Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tays aikuispsykiatrian uudisrakennuksen sijaintipaikka Kaupin kampuksella on valittu

Jaa

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus on päättänyt 10.9. kokouksessaan aikuispsykiatrian sijaintipaikasta.

Kaupin kampuksella selviteltiin useita vaihtoehtoja aikuispsykiatrian sijainnille, ja alue Arvo Ylpön kadun ja Kaupin metsän läheisyydessä todettiin yksimielisesti parhaaksi vaihtoehdoksi.

-Uudelle paikalla saadaan rakennettua modernit tilat, joissa yhdistyvät luonnonläheisyys, hyvät liikenneyhteydet sekä yhteys Taysin muihin palveluihin, kertoo rakennuttajapäällikkö Matias Seini.

Nykyiset tilat Nokian Pitkäniemessä eivät vastaa tulevaisuuden hoidon tarpeisiin, eikä korjausrakentaminen näiden tilojen osalta olisi ollut kannattavaa, siksi uudisrakentaminen on välttämätöntä. Tilojen siirtymisestä Tays Keskussairaalan alueelle päätettiin jo aiemmin, mutta nyt ratkaistiin rakennuksen sijainti kampusalueella.

Rakennuksen arkkitehtuurissa on päädytty sakaramalliseen pohjaratkaisuun, jossa nähdään monia etuja.

-Tällä ratkaisulla hoidon turvallisuutta ja tehokkuutta voidaan lisätä. Se, että rakennus on pikemminkin laaja kuin korkea, mahdollistaa, että useampi osasto saadaan sijoitettua maan tasalle. Tämä puolestaan parantaa mm. rajatun ulkoilun mahdollisuuksia. Uusissa tiloissa lähes kaikki potilashuoneet ovat yhden hengen huoneita. Henkilökunnalle puolestaan tukipalvelut ovat aiempaa paremmin saatavilla ja naapuriapu eri osastoille sujuu paremmin. Rakennus tukee eri osastojen yhteistyötä ja asiakkaan on helpompi asioida myös muissa Taysin yksiköissä, kertoo projektipäällikkö Hannu Hunnakko.

Uusissa aikuispsykiatrian tiloissa tulee olemaan 180 potilashuonetta ja siellä työskentelee lähes 500 työntekijää.

Investointipäätös on tarkoitus tehdä keväällä 2019 ja tavoitteena on päästä aloittamaan toiminta Kaupissa vuoden 2023 alussa.

Kokonaisuutena Kaupin kampuksen liikenne on tarkoitus keskittää Arvo Ylpön kadun varrelle ja rauhoittaa sairaala-alue pääosin kevyelle liikenteelle. Henkilökunnan ja asiakasmäärän kasvaessa myös pysäköintialueita kehitetään, uusi pysäköintihalli on otettu osittain käyttöön jo toukokuussa.

Lisätietoja

kehitysjohtaja Isto Nordback, puh. 050 591 1458,  isto.nordback@pshp.fi

rakennuttajapäällikkö Matias Seini, puh. 050 340 5366, matias.seini@pshp.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Teiskontie 35, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme