Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tays Satamalaa ja Tays Valkeakoskea johdetaan kampuksina

Jaa

Taysin Sastamalan ja Valkeakosken toimipisteiden johtamisessa otetaan käyttöön kampusjohtamisen malli yhteistyössä Sastamalan ja Valkeakosken kaupunkien kanssa. Malli tähtää kaupunkien ja sairaanhoitopiirin entistä tiiviimpään yhteistyöhön peruspalvelujen ja erikoissairaanhoidon johtamisessa. 

Sairaanhoitopiirin hallitus nimesi maanantaina sairaala-alueille kampusjohtoryhmät, jotka vastaavat kampusten strategisesta johtamisesta. Ne asettavat toiminnan ja talouden raamit ja huolehtivat yhteyksistä tulevaan maakuntaan. Toiminnan perustaksi ne valmistelevat kampuksille kokonaissuunnitelmat ja seuraavat niiden täytäntöönpanoa. Kampuksen strategisella johtamisella on myös kiinteä yhteys alueen elinvoimaisuuteen ja terveyden edistämiseen.

Tays Sastamalan kampusjohtoryhmä:

 • Jarkko Malmberg, kaupunginjohtaja, Sastamala
 • Päivi Tryyki, sosiaali- ja terveysjohtaja, Sastamala
 • Jussi Korkeamäki, ylilääkäri, Sotesi, Sastamala, puheenjohtaja
 • Anne Kantola, johtava hoitaja, Sotesi, Sastamala
 • Rainer Zeitlin, Tays Sastamalan muutosjohtaja, PSHP
 • Marita Saari, ylihoitaja, PSHP
 • Tiina Surakka, hallintoylihoitaja, PSHP
 • Tuula Lehtinen, vastuualuejohtaja, PSHP
 • Kirsi Koivuniemi, henkilöstön edustaja, PSHP
 • Lisäksi toinen henkilöstön edustaja nimetään Sastamalasta (Sotesi).

Tays Valkeakosken kampusjohtoryhmä:

 • Jukka Varonen, kaupunginjohtaja, Valkeakoski
 • Sanna Rautalammi, sosiaali- ja terveysjohtaja, Valkeakoski
 • Arja Myllynen, ylilääkäri, Valkeakoski
 • Jarmo Airaksinen, toimitilapäällikkö, Valkeakoski
 • Juha Alanko, sairaalan johtaja, PSHP, puheenjohtaja
 • Päivi Rissanen, ylihoitaja, PSHP
 • Eija Tomas, hallintoylilääkäri, PSHP
 • Heikki Mäenpää, vastuualuejohtaja, PSHP
 • Seija Veijonen, henkilöstön edustaja, PSHP
 • Lisäksi toinen henkilöstön edustaja nimetään Valkeakoskelta.

Tays Valkeakosken ja Tays Sastamalan kampukset ovat profiileiltaan erilaiset. Valkeakosken kampuksella sosiaali- ja terveydenhuollon integraatio on pidemmällä ja kampuksella on jatkossakin päivystystoimintaa. Sastamalan kampus profiloituu selkeämmin terveydenhuollon kampuksena, jolla ei ole yhteispäivystystä.

Kampusjohtamisen malli on osa Pirkanmaan erikoissairaanhoidon muutosta, jossa aluesairaalat ovat liittyneet osaksi Taysia ja aluesairaaloiden omasta hallinnosta on luovuttu 1.6.2017. Parhaillaan on valmisteilla myös Tampereen kaupungin Hatanpään sairaalan ja Taysin yhdistyminen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen
puh.050 68048

Hallintojohtaja Vuokko Ylinen
puh. (03) 311 66510, 050 5765190

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Teiskontie 35, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä yli miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella sekä Lahden sädehoidon yksikössä. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy, Fimlab Laboratoriot Oy ja FinnMedi Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Miten syödä hyvin kotona ja koulussa? – tietoa lasten ja nuorten ravitsemuksesta avoimessa tilaisuudessa 25.9.21.9.2017 10:31Tiedote

Mitä suositukset sanovat lasten ja nuorten ruokailusta? Miten ne toteutuvat Pirkanmaalla ja millaisia hyviä käytäntöjä maakunnassa on kehitetty kouluruokailun edistämiseksi? Muun muassa näihin kysymyksiin pureudutaan lasten ja nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille ja perheille suunnatussa tilaisuudessa Taysissa maanantaina 25.9. Koko päivän kestävässä tilaisuudessa käydään läpi uusimmat kouluruokailu- ja lapsiperheiden ravitsemussuositukset, niiden jalkauttamista ja tarkastellaan Pirkanmaan tilannetta THL:n tutkimusten valossa. Tilaisuus liittyy Pirkanmaan alueelliseen terveyden edistämistyöhön, jonka yhtenä painopisteenä vuosina 2017-2020 on lasten ja nuorten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Terveyden edistämistä maakunnassa koordinoi Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. Tavoite: kaikki syövät koulussa Uusi kouluruokailusuositus yhdistää entistä vahvemmin kouluruokailun osaksi koulun opetusta ja kasvatusta. Keskeinen tavoite on, että koulussa kaikki syövät. Tavoitteeseen pää

Pekka Järvinen valtuuston ja Leena Kostiainen hallituksen johtoon28.8.2017 14:07Tiedote

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Pekka Järvinen (SDP) Valkeakoskelta. Maanantaina 28.8.2017 kokoontunut valtuusto valitsi 1. varapuheenjohtajaksi Jari Anderssonin (KOK) Sastamalasta ja 2. varapuheenjohtajaksi Arja Rinneahon (VIHR) Pirkkalasta.                           Sairaanhoitopiirin hallitusta johtaa alkaneen valtuustokauden Leena Kostiainen (KOK) Tampereelta. Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Ilpo Sirniö (SDP) Tampereelta. Tarkastuslautakunnan puheenjohtajana toimii Pekka Anttila (SDP) Tampereelta. Sairaanhoitopiirin hallitus 2017-2021 SDP Ilpo Sirniö (vpj), Tampere, varajäsen Jaana Männikkö, Parkano Leena Mankkinen, Ylöjärvi, varajäsen Raija Nurminen, Nokia Esa Mikkola, Mänttä-Vilppula, varajäsen Ashton Peasley, Sastamala KOK Leena Kostiainen (pj), Tampere, varajäsen Aleksi Jäntti, Tampere Anneli Taina, Tampere, varajäsen Mira Anttila, Mänttä-Vilppula Mauri Jussila, Kangasala, varajäsen Pasi Viitasalo, Parkano VIHR Olga Haapa-

Sairaanhoitopiiri tukee jatkuvaa kehittymistä21.8.2017 12:59Tiedote

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi maanantaina uuden henkilöstöpoliittisen ohjelman, joka painottaa muun muassa jatkuvaa henkilöstön ammattitaidon ja työmenetelmien kehittämistä. Yliopistolliselle sairaalalle on tärkeää, että työpaikoilla on mahdollisuus esimerkiksi tieteelliseen tutkimustyöhön. Sairaanhoitopiirissä pidetään myös tärkeänä, että jokainen työntekijä saa palautetta työstään. Palaute luo mahdollisuuksia kehittyä.   Hyvä esimiestyö on sairaanhoitopiirissä kaikkien oikeus. Kaikilta esimiehiltä ja johtajilta edellytetään taitoa johtaa ihmisiä. Esimiestyössä korostuvat läsnäolo ja havaittuihin ongelmiin puuttuminen. Esimies huolehtii yhdenvertaisista ja oikeudenmukaisista menettelytavoista työyksikön henkilöstöasioissa sekä yhteisten pelisääntöjen luomisesta ja ylläpidosta. Esimies vastaa myös siitä, että työyksikössä noudatetaan yhtenäisiä hoitolinjoja ja yhdenmukaisesti hyvää potilas- ja asiakaspalvelua. Vastuuta näiden toteutuksesta on kuitenkin kaikilla työnt

Pirkanmaalla todettu tänään kolme uutta tuhkarokkotapausta3.8.2017 12:00Tiedote

Kolmella pirkanmaalaisella aikuisella on varmistunut tänään tuhkarokko. Sairastuneet kuuluvat samaan matkaseurueeseen Pirkanmaalla eilen varmistetun tuhkarokkotapauksen kanssa. Kaikki kolme ovat sairastuneet tuhkarokkoon Italian matkan jälkeen. Sairastuneet on rokotettu lapsuudessa tuhkarokkoa vastaan, mikä on varmistettu myös THL:n tekemissä vasta-ainetutkimuksissa. Heillä on ollut lieviä ihottuma- ja kuumeoireita, mikä sopii aiemmin rokotetun taudinkuvaan. On todennäköistä, että kaikki neljä ovat saaneet tartunnan samasta lähteestä Italiassa. Voimakas altistuminen on mahdollisesti tapahtunut junamatkan yhteydessä. Seurue on matkaillut useissa turistikohteissa Italiassa. On hyvin epätodennäköistä, että rokotetun henkilön tuhkarokko aiheuttaa jatkotartuntoja tai epidemiaa Suomessa. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri seuraa tilannetta tarkoin. Kaikki matkaseurueen jäsenet on kartoitettu oireiden, altistuksen ja rokotushistorian osalta.

Tays aloitti yhteistyön ruotsalaissairaalan kanssa3.7.2017 12:22Tiedote

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on allekirjoittanut sopimuksen Taysin ja Tukholmassa sijaitsevan Karoliinisen yliopistosairaalan välillä lääketieteellistä diagnostiikkaa ja hoitoa sekä koulutus- ja innovaatiotoimintaa koskevasta yhteistyöstä. Se sisältää esimerkiksi erikoisalojen haastavien potilaiden konsultaatiota ja keskinäistä täydennyskoulutusta. Nyt solmitulla sopimuksella Taysin ja Karoliinisen yliopistosairaalan potilaiden hoidossa on mahdollista hyödyntää molemminpuolista lääketieteellistä asiantuntemusta sekä asiantuntijoiden kouluttautumismahdollisuuksia, kuten Taysissa sijaitsevan Kirurgian koulutuskeskuksen palveluja. Kirurgian koulutuskeskus on Pohjoismaiden ainoa kirurgisten taitojen koulutuskeskus, jossa harjoitellaan toimenpiteitä vainajilla, ks. www.tsec.fi. - Taysilla on mahdollisuus lähettää potilaita hoitoon muihin jo EU-lainsäädännön nojalla. Tämän sopimuksen ansiosta voimme lähettää myös omia ammattilaisiamme oppimaan, miten vaativia sairauksia hoidetaan. Näin opimm

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme