelut Oy

”Tavoitteemme on olla Euroopan kestävin kaupunki”, sanoo kaupunginjohtaja Mäkelä – Espoo mukaan Niemi40haasteeseen

Jaa

Espoo on onnistunut jo puolittamaan asukaskohtaiset päästönsä ja kaupungin kunnianhimoinen tavoite on hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä. Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä tuo Espoon tältä lupaavalta pohjalta mukaan Niemi40haasteeseen, joka kannustaa niin yrityksiä kuin julkisia toimijoita konkreettisiin ilmastotekoihin. ”Espoosta voi moni kaupunki ottaa mallia”, kiittelee Niemi Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Juha Niemi.

Niemi40haasteeseen mukaan lähtevän Espoon tavoitteena on olla Euroopan kestävin kaupunki. Kuva: Espoon kaupunki
Niemi40haasteeseen mukaan lähtevän Espoon tavoitteena on olla Euroopan kestävin kaupunki. Kuva: Espoon kaupunki

Lehdistötiedote 24.11.2021

Espoon kaupungin ilmastotavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Kohti tärkeää tavoitetta liikutaan laajan yhteistyön sekä älykkäiden ja kestävien kaupunkiratkaisujen voimin.

”Olemme mukana Niemi40haasteessa. Tavoitteemme on olla Euroopan kestävin kaupunki. Suomen nopeimmin kasvavana kaupunkina Espoo on hyvä esimerkki siitä, että kestävä kasvu on mahdollinen. Olemme sitoutuneet saavuttamaan YK:n Agenda 2030 tavoitteet edelläkävijöiden joukossa”, kertoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Yhteistyöllä kohti kestävämpää maailmaa

Espoossa painotetaan yhteisön roolin tärkeyttä ilmastoystävällisiä strategioita ja toimintatapoja kehitettäessä.

”Yhdessä Espoo-yhteisön kanssa ratkomme ilmastohaastetta ja yhteistyön tulokset näkyvät jo asukaskohtaisten päästöjen puolittumisena”, Espoon kaupungin kestävän kehityksen johtaja Pasi Laitala tarkentaa.

Yhteistyö on tärkeää alueellisesti, mutta myös laajemmassa mittakaavassa; vain siten kunnianhimoiset tavoitteet voidaan saavuttaa. Kumppaneiden kanssa tehtävillä älykkäillä ja kestävillä kaupunkiratkaisuilla tavoitellaan merkittävää hiilikädenjälkeä ja ratkaisuja globaaleihin ilmastohaasteisiin. Tässä yhteistyö yksityisen ja julkisen sektorin välillä on oleellista.

”Kohti ilmastoystävällistä yhteiskuntaa päästään vain, kun julkiset ja yksityiset tahot toimivat katsoen eteenpäin, yhteinen suuri kuva mielessä. Niemi Palvelut Oy on mainio esimerkki siitä, miten ilmastonäkökulma sisällytetään organisaation toimintaan läpi linjan”, kaupunginjohtaja Mäkelä kuvaa.

Niemen autot kulkevat jo täysin fossiilittomasti, ja seuraavana tavoitteena on kokonaan nollapäästöinen kuljetuskalusto ja hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä.

Niemi Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Juha Niemi onnittelee Espoon kaupunkia jo tehdyistä ilmastotoimista sekä kunnianhimoisista tavoitteista.

”Johdonmukaisuus ja tavoitteellisuus ovat ilmastoystävällisen toiminnan kulmakiviä. Espoon kaupunki tekee tärkeitä linjauksia ilmaston suhteen muille mallia näyttäen. Kannustankin niin kaikkia kaupunkeja kuin muitakin toimijoita liittymään haasteeseen – tehdään yhdessä Suomesta ja maailmasta kestävämpi paikka elää”, Niemi kiteyttää.

Niemi40haaste kutsuu kaikki toimijat konkreettisiin tekoihin ilmaston puolesta, kokoon tai alaan katsomatta. Niemi40haaste.fi

Lisätiedot:

Juha Niemi, toimitusjohtaja, Niemi Palvelut Oy, 0400 402 307, juha.niemi@niemi.fi

Pasi Laitala, kestävän kehityksen johtaja, Espoon kaupunki, 043 824 5427, pasi.laitala@espoo.fi

Lue lisää Espoon kaupungin ilmastotavoitteista

Avainsanat

Kuvat

Niemi40haasteeseen mukaan lähtevän Espoon tavoitteena on olla Euroopan kestävin kaupunki. Kuva: Espoon kaupunki
Niemi40haasteeseen mukaan lähtevän Espoon tavoitteena on olla Euroopan kestävin kaupunki. Kuva: Espoon kaupunki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Niemi Palvelut Oy
Niemi Palvelut Oy
Hankasuontie 11 B
00390 Helsinki

020 554 554https://www.niemi.fi

Niemi Palvelut Oy

Niemi Palvelut Oy on vuonna 1981 perustettu muutto- ja logistiikkapalveluihin erikoistunut palveluyritys. Vuonna 2020 toteutimme 35 000 muuttoa ja 60 000 muuta palveluprojektia ja liikevaihtomme oli 38,6 miljoonaa euroa. Palveluksessamme on lähes 1300 palvelutehtävien erikoisosaajaa. Palvelemme asiakkaitamme valtakunnallisesti. Toimintakeskuksemme sijaitsevat Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Tampereella, Turussa ja Vaasassa. Panostamme toiminnassamme vastuullisuuteen. Autokalustostamme 100 % kulkee fossiilittomasti: biokaasulla, uusiutuvalla dieselillä tai täyssähköllä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Niemi Palvelut Oy

Jätealan toisinajattelija Kapasity mukaan Niemi40haasteeseen: ”Laitteiden kunnostaminen on valmistavan teollisuuden tulevaisuutta”21.12.2021 09:00:00 EET | Tiedote

Jätteenhuollon edelläkävijä Kapasity Oy lähtee Niemi40haasteeseen rohkealla tavoitteella. Kapasity aikoo kunnostaa yhtä monta laitetta, kuin se on koko olemassaolonsa aikana valmistanut. ”Laitteet pitäisi rakentaa kunnostuskelpoisiksi, koska uusien valmistaminen tuottaa päästöjä. Tämän haasteen heitämme eteenpäin”, Kapasityn toimitusjohtaja Iiro Kankaansyrjä linjaa. Niemi Palvelut Oy tuntee Kapasityn. ”Kapasity nostaa kestävästi kierrätyksen tuottavuutta, ja tekee hienoa ilmastotyötä”, toimitusjohtaja Juha Niemi arvioi.

Niemi40haasteeseen lähtevä Kuljetusrinki: ”Haastamme muutkin YTP ry:n jäsenet tähtäämään hiilineutraaliuteen palveluissaan”14.12.2021 09:00:00 EET | Tiedote

Hiilineutraalisti ympäristönhuoltopalveluita tuottava Kuljetusrinki Oy liittyy Niemi40haasteeseen ja haastaa myös kaikki muut Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:n jäsenet. ”Me YTP:n jäsenet voimme yhdessä tehdä toimialastamme vieläkin vastuullisemman”, Kuljetusringin toimitusjohtaja Petri Saarinen kannustaa. ”On hienoa saada haasteeseen mukaan yritys, joka kannustaa muitakin ympäristönhuollon palveluyrityksiä ilmastotekoihin”, Niemi Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Juha Niemi iloitsee.

”Urheilun sankarteot tehdään hiilineutraalilla Stadionilla jo vuonna 2024” – Olympiastadion lähtee kovalla tavoitteella mukaan Niemi40haasteeseen7.12.2021 09:00:00 EET | Tiedote

Suomalaisen urheilun ja tapahtumien perinteikäs maamerkki Olympiastadion lähtee Niemi40haasteeseen kunnianhimoisella tavoitteella: tähtäin on hiilineutraalius jo vuonna 2024. ”Ilmastotyömme on hyvässä vauhdissa. Uskomme, että ympäristöasiat korostuvat entisestään myös tapahtumajärjestäjien valintakriteeristössä”, Olympiastadionin johtaja Ari Kuokkanen arvioi. Niemi Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Juha Niemi on samaa mieltä: ”Ilmastovastuu on sekä välttämättömyys että valtti.”

Kestävä kehitys olennainen osa taloudellista neuvontaa – Danske Bank vastaa Niemen ilmastohaasteeseen30.11.2021 09:00:00 EET | Tiedote

Danske Bank haluaa tukea asiakkaitaan ja yhteiskuntaa siirtymässä kohti vähähiilisempää tulevaisuutta ja lähtee mukaan Niemi Palvelut Oy:n ilmastohaasteeseen. Pankit ovat ratkaisevassa osassa tukemassa yhteiskunnan siirtymää kohti vähähiilisyyttä. Danske Bank tekee tiivistä yhteistyötä asiakkaidensa kanssa ja tarjoaa heille taloudellista neuvontaa ja ratkaisuja, jotka tukevat vihreää siirtymää.