Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tays järjestää koko perheen Ylisfestarit elokuussa 2022 viimeistä kertaa

Jaa

Taysin kehitysvammapalvelut järjestää perinteiset Ylisfestarit lauantaina 13. elokuuta kello 12-18 Nokian Pitkäniemessä kahden vuoden tauon jälkeen. Päihteetön ja päiväaikaan järjestettävä festivaali sopii kaikille juhlijoille vauvasta vaariin. Vuonna 2022 Ylisfestarit järjestetään viimeistä kertaa.

Ylisfestareiden lavalla on vuosien varrella totuttu näkemään suomalaisia eturivin artisteja. Näin on myös tänä vuonna, kun esiintymään saapuvat Mikko Harju, Nelli Matula, Herra Ylppö sekä festivaalin kruunaava pääesiintyjä Chisu. Tapahtuman juontaa Sami Hintsanen. Luvassa on tänäkin vuonna aitoa ja iloista Ylisfestareiden tunnelmaa Pitkäniemen kauniissa rantamaisemissa.

Musiikin lisäksi Ylisfestareilla voi nauttia herkullisesta festariruuasta, kierrellä myyntialueella, rapsuttaa kaverikoiria, pomppia pomppulinnassa ja ratsastaa ponilla. Lasten alueella iloisesta tunnelmasta tempuillaan huolehtivat Sorin Sirkus ja Riesa Pelle.

Ylisfestariliput voi nyt ostaa ennakkoon Tiketistä tai festaripäivänä portilta. Vaikka Pitkäniemen alueella on useita parkkialueita, kannattaa paikalle saapuessa suosia julkisia kulkuneuvoja. Mukaan kannattaa myös varata käteistä rahaa, sillä maksukortit käyvät festarialueella rajoitetusti.

Kaikille sopivat festarit vuodesta 1999 vuoteen 2022

Ylisfestarit sai alkunsa vuonna 1999 kehitysvammahuollon asiakastapahtumana. Vuosien saatossa Ylifestarit on laajentunut erityisryhmien tapahtumasta koko perheen festariksi, jossa myös erityistarpeet edelleen huomioidaan. Päihteettömyyden vuoksi Ylisfestareilla ei ole totuttu näkemään järjestyshäiriöitä, ja esteettömyyden vuoksi alueella liikkuminen on helppoa niin pyörätuolilla kuin lastenrattaillakin.

−Ylisfestareiden kantavana ideana on aina ollut se, että yleisö on yhtä ja samaa, musiikista ja hyvästä tunnelmasta kiinnostunutta porukkaa, kertoo osastonhoitaja Jyrki Borenius Taysin kehitysvammapalveluista.

Vaikka tapahtuma on kerännyt suuren suosion, jäävät vuoden 2022 festarit viimeisiksi. Syitä lopetuspäätökselle on monia. Tapahtuma on järjestetty osana Pirkanmaan sairaanhoitopiirin toimintaa, mutta hyvinvointialueen aloittaessa tammikuussa 2023 sairaanhoitopiirin toiminta päättyy. Myös festarijärjestelyjen ydinporukka pienenee eläköitymisten johdosta. Lisäksi psykiatrian palvelut muuttavat lähivuosina Tays Keskussairaalan alueelle, minkä vuoksi nykyisellä festarialueella on käynnissä asemakaavoitus. Muutokset yhdessä muodostavat Ylisfestareiden lopetukselle luonnollisen ajankohdan.

−Olemme kiitollisia kuluneista vuosista ja festareiden kasvaneesta suosiosta. Uskon, että monelle jää unohtumattomia muistoja Ylisfestareista vuosien varrelta, Borenius toteaa.

-Ja toivomme tietenkin myös, että festarit tullaan elokuussa hyvästelemään runsain joukoin, hän jatkaa.

Lisätietoja tapahtumasta tays.fi/ylisfestarit

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Osastonhoitaja
Jyrki Borenius
jyrki.borenius@pshp.fi
puh. 050 313 0422
Tays Kehitysvammapalvelut

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella sekä psykiatrian avohoidon eri toimipisteissä. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa, Tays Sydänsairaala, Fimlab Laboratoriot ja Tays Kehitysyhtiö. Lisätietoja meistä: tays.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Ukrainatalo sai etiikkapalkinnon30.6.2022 13:30:24 EEST | Tiedote

Pirkanmaan terveydenhuollon etiikan edistämisrahaston vuosittainen etiikkapalkinto on tänä vuonna myönnetty Tampereella toimivalle Ukrainatalolle. Palkinto on 6000 euroa. Vuosittain jaettavan palkinnon myöntää Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja sen hoitoeettinen neuvottelukunta. Ukrainatalo perustettiin keväällä 2022, ja se on ensimmäinen Suomessa toimiva sotaa paenneille ukrainalaisille tarkoitettu kohtaamispaikka. Ukrainatalon tavoitteena on edistää kotoutumista, työllistymistä sekä verkostoitumista. Avoimin ovin toimiva talo tarjoaa yhteisöllisyyden lisäksi myös käytännön tukea. Apua on mahdollista saada esimerkiksi työ- ja opiskelupaikan hakemiseen sekä asuntojen ja majoituksen etsimiseen. Lapsille järjestetään kerhotoimintaa, ja nuorille aikuisille se toimii myös oppimiskeskuksena. Tavoitteena on lisätä suomalaisten ja ukrainalaisten kulttuurin tuntemusta. Ukrainatalo toimii vapaaehtoisvoimin, ja sen käyttäjät tulevat ympäri Suomea. Pirkanmaan etiikan edistämispalkinnon saajaksi voi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme