Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tays Hatanpää toimii lähivuosinakin lähes nykyisellä laajuudella

Jaa

Taysin toiminta Tampereen Hatanpäällä jatkuu lähivuosina lähes nykyiseen tapaan. Sen sijaan pitkällä aikavälillä sellaiset toiminnat, jotka eivät välittömästi tue perusterveydenhuollon toimintaa, on tarkoituksenmukaista siirtää Hatanpäältä Tays Keskussairaalan alueelle. Osa erikoissairaanhoidon toiminnasta on sellaista, joka hyötyy keskittämisestä yhteen toimipisteeseen.

Sairaanhoitopiirin hallitus käsitteli tällä viikolla Tays Hatanpään tulevaisuutta osana uudistamisohjelman jatko-osan valmistelua. Hallitus linjasi, että nopealla aikavälillä tehdään vain pieniä toiminnan siirtoja, joista ei tule uusia vuokrakustannuksia sairaanhoitopiirille.

Luovutaan Hatanpään C-rakennuksesta

Nopean aikataulun mukaisesti Hatanpäältä Keskussairaalan alueelle siirretään hematologian poliklinikka, korvapoliklinikka ja näönkuntoutus. Hematologian poliklinikka siirtyy Keskussairaalan uuteen F-rakennukseen syyskuussa 2020. Hatanpään korvapoliklinikka siirtyy Keskussairaalan kuulokeskuksen yhteyteen maaliskuussa 2020. Lisäksi näönkuntoutus palaa Hatanpäältä Keskussairaalan alueelle myöhemmin päätettävänä ajankohtana.

Nämä ratkaisut mahdollistavat Hatanpään C-rakennuksesta luopumisen. Rakennuksessa on vuokrattuna Taysille tuhat neliötä tilaa, jonka vuokra on noin 300 000 euroa vuodessa.

Pitkän aikavälin ratkaisuna keskittäminen

Aikaisintaan vuosikymmenen loppua koskevan uudistamisohjelman pohjaksi hallitus päätti, että osa Hatanpään toiminnoista suunniteltaisiin siirrettäväksi sote-uudistuksen linjausten pohjalta perusterveydenhuollon toiminnaksi.

Sen sijaan koko Hatanpään leikkaus- ja poliklinikkatoiminta sekä tukipalvelut siirtyisivät Keskussairaalaan. Kustannuksia laskettaessa on huomioitu, että joka tapauksessa 2030-luvun kuluessa tiloja Hatanpäällä tulisi ryhtyä modernisoimaan sekä kiinteistölähtöisistä että toimintolähtöisistä syistä.

Suunniteltaessa Tays Keskussairaalan uudistamisohjelman jatkoa on selvitettävä kaikki eri näkökohdat, jotka voivat vaikuttaa hoitoyksiköiden kokoihin. Hatanpään toiminnat ovat yksi keskeinen niihin vaikuttava tekijä. Päätökset varsinaisista investoinneista tehdään erikseen.

Hallitus totesi maanantain kokouksessaan, että valmistelua jatketaan erityisesti Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sote-valmistelun kanssa. Tavoitteena on, että uudistamisohjelman jatko-osaa käsiteltäisiin hallituksessa loppuvuodesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kehitysjohtaja Isto Nordback,
puh. 050 5911458

Projektipäällikkö Arto Ranta,
puh. 050 5121546

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Puoliso tai tukihenkilö voi 1.6. lähtien osallistua myös synnytyksen jälkeiseen aikaan sekä keisarileikkaukseen Taysissa29.5.2020 11:59:26 EESTTiedote

Puolison tai tukihenkilön läsnäolon rajoituksia synnytyksessä ja synnytyksen jälkeisenä aikana lievennetään 1.6.2020 alkaen Taysissa. Vastedes sekä synnytykseen että synnytyksen jälkeiseen hoitoon saa osallistua yksi tukihenkilö, mikäli perhe asuu Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelta tai on lähetetty Taysiin lääketieteellisin perustein.

Koronaan sairastuneiden kontakteja selvitetään sähköisellä kyselyllä – nopeuttaa altistuneiden jäljittämistä15.5.2020 07:26:50 EESTTiedote

Koronatartunnan jäljittäminen on tärkeää epidemian hillitsemiseksi. Tähän saakka Pirkanmaan sairaanhoitopiirin jäljitystiimi on soittanut koronatartunnan saaneille henkilökohtaisesti ja kartoittanut, mistä potilas mahdollisesti on saanut tartunnan ja keitä muita virukselle on voinut altistua. Nyt asiakas voi täyttää koronajäljityskyselyn OmaTays-palvelussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme