Pirkanmaan hyvinvointialue

Tays laajentaa opiskelijasijaisten lääkehoito-oikeuksia suonensisäiseen neste- ja lääkehoitoon

Jaa
Kesästä 2023 lähtien Taysin sairaaloissa sekä lähisairaalapalveluissa sijaisena työskentelevät sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, kätilö- ja ensihoitajaopiskelijat voivat rajoitetusti osallistua suonensisäiseen lääke- ja nestehoitoon.

Pirkanmaan hyvinvointialueen sairaalapalveluissa, eli Taysin sairaaloissa sekä lähisairaalapalveluissa työskentelevät opiskelijasijaiset voivat jatkossa saada rajatun oikeuden suonensisäiseen lääke- ja nestehoitoon. Lupa on rajattu koskemaan tavanomaisia lääke- ja nestehoitovalmisteita, kuten yleisimmin käytettyjä antibiootteja. Toimintatavan ulkopuolelle jäävät tehohoito- ja lapsipotilaat.

– Opiskelijasijaisten rajattu oikeus suonensisäisen lääke- ja nestehoidon toteuttamiseen on otettu viime vuosina käyttöön kaikissa yliopistosairaaloissa, hoitotyön johtaja Elina Mattila Pirkanmaan hyvinvointialueen sairaalapalvelulinjalta kertoo.

– Uudella toimintatavalla pystymme osaltamme vaikuttamaan kesän potilashoidon sujuvuuteen. Samalla tuemme opiskelijoiden kehittymistä lääkehoidossa ja siten autamme heitä työelämään siirtymisessä, Mattila jatkaa.

Luvalla tarkat ehdot

Opiskelijasijainen ei jatkossakaan saa lupaa suonensisäisen lääke- ja nestehoidon toteuttamiseen automaattisesti, vaan lupa edellyttää esihenkilön harkintaa.

– Opiskelijasijaisen tulee myös itse vapaaehtoisesti haluta toteuttaa rajattua suonensisäistä lääkehoitoa, Mattila korostaa.

Opiskelijan osaaminen varmistetaan riittävän pitkälle suoritetuilla opinnoilla, lääkehoidon koulutuksilla sekä kattavalla perehdytyksellä. Lisäksi opiskelijasijaiselle varmistetaan riittävä laillistetun terveydenhuollon ammattihenkilön tuki koko määräaikaisen työsuhteen ajalle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hoitotyön johtaja Elina Mattila, Pirkanmaan hyvinvointialueen sairaalapalvelulinja
puh. 0503130373
elina.mattila@pirha.fi


Lääkitysturvallisuuskoordinaattori Terhi Toivo, Pirkanmaan hyvinvointialue
puh. 0407021262
terhi.toivo@pirha.fi

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue järjestää ja pääosin myös tuottaa julkiset sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut Pirkanmaalla. Hyvinvointialue aloitti toimintansa 1.1.2023.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Kokemusasiantuntijat pitivät uutta psykiatrista sairaalaa toimivana26.5.2023 15:48:48 EEST | Tiedote

Taysin uuden psykiatrisen sairaalan rakennustyöt ovat loppusuoralla. Omaiskokemusasiantuntijat tutustuivat ensi vuoden alussa käyttöön otettaviin tiloihin. Vaikutelmat olivat positiivisia. Sekä rakennuksen valoisa arkkitehtuuri että toiminnan kannalta tarkasti harkitut tilat saivat kiitosta. Kokemusasiantuntijoiden mukaan rakennus luo toiminnalle puitteet, vaikka henkilökunta onkin tärkein.

Hyvinvointialue turvaa palveluja myös ulkomaisella työvoimalla – työntekijät ovat pääosin intialaisia ja filippiiniläisiä26.5.2023 07:45:00 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialue turvaa eniten hoivaa tarvitsevien pirkanmaalaisten palvelut muun muassa rekrytoimalla työntekijöitä ulkomailta. Aiemmin ulkomaista työvoimaa on ollut vain muutamissa Pirkanmaan kunnissa, mutta nyt ulkomailta tulleita työntekijöitä työskentelee koko hyvinvointialueella. Ulkomainen rekrytointi on yksi keino, jolla työvoiman saatavuutta Pirkanmaalla parannetaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme