Vihdin kunta

Täysimittainen sisäjalkapallokenttä nousi alle vuodessa aktiivisten ihmisten Vihtiin

Jaa

Etelä-Nummelan liikuntapuistoon on avattu palloiluhalli, Aura Light Certos Areena. Jättimäisen hallin pinta-ala on noin 8 600 neliömetriä. Hallia hyödynnetään avaamisesta lähtien tehokkaasti, sillä sen käytöstä vastaavat Vihdin kunta, Nummelan Palloseura ja Vihdin Viesti yhteistyössä Vihdin Jäähalli Oy:n kanssa.

Etelä-Nummelan liikuntapuiston vasta-avattu palloiluhalli sisältää täysimittaisen sisäjalkapallokentän. Kuva: Hanna Jokitöyrä
Etelä-Nummelan liikuntapuiston vasta-avattu palloiluhalli sisältää täysimittaisen sisäjalkapallokentän. Kuva: Hanna Jokitöyrä

–Palloiluhallin rakentaminen onnistui motivoituneiden toimijoiden kesken ketterästi hyvässä yhteistyössä. Halli on hieno ja käyttäjät tyytyväisiä, kertoo Vihdin tekninen johtaja Matti Kokkinen.

Kunta myönsi paikalliselle Vihdin Jäähalli Oy:lle 3,5 miljoonan euron lainan toteuttamista varten. Halli rakennettiin korvaamaan Nummelan ratapuistoon talvikausiksi pystytetty kuplahalli sekä lisäämään liikuntamahdollisuuksia alueen nykyisille ja tuleville asukkaille.

–Hanke on koko Suomeakin ajatellen ainutlaatuinen yhteistyö kolmannen sektorin ja kunnan välillä. Tavoitteena oli tehdä käyttäjien kannalta hyvä halli mahdollisimman nopeasti ja kustannustehokkaasti. Halli valmistui 8 kk:ssa kunnalle esitetyillä kustannusarvioilla ja käyttäjien ensimmäiset arviot ovat olleet hyvin positiivisia. Ensimmäisten sähkölaskujen mukaan halli on käyttökustannuksiltaankin edullinen, kertoo Vihdin Jäähalli Oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti Harju.

Halliyhtiöon vuokrannut kunnalta palloiluhallin alueen 30 vuodeksi. Samalla on sovittu, että kunta rakentaa pysäköintialueen, joka palvelee sekä hallin kävijöitä, että liikuntapuiston muita vierailijoita. Tällä hetkellä pysäköinti tapahtuu tilapäisesti ulkoliikuntakentällä. Ensi keväänä valmistuvat lopulliset pysäköintialueet. Molemmat pysäköintialueet ovat ensi kesän Sepänpihan Kotinäyttelyn vierailijoiden käytössä.

Puolilämpimässä hallissa on 60 x 100 metrin jalkapallokenttä sekä yli 100 metriä pitkä juoksusuora ja yleisurheilupaikkoja, pituushyppy- ja kolmiloikkapaikka. Tulevaisuudessa hallissa on harjoittelumahdollisuus seiväshypylle ja heittolajeille. Lämmitysmuotona ovat ilmalämpöpumput. Hallin päädyssä on viimeistelyvaiheessa oleva sosiaalitilarakennus, jossa on neljä pukuhuonetta ja muita tiloja yhteensä 300 neliötä.

Halli tarjoaa urheilumahdollisuuksia talvikaudella sekä koululaisille että järjestöille. Nummelan palloseura on järjestänyt hallissa jo talviturnauksen. Suomen Palloliitto voi järjestää leirejä hallissa ja muuta toimintaa.

Etelä-Nummelan alueelle on suunniteltu myös uusi koulu- ja päiväkotikeskus. Alueella on jo koirapuisto, Menestyjien puisto ja juuri valmistuneet valaistut kuntoportaat. Kuntoportaat ovat jo osoittautuneet suosituiksi palloiluhallille harjoittelevien lasten vanhempien keskuudessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Matti Kokkinen, tekninen johtaja, Vihdin kunta, matti.kokkinen(at)vihti.fi, +358 44 042 1347

Kuvat

Etelä-Nummelan liikuntapuiston vasta-avattu palloiluhalli sisältää täysimittaisen sisäjalkapallokentän. Kuva: Hanna Jokitöyrä
Etelä-Nummelan liikuntapuiston vasta-avattu palloiluhalli sisältää täysimittaisen sisäjalkapallokentän. Kuva: Hanna Jokitöyrä
Lataa
Aura Light Certos Areena. Kuva: Hanna Jokitöyrä
Aura Light Certos Areena. Kuva: Hanna Jokitöyrä
Lataa
Palloiluhallissa voi harrastaa monia lajeja. Kuva: Hanna Jokitöyrä
Palloiluhallissa voi harrastaa monia lajeja. Kuva: Hanna Jokitöyrä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vihdin kunta
Vihdin kunta
Asemantie 30
03100 NUMMELA

https://www.vihti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihdin kunta

Kuka on vienyt Vihtiä maailmankartalle? Ehdota hänelle puuta Menestyjien puistoon28.5.2020 14:27:27 EESTTiedote

Nummelassa sijaitsevaan Menestyjien puistoon istutetaan jälleen puita vihtiläisten menestyjien kunniaksi. Koska koronapandemia on aiheuttanut muun muassa kulttuuritilaisuuksien ja kansainvälisten arvokilpailujen peruuntumisia, Vihdin kunta palkitsee tänä vuonna puulla aiempien vuosien menestyjiä urheilun ja kulttuurin saralta. Ehdotuksia puiden saajiksi kerätään kuntalaisilta.

Vihdin kunnan talouden Vihta-tasapainotusohjelman päivittäminen: kysely kuntalaisille ja henkilöstölle22.5.2020 14:44:15 EESTTiedote

Vihdin kunta ottaa vuonna 2019 hyväksytyn Vihta-tasapainotusohjelman uudelleen tarkasteluun ja avaa kyselyn kehittämisideoista kuntalaisille ja kunnan henkilöstölle. Alun perin vuosille 2020–2022 laaditun tasapainotusohjelman arvioidut talousvaikutukset olisivat olleet 11 570 655 euroa. Nyt niin Suomen kuntakentän kuin Vihdin kunnan talousnäkymien heikentyessä äkillisesti koronapandemian takia alkuvuoden 2020 aikana tarvitaan uusia sopeutustoimenpiteitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme