Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tays ja Coxa sote-alan mainejohtajia

Jaa

Taysilla on Suomen yliopistosairaaloista paras maine. T-Median tekemässä sote-alan valtakunnallisessa vertailussakin Tays sijoittuu toiseksi, kun mainetta verrataan sote-alan yksityisiin, julkisiin ja kolmannen sektorin toimijoihin. Parempi maine kansalaisten näkemyksiin nojaavassa tutkimuksessa on vain Coxalla, joka kuuluu Taysin kanssa samaan konserniin.

Taysin maineen osa-alueiden muutos 2019-2021. Lähde: T-Median mainetutkimus 2021.
Taysin maineen osa-alueiden muutos 2019-2021. Lähde: T-Median mainetutkimus 2021.

Taysin maineen kaikki eri osa-alueet ovat kehittyneet viime vuosina myönteisesti. Eniten on parantunut työnantajamaine, mutta myös luottamus johtamiseen ja palveluihin on lisääntynyt. Ne ovat vaikuttaneet myönteisesti myös Taysin sidosryhmätukeen, kuten Taysia kohtaan koettavaan luottamukseen.

Tutkimuksessa maine koostuu kahdeksasta eri ulottuvuudesta, joita ovat työpaikka, palvelut, hallinto, johto, innovaatiot, vuorovaikutus, talous ja vastuullisuus. Hyvä maine luo vahvaa sidosryhmätukea eli mainepääomaa. Tutkimuksen perusteella kansalaisten luottamus ja suositteluhalukkuus ovat kahdessa vuodessa lisääntyneet. Palveluja käytettäisiin entistä halukkaammin ja kiinnostus Taysia kohtaan työpaikkana on kasvanut. Taysia myös puolustettaisiin entistä todennäköisemmin, jos se joutuisi vaikeuksiin. Niin ikään kansalaisten investointihalukkuus Taysia kohtaan on kasvanut.

Sote-ala kaipaa vuorovaikutusta

Eniten parannettavaa Taysilla on edelleen vuorovaikutuksessa ja työnantajamaineessa. Vuorovaikutus on yleisesti melko heikolla tolalla sote-alan toimijoilla. Sote-tasoon verrattuna Taysin vuorovaikutus ympäröivän yhteisönsä kanssa on kuitenkin arvioitu onnistuneeksi.

T-Median mainetutkimuksessa selvitetään ihmisten käsityksiä eri organisaatioista. Tutkimus ei siis kerro siitä, millainen Tays tosiasiassa on vaan millaisia suuren yleisön mielikuvat ja käsitykset Taysista ovat. Ne ovat tärkeää tietoa siksi, että ihmiset toimivat pitkälti mielikuviensa ja käsitystensä perusteella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Taysin maineen osa-alueiden muutos 2019-2021. Lähde: T-Median mainetutkimus 2021.
Taysin maineen osa-alueiden muutos 2019-2021. Lähde: T-Median mainetutkimus 2021.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella sekä psykiatrian avohoidon eri toimipisteissä. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa, Tays Sydänsairaala, Fimlab Laboratoriot ja Tays Kehitysyhtiö. Lisätietoja meistä: tays.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pirkanmaalla otettu käyttöön FINENTRY-palvelu Suomeen matkustaville27.5.2021 11:48:46 EEST | Tiedote

Finentry.fi-palvelu on otettu tällä viikolla käyttöön Pirkanmaalla. Palvelun avulla Suomeen matkaa suunnitteleva saa toimintaohjeet Suomeen saavuttaessa edellytettävistä koronaan liittyvistä toimista. Palvelusta matkailija voi varata ajan Suomessa tehtävään koronavirustestiin FINENTRYn sopimuskumppaneiden näytteenottopisteissä tai saa ohjeet näytteenoton järjestämisestä muualla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme