Messukeskus

Täydentävät hoidot ja ravitsemus hyvinvointia edistämässä

Jaa

Täydentävät hoidot tarjoavat laajan kentän vaihtoehtoja perinteisen lääketieteen rinnalle. Muun muassa ravitsemuksella, luontaistuotteilla ja osteopatialla voidaan edistää terveyttä. I love me -messut 20.-22.10. Messukeskuksessa esittelee terveydenhoitoalan uutuuksien lisäksi myös erilaisia lääketiedettä täydentäviä hoitomuotoja.

Viime vuonna 43 prosenttia I love me -messujen kävijöistä tutustui messuilla luontaisen terveydenhoidon tuotteisiin tai palveluihin. (Lähde: Kantari TNS:n tekemä I love me 2016 kävijätutkimus.) Tänä vuonna messuilla on esillä entistä enemmän luontaistuotteita tarjoavia yrityksiä. Lisäksi Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto valitsee vuosittain parhaan terveystuotteen, superruoan, hoitotuotteen ja urheiluvalmisteen. Palkintojen saajat julkistetaan I love me -messuilla.

Ruokavaliolla helpotusta reumaan ja endometrioosiin

Ravitsemuksella pyritään vaikuttamaan ihmisen hyvinvointiin. Messuilla kerrotaan, miten ruokavalion muutoksilla voi vaikuttaa endometrioosiin, hedelmällisyyteen, niveliin, tuki- ja liikuntaelinsairauksiin sekä suolistoon ja jopa aivoihin. Esiin nostetaan myös ruoan alkuperän ja valmistustapojen läpinäkyvyys tulevaisuudessa. Lisäksi asiantuntijatrio, jossa on mukana biohakkeri, lääkäri ja ravintoasiantuntija, kertoo biohakkeroinnista ja siitä, miten ravitsemus ja teknologia voidaan valjastaa terveyden edistämiseen.

- Terveyttä edistävässä ruokavaliossa olennaista on kokonaisuus, eivätkä yksittäiset ruoka-aineet tee ruokavaliosta terveellistä tai epäterveellistä. Reumasairaus vaikuttaa elimistöön monin tavoin. Tulehdus lisää aineenvaihduntaa, jolloin energian ja ravintoaineiden tarve kasvaa. Paras vaihtoehto on monipuolinen ruokavalio, Reumaliiton toimitusjohtaja Maria Ekroth sanoo.

Reumaliitto julkaisi aiemmin tänä vuonna tietopaketin, johon on koottu kattavasti ravitsemustietoa tuki- ja liikuntaelinten tueksi. Hankkeen asiantuntijoina olivat ravitsemusterapian professori Ursula Schwab ja reumatologian erikoislääkäri Antti Puolitaival. Tietopaketti löytyy Reumaliiton verkkosivuilta.

Lääketiedettä täydentäviä hoitoja

I love me -messuilla on mahdollisuus kokeilla myös muun muassa osteopatiaa, kiropraktiikka, hierontaa ja jäsenkorjausta. Osteopatiaa käytetään hoitomuotona mm. alaselkäkivussa, migreenissä ja huimauksessa.

- Asiakaskunta laajenee koko ajan, ja esimerkiksi toiminnallisiin vatsavaivoihin, päänsärkyyn tai stressioireisiin haetaan helpotusta osteopatiasta. Hoito sopii loistavasti täydentämään esimerkiksi koululääketiedettä, ja rekisteröityinä terveydenhuollon ammattilaisina osteopaatit osaavat lähettää asiakkaan tarvittaessa eteenpäin jatkotutkimuksiin. Osteopatiassa pyritään löytämään ihmisen olemassa olevat voimavarat ja terveys sekä tukemaan yksilön paranemisen prosessia, kertoo osteopaatti Laura Lee Kamppila Osteopatiakeskus Valosta.

Ohjelmapoimintoja:

pe 20.10. klo 10.30 (Lounge) Ravitsemus tuki- ja liikuntaelinsairauksissa / ravitsemusterapeutti Laura Heikkilä, Suomen Reumaliitto

pe 20.10. klo 12 (Plaza): Ota ohjat omiin käsiin – näin hoidat endometrioosia ja hedelmällisyyttäsi ruokavalion avulla / englantilainen ravintoterapeutti Henrietta Norton (esityskieli englanti)

pe 20.10. klo 14.30 (Lounge): Optimaalinen ravitsemus, terveys ja teknologia: Biohakkeroinnin lyhyt oppimäärä / biohakkeri Teemu Arina, lääkäri Olli Savijärvi ja ravintoasiantuntija Jaakko Halmetoja

pe 20.10. klo 15.30 (Lounge): Suolistoa hoitamalla superaivot – paranna aivotoimintaasi ja hoida suolistosi kuntoon ravinnon avulla / ravintovalmentaja Annika Havaste

la 2.10. klo 12.00 (Lounge): Stressi ja aivot: kumpi on isäntä ja kumpi renki? / tietokirjailija Leeni Peltonen

la 21.10. klo 13.30 (Lounge): Nivelterveys ja ravintolisät / terveystuoteasiantuntija Jarmo Hörkkö

la 21.10. klo 15.30 (Lounge): Ruokariippuvuus, mitä se on? / projektikouluttaja Suvi Björkqvist

su 22.10. klo 11 (Plaza): Optimaalinen ravitsemus, terveys ja teknologia: Biohakkeroinnin lyhyt oppimäärä / biohakkeri Teemu Arina, lääkäri Olli Savijärvi ja ravintoasiantuntija Jaakko Halmetoja

su 22.10. klo 13.00 (Lounge): Kysy, farmaseutti vastaa / farmaseutti Petri Leppäkoski

su 22.10. klo 14.00 (Lounge): Hiljainen tulehdus vaarantaa terveytemme / terveystuoteasiantuntija Jarmo Hörkkö

su 22.10. klo 14.30 (Lounge): Ruoan tulevaisuus ja läpinäkyvyys / Lasse Jalkanen ja Jaakko Halmetoja

su 22.10. klo 15.30 (Lounge): Tunnelukot kehon sairauksien syynä / erikoislääkäri Sauli Siekkinen

I love me on tyylin, hyvän olon ja itsestä huolehtimisen tapahtumakokonaisuus, joka järjestetään 20.–22.10.2017 Messukeskuksessa Helsingissä.

Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, p. 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com

www.iloveme.fi www.facebook.com/iloveme.fi #iloveme2017 ig: @iloveme_official

Lisätietoa median ja bloggaajien akkreditoitumisesta I love me -messuille: http://messukeskushelsinki.fi/uutishuone/akkreditointi/

Toimittajat voivat akkreditoitua myös tapahtuman aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa. Bloggaajien akkreditointi päättyy tiistaina 10.10.

Kuvia vuoden 2016 I love me -messuista vapaasti median käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com/

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

*040 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa ja yli 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9000 näytteilleasettajaa ja yli 1,1 miljoonaa kävijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme